Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
På sin Youtube-kanal berättar nyblivna tvåbarnsmamman Maja Nilsson Lindelöf om förlossningen med lille Francis. Foto: Youtube

Maja Nilsson Lindelöf om förlossningen med Francis Lillebror

Den nyblivna tvåbarnsmamman och influencern Maja Nilsson Lindelöf delar nu sin förlossningsberättelse via Youtube. Läs om hennes känsla av revansch i början av förlossningen och hjälplösheten hon upplevde direkt efter... För att slutligen landa i den totala lyckan. 

mamaredaktionen

Maja Nilsson Lindelöf, 27, födde sitt andra barn den 7 oktober. Nu delar hon med sig av den känslosamma förlossningen via sin Youtube-kanal

– Jag fick en revansch! Förra gången jag födde var det ganska traumatiskt och det blev inte alls som jag hade föreställt mig. Ted Louie föddes för tidigt, jag blev igångsatt... Den här gången gick det precis som jag hade tänkt mig och jag är så tacksam över det! 

”Jag tänkte faktiskt, 'nu ryker jag med, nu dör jag', för det gjorde så ont”, säger Maja Nilsson Lindelöf via sin Youtube-kanal. Foto: Youtube

I videoklippet berättar Maja att hennes man, fotbollsspelaren Victor Nilsson Lindelöf, behövde åka hem till Sverige för att delta under landslagsveckan och VM-kvalet snart efter BF. Men paret hade kommit överens om att Victor skulle stanna kvar hemma i Manchester om bebisen inte hade kommit när det var dags.

– Jag var stressad över reaktionerna om han behövde tacka nej, så som det blev förra gången jag födde, men jag brydde mig mycket mindre om det den här gången. Jag är egentligen mest stolt över att min man kan visa unga killar ute i landet att det är okej att prioritera familj. 

Maja och Victor Nilsson Lindelöf har fått sitt andra barn

Sonen Francis Lillebror kom till världen några dagar innan Victor behövde åka, så cirkusen kring ett missat VM-kval uteblev. 

Maja beskriver ett lugnt förlopp där hon kände sig i kontroll och närvarande under förlossningens första fas. Smärtlindringen fungerade bra, men den sista kvarten undvek hon den för att vara helt klar i huvudet när bebisen skulle landa på bröstet. Hon beskriver intensiva smärtor och känslan av att behöva bajsa. Det var bebisen som var på G. 

– När jag krystade kändes det som en fackla med eld som brände på där nere. Men som den powerkvinnan man är... koncentrerade jag mig, tänkte nu jävlar, och tryckte på. Och så kom han ut. 

När bebisen landade på Majas bröst var hon direkt nyfiken och undrade ”hur ser han ut, vem är han?”, samtidigt som det gjorde väldigt ont. Hon skakade och frös.

– Jag tänkte faktiskt, 'nu ryker jag med, nu dör jag', för det gjorde så ont. Det var ganska jobbigt, för alla var ju så upptagna med bebisen. 'Märker dom att jag håller på att svimma här?' undrade jag och kände mig hjälplös just då. 

”Han är lik sin pappa, atletisk och tidig”

Personalen måste ha reagerat på Majas tillstånd och snabbt sagt till Victor: ”pappa, du tar barnet” och sedan tog de hand om Maja genom att spruta vätska ”där nere” för att det skulle ”sluta brinna”. 

Slutligen beskriver Maja sin enorma tacksamhet över att ha fått ett till barn som är friskt och mår bra. 

– Francis är så gullig och stark. Häromdagen trodde jag att han skulle vända sig, endast sex veckor gammal. Jag tror att han är lik sin pappa, atletisk och tidig. 

LÄS OCKSÅ: Maja Nilsson Lindelöfs tårar efter förlossningen (som vi känner igen oss!)
LÄS OCKSÅ:
Emelie, 38: ”Att göra kejsarsnitt är långt ifrån den enkla vägen”