Maja Ivarsson berättar om sin graviditet i nya numret av mama.

Maja Ivarsson om graviditeten: "Jag har aldrig varit så lugn, harmonisk och glad"

I nya numret av mama berättar Maja Ivarsson om när hon fick reda på att hon var gravid. Det här är ett utdrag.

Maja Ivarsson, 35, bildade bandet The Sounds 1999 och släppte tre år senare albumet ”Living in America”, som tog bandet på turné med bland annat No Doubt, The Strokes och Foo Fighters. Medverkade 2012 i ”Så mycket bättre”. Bor i en 2:a i Malmö. Har pojkvännen Ben Fee, 34, regissör som bor i Oakland, USA, och sonen Dante, 6 månader.

När Maja kom hem till Sverige igen kände hon sig genast annorlunda. Brösten var inte som vanligt och hela kroppen kändes skum.

– Fast det bara gått några veckor tänkte jag att jag var gravid, och så var det.

Var det planerat?
– Ja och nej. Vi ville ha barn. Men vi hade inte planerat upplägget sjukt mycket direkt, med tanke på hur vi bor.

Minns du när du berättade för Ben?
– Jag ringde honom direkt när jag gjort graviditetstestet.

Hur reagerade ni när ni fick veta att ni skulle ha barn?

– Vi blev försiktigt glada. Vi hade fått ett missfall innan, så allt var lite upp och ned. Vi var båda ledsna över det, men mitt i den sorgen var det coolt att veta att det faktiskt fungerade, att vi kunde bli gravida. Jag har varit ganska krass när det gäller det missfallet. 30 procent av alla graviditeter slutar i missfall, så det var ingen större katastrof egentligen. Och bara ett par veckor senare var jag gravid igen.

Tvekade ni inte, med tanke på att ni bodde på två olika kontinenter?
– Någon gång tänkte jag ”shit, vad oordnat vi har det”. Men det är ingen anledning till att inte behålla barnet. Ben är världens finaste pappa. Om man nu ska ha barn tillsammans med någon, så hade jag inte kunnat välja någon bättre.

– Hela den sommaren var så fin. Jag var så tillfreds med att slippa att fly vardagen, och så lugn i mig själv. Jag slutade röka så fort jag fick veta att jag var gravid. Det var aldrig några som helst problem, säger hon och verkar nästan lite frälst av sin mammaroll.

Med lilla Dante i magen insåg Maja hur snabbt allt rullat under alla år hon spelat tillsammans med The Sounds. Efter 17 år av rockmytsliv ville hon ha en välförtjänt paus.

– Det är som att man blir immun mot det roliga till slut. Allt är ett upprepande. Att spela inför tusentals personer i Mexiko på en lång Amerikaturné, det är ballt. Men jag har gjort det innan. Att bli med barn, det var någonting helt nytt, och det var väldigt välkommet!

Hur var din graviditet?
– Den var superlätt. Jag hade lite halsbränna, det var väl det … Jag vill inte provocera någon, jag vet att en graviditet kan vara annorlunda. Men jag har aldrig varit så lugn, harmonisk och glad som när jag var gravid. Allt som var skevt och jobbigt innan rättades till.

Aktuellt just nu