Artisten Loulou Lamotte tar gärna med sig barnen på sina spelningar. Foto: Markus Salman

Loulou Lamotte: ”Barnen får lov att ha tråkigt”

Hon kombinerar sommarens spelningar med familjesemester och vill slå ett slag för att fiska tillsammans med barnen. Vi tog sommartempen på ”The Mamas”-mamman Loulou Lamotte!

Hej Loulou! Hur ser din och familjens sommar ut?
– Vi älskar att köra runt i Sverige, tälta och njuta av naturen så det kommer vi göra så fort vi är lediga. Vi ska även gifta oss i slutet av augusti så vi lägger mycket tid på planeringen detta året. 

Vad kul att ni ska gifta er, grattis! Hur känns det?
– Tack så mycket! Det känns så roligt och pirrigt. 

Loulou Lamotte

Ålder: 41.

Familj: Fästman Marcel, 47, sonen Marvin, 9, och dottern Millie Mae, 7.

Bor: Skåne.

Gör: Sångerska och låtskrivare.

Aktuell: Med nya singeln ”Hela vägen hem”.

Berätta mer om bröllopsplanerna?
– Vi ska gifta oss ute på Röstånga Mölla, inte att misstas för bageriet med samma namn. Det ligger precis i närheten av där vi bor. Vi går all in med rustikt tema på landet. Lokalen är fantastisk och omgivningarna är som i en dröm. Vi kommer vigas och ha festen i samma område. Det blir ungefär 60 gäster, kanske några fler. Jag har haft svårt att välja bort folk, haha.

Vad ska du ha för klänning?
– Det blir vitt, somrigt och passande för att vara ute på landet. 

Gifter sig med partnern Marcel

Får barnen någon särskild roll under vigseln?
Båda barnen vill själva vara delaktiga och det är jag superglad för, för jag skulle aldrig vilja göra detta utan dem. Millie Mae vill vara flowergirl men jag tycker det är så onödigt att ta sönder vackra blommor för att kasta och trampa på, så jag försöker komma på något annat för henne att göra. Marvin ska vara ringbärare och gå med mig. Min pappa lever inte så jag går med mitt barn. Det betyder väldigt mycket.

Åh, förstår! Vi har redan sett dig i Lotta på Liseberg i sommar. Kollar barnen på när mamma uppträder eller pysslar de med annat då?
– Så ofta jag kan tar jag med mina barn på spelningar och just till Liseberg är det inte så svårt att locka med dem! Annars kollar de alltid när jag varit med i tv! Det var mitt första stora tv-framträdande live med egen låt, så det var en speciell dag.

Loulou sjöng sin nya singel ”Hela vägen hem” hos Lotta på Liseberg tidigare i sommar. Foto: FREDRIK JONASSON / STELLA PICTURES

Verkligen! Vad är roligast på Liseberg, för mamma och barn?
– Alltså det absolut roligaste som hände oss var att mormor blev upptvingad i Flumride med barnen. Skrattade så jag grät för hon skrek hela vägen ner. Annars är det att bara få vara tillsammans på en plats som är gjord för barn och att man kan inte fokusera på annat än dem. 

Haha, låter som en spännande upplevelse för mormor! Har du fler spelningar inplanerade i sommar?
– Jag har lite spelningar, de flesta i Skåne nu under sommaren. Försöker kombinera semestern med musiken. 

Marvin, Millie Mae och mamma. Foto: Privat

Loulou Lamotte om familjesemestern

Vem ansvarar för planering av semesterresor och packning hemma hos er?
– Min sambo står för all packning som inte har med kläder att göra och jag för planering. Fast vi gör inte mycket planering så du förstår hur ojämnt det är, haha. 

Vilket är ditt bästa sommarminne med barnen?
– Harasjömåla för några år sedan, helt klart. Det var första gången vi hyrde en stuga med kidsen och de fick sina första egna fiskespön. 

Båda barnen vill själva vara delaktiga och det är jag superglad för, för jag skulle aldrig vilja göra detta utan dem.

Ja, jag har förstått att du gillar att fiska med barnen. Vad är det som är så speciellt med det?
– Deras entusiasm helt klart. De går verkligen in för det och tycker att det är så spännande. Och de släpper allt som har med gaming och ipads osv under tiden utan att man behöver säga till. 

https://www.instagram.com/p/CfR5FI3j5mF/

Vilket är ditt favoritresmål i Sverige då?
– Kanske är lite partisk men hela Skåne får jag nog säga. Här finns alla olika typer av natur, mysiga byar och så klart Malmö.

Många upplever en press under sommaren, mycket ska hinnas med, alla ska vara glada och man ska ha det så himla härligt på semestern… Vad tänker du kring det?
– Att det bara är superhärligt när alla är glada men det händer verkligen inte hela tiden och det måste få vara okej. Barnen får lov att ha tråkigt och jag får lov att vara skitirriterad när jag inte fått en sekund för mig själv på en vecka. 

– Det är alltid lite kaosigt och stressigt hemma. Sånt är livet, jag älskar ju barnen mest i världen fast jag vill ge bort de ibland, haha. 

LÄS OCKSÅ: Tvåbarnsmamman Amanda Bergman om att kombinera artistliv och jordbruk

LÄS OCKSÅ: Little Jinder: ”Mitt liv är så mycket roligare sedan jag fick barn”