Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Malou var bara 14 när hon träffade sitt livs kärlek. Först tog hennes pappa helt avstånd från Amir, men i dag arbetar de alla tillsammans i familjeföretaget.
Malou var bara 14 när hon träffade sitt livs kärlek. Först tog hennes pappa helt avstånd från Amir, men i dag arbetar de alla tillsammans i familjeföretaget.
Malou var bara 14 när hon träffade sitt livs kärlek. Först tog hennes pappa helt avstånd från Amir, men i dag arbetar de alla tillsammans i familjeföretaget.
Malou var bara 14 när hon träffade sitt livs kärlek. Först tog hennes pappa helt avstånd från Amir, men i dag arbetar de alla tillsammans i familjeföretaget.

Unga föräldrar-Malou: ”Får man välja, vill vi ha ett helt fotbollslag”

Malou var bara 14 när hon träffade sitt livs kärlek Amir. Relationen fick en tuff start, eftersom Malous pappa inte tyckte om hennes val – en ung kille från förorten. För mama berättar ”Unga föräldrar”-aktuella Malou Christiansson om hur allt vände.

– I och med att de i dag är bästa vänner så är jag bara lycklig!

När Malou Christiansson kom hem som 14-åring och berättade att hon träffat kärleken Amir slog hennes pappa bakut. Han möttes av en ung kille från förorten – och det var inte alls vad han förväntat sig. Det blev en tuff start och det kunde gå dagar som pappan och dottern inte alls pratade med varandra.

– När pappa inte godkände den jag ville spendera livet med, det blev som en jättestor chock och sorg. En käftsmäll. Jag kunde gråta mig själv till sömns, säger Malou.

Du berättar att din pappa först tog avstånd från Amir, hur kändes det?
– Just där och då tyckte jag att han var galet jobbig och överbeskyddande. Men nu i efterhand så kan jag verkligen se hjärtat bakom alla handlingar och beundra honom i mycket. Hur står man ut med en pubertal förälskad tonåring?! För mig är det obegripligt.

Det måste ha varit jättesvårt?
– Stundvis var det jobbigt, men hela min familj var kärleksfull gällande alla mina val. De ville bara mitt bästa. Vilket jag så klart inte kunde förstå då, men nu ser jag det solklart. Om Maiah kommer hem och säger att hon ska gifta sig när hon är fjorton, med någon jag aldrig träffat, kommer jag nog inte heller vara stormförtjust.

Malou Christiansson

Ålder: 21.

Familj: Maken Amir och dottern Maiah.

Bor: Särö, utanför Göteborg

Gör: Mammaledig, men arbetar annars som fiskhandlare.

Aktuell: I ”Unga föräldrar” på TV4 Play.

Instagram: @christanssonmalou

Hur reagerade din mamma då?
– Min mamma stod alltid på både min och pappas sida, hon var någon slags medlare mellan oss. Hon såg till mig och vad jag tyckte mig veta, men höll även med pappa i vissa bitar. Hennes böner gjorde att min och pappas relation blev hel igen.

Tänkte du någon gång att det här aldrig skulle gå? Och hur kände Amir när han fick veta om hans reaktion?
– Det var många kvällar jag tänkte att jag kommer få göra ett val. Pappa eller Amir. Men jag reflekterade inte för mycket kring det, just för att det var så jobbiga tankar.  Amir tog det med en klackspark när jag berättade om pappas känslor för honom. ”Så hade jag också känt om det var min dotter” var det första Amir svarade tillbaka.  Det hade nog varit min största besvikelse i livet om det hade fortsatt så, att min pappa inte tyckte om min framtida man. Men i och med att de i dag är bästa vänner så är jag bara lycklig! 

Vad skönt! Nu verkar ni ju alla ha en bra relation och ni arbetar till och med ihop med din pappa i familjeföretaget. Hur vände det egentligen?
– Vi har en underbar relation i dag! Det kan för många låta märkligt, men det blev som en övernaturlig kärlek från gud. Pappa tyckte situationen med Amir var så jobbig, så han gick på promenader med min mamma och bad nästan enbart om mitt och Amirs liv tillsammans. Varje kväll. Och en dag så bara vände det i hans hjärta.

I dag arbetar Amir tillsammans med resten av familjen i fiskföretaget.
I dag arbetar Amir tillsammans med resten av familjen i fiskföretaget.
I dag arbetar Amir tillsammans med resten av familjen i fiskföretaget.
Pappa Christiansson.
Pappa Christiansson.
Pappa Christiansson.
1 AV 2
I dag arbetar Amir tillsammans med resten av familjen i fiskföretaget.
2 AV 2
Pappa Christiansson.

”Vi blev gravida otroligt snabbt”

Nu ser vi dig, din make Amir och er dotter Maiah i ”Unga föräldrar”. Hur har det varit att vara med i programmet tycker du?  
– Det har otroligt roligt och givande, men också kämpigt många gånger. Det är inte alltid lätt att få till videomaterial med en liten primadonna hängandes på höften. Men å andra sidan innebär bristen på tid att det som blir filmat inte är filtrerat och fixat, vilket vi uppskattar! 

Maiah är elva månader nu. Berätta om hur det var när ni blev gravida! 
– Vi blev ju gravida otroligt snabbt, skrattar Malou och fortsätter:
– Både jag & Amir hade nog räknat med något år för oss själva, men så blev det inte & det är vi oerhört tacksamma för i dag! Hon kom som ett brev på posten, två månader efter bröllopet så var det ett plus på stickan!

Hur var första tiden som mamma tycker du?
– Helt magisk men också otroligt prövande. Jag hade sån kärlek för både Maiah och Amir att jag kunde gråta glädjetårar flera timmar i streck de första dagarna. Men jag var helt söndrig, vilket jag inte riktigt hade räknat med. Hade svårt att sitta och visste inte att man kunde ha det så jobbigt så länge efter en förlossning. 

Kan du berätta lite om ert bröllop?
– Absolut! Vi gifte oss den 20 Juni 2020. Vi hade ju från början tänkt ha ett maffigt bröllop med alla vi kände, från alla håll & kanter. Men det här viruset som alla känner till, kom flygande och ställde till det. Vi blev tvungna att dra ner på gäster eller ställa in… Så vi landande i att göra ett familjärt, fint trädgårdsbröllop istället. Med bara våra allra närmsta inbjudna.  Det blev verkligen helt sagolikt, trots bortfall av gäster och lite andra missöden så var det verkligen en av mina allra lyckligaste dagar! 

https://www.instagram.com/p/CJesNNMnRX5/

Vad saknar du mest från tiden innan du fick barn? 
– Det känns hemskt att säga, med tanke på att Maiah sovit som en prinsessa från början. Men måste nog ändå säga sömnen.. en god natts sömn utan ett enda uppvak, vilken grej!

Vad är det bästa med att vara en ung mamma tycker du?
– Det bästa är att vi förhoppningsvis kommer få en tajt, likasinnad mamma-dotter-relation. 

...och mest utmanande?
– Att känna att man räcker till och är en bra mamma trots lite yngre ålder. 

Finns det något i livet du känner att du ”missar” som ung mamma?
– Kanske ensamtid med Amir, men det kommer jag förhoppningsvis få gott om när barnen blivit vuxna.

Vad tycker du är roligast att hitta på med dina barn? 
– Jag älskar att umgås med andra småttingar och familjer. Men själva? Att bada, leka ute, sjunga och dansa älskar både jag och Maiah!

Vem bestämmer hemma?
– Oj, denna var svår. Mamma Malou bestämmer för det mesta. Men pappa Amir har hårdare regler gällande vissa bitar. Men vi alla vet ju att det är Maiah som gör de avgörande besluten

Vad säger dina vänner som inte har barn om att du är mamma?
– De flesta älskar det och de vill ju också gärna umgås med Maiah. 

Vad tänker ni om fler barn i framtiden?
– 100% JA! Får man välja, vill vi ha ett helt fotbollslag!

Tre korta frågor till Malou

Vilket är ditt bästa mamma-hack? 

– Få in rutiner tidigt (de kommer ändras, men det har verkligen varit så skönt för oss) + ha alltid med lite majskrokar eller russin i väskan!

Vilken är vanligaste middagsrätten hemma? 

– FISK med grönsaker och potatis!

Beskriv dig själv som förälder med tre ord!

– Redig, bekväm och rolig.

LÄS OCKSÅ: Jian, 24, träffade kärleken som 14-åring – i dag har de tre barn tillsammans

LÄS OCKSÅ: Frida blev mamma vid 21: ”Jag var först ut med att få barn bland mina kompisar” 

LÄS OCKSÅ: Kerstin, 18, tar med sig dottern Bianca, 1, till skolan: ”Inte alltid varit lätt”