Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Pontus ”Anjo” och Lisen Björlund avslöjar att familjen växer.
Pontus ”Anjo” och Lisen Björlund avslöjar att familjen växer.
Pontus ”Anjo” och Lisen Björlund avslöjar att familjen växer.
Pontus ”Anjo” och Lisen Björlund avslöjar att familjen växer. Foto: Privat

Lisen hittade kärleken i ”Biggest Loser” – nu väntar paret sitt tredje barn

Lisen och Pontus ”Anjo” Björlund hittade varandra i ”Biggest loser” och blev kära.

För paret blev tävlingen mer än bara en hälsoresa, för kort efter inspelningarna blev de gravida – med tvillingar.

Nu växer familjen igen och fyra ska bli fem!

De kämpade för en mer hälsosam livsstil, och hittade kärleken. Lisen och Pontus Björlund blev förälskade när de träffades under inspelningen av "Biggest loser" 2017. Efter programmet flyttade de ihop i Norrköping, satsade på en Youtube-kanal och fick tvillingarna Elise och Estelle

Nu kommer parets nästa besked. De ska bli trebarnsföräldrar och för mama berättar Lisen Björlund om den nya graviditeten, om vardagen och om sin förlossningsrädsla.

Att vara gravid under en pandemi innebär extra oro, berättar Lisen: ”Man lever i ovisshet och det skapar lite oro inom mig”. Foto: Privat

Grattis till nya graviditeten, Lisen! Roligt! Du har tvillingar sedan tidigare som hunnit bli fyra år och nu ska du få en till liten! Hur mår du just nu?
– Men tack! Nästan så att jag själv inte kan förstå det än. Jag mår bra tack! Äntligen börjar man se ljuset i tunneln. 

Hur berättade du om graviditeten?
– Denna gång var det väldigt annorlunda eftersom vi väntade väldigt länge innan vi berättade för våra nära och kära. Mest för att vi själva som familj skulle smälta det först. Men efter första trimetern så bestämde vi oss för att berätta offentligt, eftersom det är svårt att dölja en graviditet när man faktiskt arbetar med Youtube. 

Du och din partner Pontus träffades under inspelningen av ”Biggest Loser”. Efter det var ni även med i tv-programmet ”Lyxfällan”. Hur ser er vardag ut nu?
– Jag skulle nog säga att våran vardag är precis som många andras. Vi arbetar, kämpar på och försöker samtidigt få ihop familjelivet. Vissa dagar känns lättare än andra när man har barn i småbarnsåldern. Ingen dag är den andra lik! Men vi trivs med att det är så.

Pontus Björlund i ”Biggest loser” 2017. I programmet gick han ner 51 kilo. Foto: TV4

Vad är du orolig över denna gång?
– Det är att vi just nu lever mitt under en pandemi. Man lever i ovisshet och det skapar lite oro inom mig i och med att jag bär på ett liv inom mig som jag ska skydda från allt ont. 

Hur tror du att tvillingarna kommer reagera på att få ett syskon? 
– Jag tror att tjejerna är i perfekta åldern där de kan förstå lite mer om vad ”ett syskon” innebär. Vi har försökt introducera tjejerna i min graviditet sedan vi fick reda på att vi väntade barn, så att de ska kunna vara lika delaktiga som vi från start. De är väldigt exalterade över att få träffa sitt syskon och de hoppas på en lillasyster!

Lisen med tvillingarna Elise och Estelle. Nu ska hon bli mamma igen. Foto: Privat

Om du skulle döpa ditt barn efter din största craving, vad skulle hen heta?
– Citron!

Vilken är din första tanke varje morgon?
– ”Hur mår jag?”

Har du kört veto-kortet ”Hallå, jag kan inte/vill inte/får bestämma/orkar inte för att jag är gravid”? På vad i så fall?
– Gud! Finns det sådant? Det kommer jag se till att använda nu framöver, säger Lisen och skrattar.

Vad längtar du mest efter att göra när bebisen tittat ut?
– Bebisgosa alla dagar i veckan! När jag fick mina tjejer så kunde jag aldrig bebisgosa eller njuta av bebistiden. Det kändes mer som att jag var ute efter att hitta strategier hela tiden på hur jag kunde utföra blöjbyten smidigare och effektivare, hur jag kunde flaskmata på ett smidigare sätt, hur jag kunde göra för att gå in och duscha när jag hade en bebis sovandes och den andra var vaken. Det var väldigt mycket med två bebisar samtidigt. Nu när man har lite mer erfarenhet så längtar jag efter att njuta mer av bebistiden som alla andra pratar om.

Om du fick välja namn helt själv, vad skulle du döpa barnet till?
– Jag är sååå kräsen när det gäller val av namn. Har satt som regel att mina barn aldrig ska bära ett namn som påminner om en person som ger mig negativa minnen. Det enda jag vet är att bebisens namn ska börja på E precis som sina systrar. 

Har du några tankar kring hur du vill föda?
– Jag försöker undvika att tänka på det här så mycket jag bara kan. Men det har varit omöjligt i och med att man tänker att bebisen på något sätt måste komma ut. Jag ska inte ljuga, men jag tillhör de som är livrädda för vaginal förlossning. Jag ska snart gå på möte med min barnmorska angående detta och jag hoppas att de kan hjälpa mig att hitta ett sätt som känns bra för mig. 

Elise och Estelle har hunnit bli fyra år: ”Jag tror att tjejerna är i perfekta åldern där de kan förstå lite mer om vad ”ett syskon” innebär.”.

När känner du att din partner inte förstår dig?
– När jag upplever kroppsliga symtom som inte syns utåt. Det gör mig väldigt frustrerad! 

Vad har du lärt dig sedan du fick dina första barn?
– Att aldrig lyssna på någon annans tips och råd, jag ska gå efter mina egna instinkter och erfarenheter. Jag känner mina barn bäst och jag vet vad som i slutändan funkar för mig och mina barn. Jag tar gärna emot tips och råd när jag ber om dessa men inte annars.

Hur skiljer sig denna graviditet från din förra?
– Första trimestern har varit katastrofal! Jag mådde illa, sov väldigt mycket, mitt humör var inte på topp hela tiden och jag tappade det sociala. Ville knappt träffa kompisar eller vissa familjemedlemmar, ville inte göra annat än att gå runt i pyjamas hela dagarna. Det är tur att jag jobbar hemifrån och att jag enbart har en kollega och träffa varje dag – Pontus alltså. Med tjejerna däremot så upplevde jag aldrig något sådant utan mådde superbra fram till månad sju... Allt det jobbiga kom mot slutet däremot. 

Lisen Björlund

Ålder: 27.

Familj: Maken Pontus Björlund och tvillingarna Elise och Estelle.

Gör: Arbetar med sociala medier.

Bor: Norrköping.

BF: Sommaren 2022.

LÄS MER: Realityprofilen Vanessa Sarossy: ”Man får offra vissa saker när man får barn”
LÄS MER: Tacoparet-Sofia: ”Konstigt när folk ger råd jag inte bett om”

”Biggest loser”-paret hade en miljon i skulder - så gick det efter ”Lyxfällan”: