Natashja Blomberg med barnen Tamlin, 2, och Ninja, 4.

Lady Dahmer: "Tv:n är en oumbärlig barnvakt"

Feministmamman Natashja Blomberg är kvinnan bakom bloggen Lady Dahmer. Här väljer hon sina bästa vardagsräddare.

Min favoritbok: ”Det är 47 stycken – serien ’Sagan om Isfolket’. Jag har läst den i flera omgångar. Författaren Margit Sandemo är ingen Nobelpriskandidat men hon har lyckats baka in spänning, sex, kärlek, historia och övernaturligt på ett lättsmält och engagerande sätt. Mina barn har fått namn från karaktärer, Tamlin och Ninja.”Filmerna jag kan se hur många gånger som helst: ”’House of 1 000 corpses’ eller ’Dawn of the dead’ (2004).”

Musiken som toppar min lista: ”Jag är hårdrockare i hjärtat. Lyssnar just nu på 90-talsrock som Skidrow, Metallica, Helloween och Iron maiden, och återupplever min förlorade ungdom.”

Bästa hänget med barn: ”Kristallparken i Älvsjö. Stor lekpark med skog, plaskdamm, kaniner och kiosk. Perfekt och gratis.”Min favoritpryl hemma: ”Tv:n såklart! Bortsett från det uppenbara nöjet för föräldrar på kvällskvisten extraknäcker den som oumbärlig barnvakt när man vill vara ifred från tjat men är för lat för att aktivera ungarna.”

Smartaste barngrejen: ”Jag skullealdrig överlevt småbarnsåren utan näsfridan.” 

Reser helst till: ”Jag när en fantasi om sol, drinkar och bamseklubbar i något tropiskt ö-rike. Till dess tillbringar vi varje ledig stund i svärföräldrarnas hem i Delsbo. Tystnaden på landsbygden behövs för att väga upp Stockholmsstressen.” 

Skönaste fredagsmyset: ”Tv-seriemaraton med maken och en bytta Ben & Jerry’s. Var.” 

Det viktigaste i livet:

 ”Att ha en plats och få tillhöra en gemenskap.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + trådlösa in-ear hörlurar för 199 kr. Köp nu!