Knivlisa flyttar till mama.nu!

Man skulle kunna kalla Knivlisa för en riktig bloggräv, hon har bloggat i snart sju år. Vilken dag som helst blir hon tvåbarnsmamma. "Det sjuka är att jag inte tänker så mycket på det", säger Lisa till mama.nu.

Hej Lisa, välkommen till mama! Du har bloggat under namnet Knivlisa i snart sju år. Varför Knivlisa?

– Tack för att jag fick komma hit! En kompis berättade att han hade kallat mig Knivlisa bakom min rygg ett tag, innan han fattade att jag var snäll. Jag hade skämtat någon gång utan att det framgick att det ett var ett skämt. Han tyckte bara att jag var taskig. När jag hörde det var jag precis i bloggstartartagen och tyckte Knivlisa var världens bästa namn. Det stack ut, eller stack in som jag brukar säga.

Du blir tvåbarnsmamma när som helst. Hur känns det?

– Jag längtar ihjäl mig när jag väl tänker på det men det sjuka är att jag inte tänker på det så mycket. Innan min son Sixten kom var det allt jag hade i huvudet och jag typ profylaxandades på bussen och gjorde knipövningar på bion och läste alla böcker och relevanta forskningsrapporter. Nu är det mer ”Åka till Åland den 29 september? Låter skitkul! Ska kolla almanackan. Nä just ja, jag föder ju typ då.”

Vet ni vad det blir för något?

– Ja, men det är blogghemligt. Fast alla vi känner vet, så då och då försäger sig folk i kommentarsfältet.

Hur upplevde du att bli mamma när det begav sig för första gången?

– Jag var helt galet lycklig men samtidigt SÅ mycket nojigare än jag förväntat mig. Jag trodde att jag skulle bli jättecool men var det hönsigaste jag någonsin hört talas om. Jag spritade händerna efter varje hissknapptryck och började gråta när Sixten träffat en förkyld person på typ en och en halv meters avstånd.

Har du mått bra under graviditeten?

– Jag sover riktigt kasst. Vaknar någon gång vid två-tre-halvfyra i stort sett varje natt och sover sedan inte mer. Utöver det jättebra, förutom att inget blir jättebra när man inte sover.

Har du haft några cravings?

– En omvänd craving. Förut åt jag jättemycket chips, nu kan jag inte äta det alls.

Förlossningen då, hur ser du på den?

– Jag träffade en granne som nyligen fött sitt andra barn i badkaret en timme efter första värken. Då blev jag lite skraj. Men jag har ju inget badkar så det behöver jag ju inte oroa mig för, haha.

Hur har du förberett Sixten på att han ska bli storebror?

– Han har fått en dockvagn med en bebisdocka. Vi brukar byta blöjor på den och jag ammar den ibland. Svårt att veta hur mycket han fattar, han kanske egentligen tycker jag är sjuk i huvudet som ammar en plastleksak. Fair enough liksom.

För dem som inte läst din blogg tidigare, hur skulle du beskriva den?

– Jag skriver roliga konversationer jag haft med folk, vad min man säger i sömnen och annat jag tycker är kul. Sömnpratet har jag inte kunnat blogga på länge eftersom vi inte sovit ihop (för att jag är så lättväckt och svårsövd som gravid) men nu blir det förhoppningsvis ändring.

Finns det något du aldrig skulle blogga om?

– Vad jag har ätit i dag. Om jag inte ätit något asspektakulärt, som testiklar. Vilket jag har ätit och bloggat om. (Men inte från en människa dock. När jag äter människotestiklar bloggar jag inte om det.)

Har du några egna favoritbloggar?

Bloggkommentatorerna är bästa bloggen! Niotillfem, Hanapee och Lady Dahmer gillar jag också. Här på Mama läser jag Kitty Jutbring och Malin Wollin.

Ta mig direkt till Knivlisas blogg!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!