Vi kartlägger reality-stjärnan Kylie Jenners liv som mamma. Foto: NEIL WARNER/MEGA / MEGA TT NYHETSBYRÅN/Xavier Collin/Image Press Agency / STELLA Pictures / Splash News

Här är ditt mammaliv Kylie Jenner!

Kylie Jenner, 24, är makeup-mogulen och reality-profilen som visar att det går att göra kometkarriär under småbarnsåren – okej, med viss hjälp av ett rejält nanny-team. Vi fascineras av världens största influencer-mama och har kartlagt hennes mammaliv! 

Hur förberedde sig Kylie Jenner, 24, på att bli mamma? Hur har föräldrarollen förändrat henne och hur driver hon sina företag med två barn hemma? mama har forskat och landat i 11 avgörande punkter som beskriver henne som mamma. 

Kylie Jenner

Ålder: 24.

Familj: Pojkvännen Travis Scott, dottern Stormi, 4 och en son född i februari 2022. 

Bor: Los Angeles. 

Gör: Entreprenör och realitystjärna.

1. Dolde HELA sin graviditet!
Kylie la aldrig upp några gravidbilder under graviditeten med dottern Stormi och anledningen kan vi verkligen förstå: ”Jag behövde förbereda mig för rollen som mamma i en positiv, stressfri och hälsosam miljö – och därför valde jag att inte vara offentlig med graviditeten”, skrev hon då på Instagram. Det var först efter förlossningen, i februari 2018, som Kylie bekräftade att hon blivit mamma. Den urgulliga filmen ”To our daughter” med en recap av graviditeten, fick stilla alla följares behov av att se magen växa – och senare har hon även lagt ut glimtar från den tiden, bland annat polaroidbilden nedan: ”Jag har så många bilder från graviditeten. Men det här är min favorit.” 

2. Har världens näst mest lajkade instainlägg
Den första bilden på baby Stormi Webster var länge den mest gillade bilden på Instagram någonsin. 18 660 780 gilla för den här bebishanden är en hel del. Och sedan Stormi, idag 4, väl gjorde entré på Instagram har vi fått se mycket av henne. Hon har numera ett eget Instagramkonto med över 400 000 följare. 

Första bilden på Kylie Jenners dotter Stormi slog rekord på Instagram. Polaroidbilden på gravidmagen la Kylie ut offentligt långt efter förlossningen. Foto: Privat

3. Behöver inte ansöka om föräldrapeng
Stormi kommer inte sakna medel när hon växer upp. Mamma Kylie är den influencer (med blyga 345 miljoner följare) som tjänar mest i världen på Instagram, närmare bestämt 1,2 miljoner dollar per inlägg (enligt HopperHQ som räknat på antal följare och vilket engagemang bilden ger). Och nyligen sålde hon marknadsandelar av sitt makeupföretag Kylie Cosmetics för 5,6 miljarder. Bara för att addera till de miljarder hon redan har. 

Kylie Jenner är en mamma med stålar. Foto: Privat

4. Skräms inte av blöjbyten
Något som Kylie har tyckt om ända från start är att byta Stormis blöjor. ”Jag har blivit mindre självupptagen sedan jag blev mamma. Jag tycker faktiskt om att byta blöja, det är verkligen tillfredsställande att göra henne ren igen.” Vi förstår dig Kylie! 

5. Ser mammakroppen som en gåva
På frågan om hennes kropp förändrades under graviteten svarar Kylie (i stories på Insta): ”Jag fick bristningar på brösten och rumpan. Det är min lilla gåva från Stormi. Jag fick tillbaka min kropp ganska snart efter graviditeten, men den kommer aldrig vara densamma. När jag accepterade mina förändringar kom mitt självförtroende tillbaka. Det tar bara lite tid.” 

”Spåren efter graviditeten är min gåva från Stormi”, menar Kylie Jenner. Foto: Privat

6. Installerar barnrum på kontoret
Kylie vet allt om att kombinera jobblivet och föräldrarollen. ”Jag tar med henne (Stormi) överallt och har inrett ett mysigt barnrum i kontorsbyggnaden. Det är svårt att kombinera karriär och mammaliv ibland”, sa Kylie i en Youtube-film där hon visade runt i sin kontorsmiljö. ”Jag har inrett ett barnrum med leksaker och barnsäng så att Stormi kan vara med mig när jag jobbar.” Högst i kurs på lekfronten just nu är så kallade ”flash cards” – kort med frågor och svar som man använder för att lära barnet nya ord.

Snegla in genom dörren till Kylies kontor, där Stormi har ett eget barnrum. Här utklädd till sin mamma. Foto: Privat

7. Värderar sin tid bättre
När Kylie fick frågan om hur hon har förändrats som person blev svaret: ”Jag tycker inte att jag är förändrad som person sedan jag blev mamma. Jag tror bara att jag ser på livet lite annorlunda och värderar min tid. Jag känner mig som likadan, bara bättre.” 

 

Familjen Kardashian-Jenner stöttar vararandra genom allt. Kusinerna Chicago West (Kims dotter) och Stormi Webster är nästan som syskon. Foto: Privat

9. Separerade – men fann varandra igen
Kylie Jenner och Travis Scott (egentligen Jacques Webster) kände till varandra långt innan de blev ett par. De hade gemensamma vänner och kollade in varandra på håll. Det var under musikfestivalen Coachella 2017 de blev mer än vänner – och efter det följde Kylie med sin nya rappande pojkvän på turné. Efter att Stormi fötts separerade de, men hittade tillbaka till varandra under coronapandemin.

Pappa Travis Scott gosar med sin Stormi. Foto: Privat

10. Tar hjälp av flera nannys
Ett team på fyra nannys hjälper till att ta hand om Stormi. Båda föräldrarna reser mycket med jobbet (Kylie har ett privatplan med helrosa interiör), och det är knappast förvånande att Kylie behöver lite hjälp när hon driver sina miljardföretag. 

Klart Kylie ska ha ett eget flygplan. Foto: Privat
Kylie och dottern Stormi. Foto: IPA / SplashNews.com / STELLA Pictures / Splash News

11. Födde son – som sedan fick byta namn

Hemlighetsmakeriet under graviditeten med Stormi upprepades inte när parets son låg i magen. I en gullig video på Youtube får vi se hur Stormi visar ultraljudsbilder på sin kommande lillebror för mormor Kris Jenner. Parets son föddes den 2 februari 2022 och fick namnet Wolf, men några veckor senare ändrade sig de nyblivna föräldrarna. ”Vår sons namn är inte längre Wolf. Vi kände helt enkelt inte att det passade honom. Ville bara dela med mig av det eftersom jag ser ’Wolf’ överallt”, skrev Kylie då på sin Instagram Story. Vad Jenner/Webster-junior heter är fortfarande okänt. 

Kylie gravid med sin son. Foto: ddp socialmediaservice / ddp

Källor: Instagram, Daily Mail, usmagazine, Us Weekley, Youtube.

LÄS OCKSÅ: Från skådis till hertiginna – här är ditt mammaliv Meghan Markle