För mama berättar Malin Gabrielsson om graviditeten och varför det ska finnas kexchoklad i BB-väskan. Foto: @malingabrielssons

Malin Gabrielsson om att få en stor bebis: ”Mitt stackars älskade underliv!”

Veckans preggo är influencern Malin Gabrielsson, som tillsammans med sambon Jonas Fagerström ska få en son i april. Frågan är hur stor bebisen blir…

Hej Malin Gabrielsson! Vad kul att du är veckans Preggo! Hur outade du graviditeten?

– Jag har en historia med svåra cellförändringar, operationer med mera, så vi väntade ett tag med att gå ut med graviditeten offentligt. Men när dagen väl var här kom en nära vän till Jonas hem till oss för att ta lite bilder. Sedan satte vi oss spända i soffan och laddade upp varsin bild på Instagram. Efter det satt vi och skrattade nervöst under hela kvällen, läste alla fina kommentarer och grät en liten skvätt av lycka.

Vilken är din första tanke på morgonen?
– Vad är det för dag? Ska jag jobba? Ska jag träffa någon? Jag får gå igenom dagens planer i huvudet så jag inte missar något – sjukaste gravidhjärnan!

Vad är du mest orolig över?
– Jag har aldrig riktigt varit en person som oroar mig, utan jag tar saker som de kommer. Men något som kanske kan oroa mig lite gällande förlossningen är om bebisen följer sin pappas och farfars vikt och längd när han föds. Jonas var 54 centimeter lång och vägde ca 4,8 kilo, och bebisens farfar var 58 centimeter lång och vägde närmare 5,5 kilo. Åh mitt stackars älskade underliv!

Vad är ett måste i BB-väskan?
– Kexchoklad! Är inte kexchokladen med när vi åker in kommer jag tvinga ner Jonas till automaten även om jag skulle vara öppen 10 centimeter.

Vilket är det konstigaste råd du har fått under graviditeten?
– Jag har fått en hel del, men såklart av kärlek. Något som jag skrattat lite åt, och som jag vet att nästan alla får, är ”Passa på att sova mycket nu innan bebisen kommer”. Som att jag sedan kan leva på den sömn jag får nu?!

Hur stylar du helst bebisbulan?
– Jag trivs bäst naken! Men klänningar är perfekt, en långärmad fodralklänning som får framhäva kulan lite är favoriten just nu.

Hur planerar du att föda?
– Jag vill föda vaginalt. Jag har drömt och fantiserat om min förlossning sedan dag 1, men än så länge har inte bebisen lagt sig till rätta. Själv föddes jag i säte, alltså med rumpan först – stackars min mamma… Så jag har bestämt mig för att inte hoppas på för mycket, så länge bebisen mår bra. Om det skulle sluta med kejsarsnitt så får det helt enkelt bli det, men ja, jag kommer bli besviken och tycka att det är jobbigt.

Vad kommer du aldrig göra som mamma?
– Något som är viktigt i vår familj är att aldrig hindra någon från att drömma. Säger Lowe att han ska bli astronaut så kommer jag gå till bokhandeln för att köpa ”Hur blir man en astronaut?”

Läs också vilka som är de populäraste dopsångerna: mama-läsarnas favoriter

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + trådlösa in-ear hörlurar för 199 kr. Köp nu!