Foto: instagram.com/malinwollin

Malin Wollin: ”Hur ska jag kunna veta var barnen är när vi myser?”

Författaren och krönikören Malin Wollin fyller sin weekend med barnkalas, hämtmat och mys - med och utan barn.

"Fredagar är min HEJ HÄR KOMMER JAG-dag! Jag förvandlas till en stirrig men lycklig fixarkanin som far runt med bebis på höften.

På förmiddagen kommer min syster och hennes kille förbi med surdegsfrallor med solroskärnor. Direkt från ugnen-varma är de.

Får ett sms från 15-åringen som ska ha kompisar med sig hem, hon undrar om jag kan ställa in robotdammsugaren i hennes rum. Eftersom jag är en självutplånande offermamma så dammsuger jag och torkar golvet på alla fyra, och svär när jag hittar dolda äckligheter.

Hämtar femåringen på dagis (när snön ligger kvar är det hämtning i pulka – älskar den där snön som alla andra hatar).

Klockan 20 har vi dukat fint med mat från delikatessdisken och krispiga bubblor i glaset framför tv:n. Mina läsare frågar ofta var barnen är när vi myser, men hur ska jag veta det?

Fredag: Fixarkanin och fredagsmys. Foto: instagram.com/malinwollin

Till lördagsfrukost äter jag fil med onyttig müsli, delikatessknäcke med brie, två löskokta ägg och två stora koppar kaffe. Joachim gör lokaltidningen Barometerns frågesport på mig medan jag ammar i kökssoffan.

På förmiddagen bygger jag och Joachim koja ute med killarna, medan tjejerna passar bebisen. Men så fort vi kommer in och inte behöver bebishjälp längre så tvingar jag ut dem, haha LURADE!

På eftermiddagen kommer min vän Mårten förbi för att filma en pilotgrej. Vi fikar och jag paxar det godaste – en chokladfylld croissant.

På kvällen vill Joachim göra pizza men jag vädjar om hämtmat tills han ställer tillbaka sitt himla bakpulver. Lite senare ser vi på tv med barnen och äter billigt godis, tills barnen har lämnat rummet och jag plockar fram vaniljkola, som Joachim och jag äter upp under njutbart smussel.

Lördag: Långfrukost, frågesport och amning. Söndag: Bowlingkalas! Foto: instagram.com/malinwollin

Söndagen inleds med magiskt kaffe smaksatt med apelsinchoklad från Gerdas. Vid elva kommer Joachims syster Johanna med barnens kusin Elliot för hårklipp. Det är bara Joachim som får klippa Elliots hår, och det tycker vi alla är rysligt gulligt.

På eftermiddagen anordnar vi bowlingkalas för Arvid, sex månader efter hans födelsedag.

På kvällen frågar jag honom om han vill pussla 200-bitarspusslet han fick i present. ”I SÅ FALL TÄNKER JAG INTE VARA MED” proklamerar femåringen förnärmat, och det är så märkligt för det var liksom ingen som frågade honom.

På söndagskvällen ser vi en film tillsammans. Jag kryper upp i Joachims famn i hans soffhörn och tankar lite trygghet inför veckan som kommer.

Malin Wollins helg är publicerad i mama nr 4 som finns i butik nu. I nästa nummer delar en annan kändismamma med sig! 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 3 nr av mama för endast 99 kr. Köp nu!