Maja Nilsson Lindelöf är ny ambassadör för Unicef. Foto: Melker Dahlstrand

Maja Nilsson Lindelöf inför mors dag: ”En chans att göra verklig förändring”

Unicef-ambassadören Maja Nilsson Lindelöf om sitt nya ambassadörskap och att använda mors dag till något viktigt (på riktigt!)

Emelie Lindblom Dalén

Nyligen blev Maja Nilsson Lindelöf och hennes man Victor ambassadörer för Unicef.

– Det här är ett av mina stoltaste ögonblick i livet, skrev Maja på sin Instagram när ambassadörskapet offentliggjordes.

– Det finns så många barn runt om i världen som misshandlas, som inte har mat eller vatten eller som inte får gå i skolan. Det finns så mycket att göra och jag är hedrad över att vi tillsammans har chansen att göra en verklig förändring! 

https://www.instagram.com/p/B_rZHW5j4jW/?utm_source=ig_web_copy_link

Inför morsdag, söndagen den 31 maj, har Unicef satt ihop ett speciellt Mors dags-paket som räddar mödrar och nyfödda barn. Den som väljer att köpa en present i Unicefs gåvoshop innan den 24 maj har också möjlighet att vinna en videohälsning från Maja och Victor, eller från någon annan av ambassadörerna.

Ett Mors dag-paket från Unicef innehåller tvålar, vattenrengöringstabletter, vätskeersättning, vaccin och behandling mot undernäring. Läs mer och köp här. 

En morsdagspresent som räddar liv! Foto: Unicef

I kampen mot coronaviruset tvingas många sjukvårdstjänster, som exempelvis barn- och mödrahälsovården, att sättas åt sidan – vilket får förödande konsekvenser för gravida kvinnor och nyfödda barn i utsatta delar av världen. Nu har vi chans till verklig förändring!

Du kanske också vill läsa om Maja Nilsson Lindelöfs första tid som mamma?
Eller undrar du över mors dag – när infaller den och varför firar vi?