Familjen växer! Kenza, här med en liten Nikola i famnen, är gravid igen. Foto: Karl Nordlund

Kenza väntar sitt andra barn: ”Vi är väldigt chockade”

Kenza Zouiten Subosic är gravid igen. På Instagram delar influencerdrottningen med sig av familjens stora lycka – och berättar om kampen för att ge Nikola ett syskon.

Det är bara ett par månader sedan sonen Nikola fyllde ett år. Nu avslöjar influencern Kenza Zouiten Subosic att han ska bli storebror.

”Vår lilla familj växer”, skriver hon på Instagram, där gratulationerna haglar in.

Kenza pratar öppet om kampen för att bli gravid

Kenza har tidigare berättat för mama om svårigheterna att bli gravid med första barnet då hon bland annat genomgick flera IVF-behandlingar. När hon var mitt uppe i förberedelserna för det tredje försöket fick paret en stor överraskning.

– Jag hade blivit gravid spontant, sa hon då.

Även denna gång har Kenza och maken Aleksander Subosic behövt hjälp att bli gravida genom hormonstimulering.

”Vi är väldigt chockade att det gick så snabbt den här gången. Men så klart SÅ glada och tacksamma. Det här kunde vi aldrig tro för 2,5 år sedan”, skriver hon på Instagram Stories där hon också tackar för alla gratulationer. 

https://www.instagram.com/p/CEzFvyyDYPO/

Kenza om att vänta barn med en ettåring hemma

Med första barnet var Kenza kraftigt illamående och kräktes dagligen mellan vecka sju och fjorton. Den här gången beskriver hon första tiden som ”en känsla av baksmälla” och är glad att hon sluppit de värsta kräkningarna. 

”Det är klart att det inte har varit lätt ändå, nu när jag också har en ettåring att jaga efter. Men både Aleks och min mamma har varit jättehjälpsamma och nu känner jag mig mycket bättre”, skriver hon på Instagram.

”Det varit helt fantastiskt att kunna stötta andra i samma situation”

Att på sin stora plattform vara så generös och ­öppen kring utmaningarna att bli gravid var en stor anledning till att Kenza Zouiten Subosic utsågs till Årets impact mama 2019. 

– Det bästa med att vara så öppen är responsen från andra tjejer och kvinnor. Jag har känt mig mindre ensam och samtidigt har det varit helt fantastiskt att kunna stötta andra i samma situation, sa Kenza till mama då.

På den stora Årets mama-middagen togs ett ikoniskt foto, där Kenza och nära vännen Ines Kokic hade plockat fram bröstpumparna mitt under festen. Så fin och talande bild!

https://www.instagram.com/p/B4wkff5ALj0/

Du kanske också vill läsa om Kenzas ord om förlossningen med Nikola + hennes ärliga förlossningsvideo.
Eller: Kenza Zouiten Subosic: ”Många har problem att bli gravida men pratar inte om det”