Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Skådespelaren Mikael Persbrandt och journalisten Sanna Lundell har alltid levt som särbor. De har tre barn ihop, alla söner.
Skådespelaren Mikael Persbrandt och journalisten Sanna Lundell har alltid levt som särbor. De har tre barn ihop, alla söner.
Skådespelaren Mikael Persbrandt och journalisten Sanna Lundell har alltid levt som särbor. De har tre barn ihop, alla söner.
Skådespelaren Mikael Persbrandt och journalisten Sanna Lundell har alltid levt som särbor. De har tre barn ihop, alla söner.

Sanna Lundell om senaste graviditeten: ”Jag förberedde mig på att bli ensam”

Fyrabarnsmamman Sanna Lundell vet hur det känns att nästan förlora sitt barn – och hur fantastiskt det är att få uppleva sin drömförlossning. Hon berättar även om förhållandet med Mikael Persbrandt. 

(Tillägg: Den här intervjun gjordes våren 2019 och är en sammanfattning av Sannas avsnitt i mamapodden. Du hittar hela hennes gripande och öppenhjärtiga avsnitt HÄR.)

Fyrabarnsmamman, journalisten och medieprofilen Sanna Lundells väg genom mammalivet har varit allt annat än rak. Den har kantats av destruktivt medberoende, förlamande sorg och en dramatisk förlossning som nästan kostade henne och dottern Olga livet för nästan 18 år sedan.

– Jag fick akut blodförgiftning av listeria och höll på att förlora både Olga och mitt eget liv på kuppen. Det var ett stort trauma, både i mitt liv och i hennes, och det var en jävligt tuff start. Vi höll på att förlora henne och när hon överlevde var det som en enorm vinst.

Sanna Lundell

Ålder: 40.

Familj: Pojkvännen Mikael Persbrandt, barnen Olga, 17, (med Wille Crafoord), Igor, 12, Lo, 9, och Fox, snart 1.

Bor: På en herrgård söder om Stockholm.

Gör: Journalist, programledare och gör ”Djävulspodden” med Ann Söderlund.

Aktuell: I ”Let’s dance” på TV4.

Sanna Lundell har dottern Olga sedan en tidigare relation med kompositören och artisten Wille Crafoord, 53.

Sanna Lundell om relationen med Mikael Persbrandt: ”Beredd att bli ensam”

Relationen till skådisen Mikael Persbrandt, 55, som är pappa till Sannas tre söner, har stundtals varit destruktiv och redan när hon väntade mellansonen Igor, 12, började Sanna förbereda sig på ett liv som ensamstående mamma.

– När jag var i sjunde, åttonde månaden så började jag förstå att det här inte bara var fest, det här var problematiskt på riktigt. Så jag förberedde mig nog ganska mycket på att jag nog eventuellt kommer bli ensam här. Eller inte helt ensam, han kommer kanske ha någon slags roll i sin sons liv, men inte som jag kanske hade trott. Och det var jättetungt att leva med.

Mikael Persbrandt och sonen Fox, ett av tre barn han och Sanna Lundell har tillsammans. Foto: @sannalundell

Under flera år var parets relation pendlande, men efter att Mikael diagnostiserades med bipolär sjukdom och fick hjälp med sitt drogberoende hittade de tillbaka till varandra. Samtidigt började Sannas längtan efter ett fjärde barn att växa – och längtan var stark.

– Det var som att min kropp bara: ’du måste få ett barn till’. En sådan stark barnlängtan hade jag. Jag blev gravid bara och det var liksom inget snack. Jag frågade inte ens Micke om han ville.

Jag frågade inte ens Micke om han ville

Och äntligen fick Sanna sin drömförlossning.

– Jag börjar nästan gråta när jag tänker på det, för det var en så fantastisk upplevelse och tiden efter likaså. Det var en drömförlossning och det har varit en drömföräldraledighet. Alltså jag knarkar den här bebisen!

Den här intervjun gjordes våren 2019. Lyssna på resten av Sannas gripande berättelse i mamapodden, där hon öppenhjärtigt berättar mer om relationen till pojkvännen Mikael Persbrandt, sina graviditeter och den förlamande sorgen efter mammans bortgång.

Foto: IBL, @sannalundell