Kenza Zouiten Subosic med minstingen Danilo som föddes den 5 mars.

Kenzas revanschförlossning: ”Jag började prata om en tredje direkt”

Familjen Zouiten Subosic har fått tillökning i form av en lillebror! För mama berättar influencern Kenza om revanschförlossningen och livet som nybliven tvåbarnsmamma: ”Jag hade inte lika ont den här förlossningen och så var jag helt närvarande hela tiden. Det var så häftigt!”.

Hej Kenza! Stort grattis till lillebror Danilo. Hur känns det?
– Tusen tack! Jag mår jättebra och det känns helt magiskt och lite overkligt. Jag kan inte fatta att han är här! Återhämtningen efter denna förlossning har varit tusen gånger lättare och snabbare än förra gången. Jag känner mig inte heller lika trött som sist, men det är väl för att man redan är van vid att sova mindre…

Hur startade allt?
– Jag hade förvärkar till och från som startade på kvällen på BF, men det dröjde mer än tre dygn innan han kom. Det startade i alla fall med väldigt glesa värkar onsdag kväll som fortsatte att vara glesa hela vägen fram till att han var ute fredag morgon. 

Hur skilde sig denna förlossning mot din förra?
– Till en början var de väldigt lika. Jag hade lång latensfas med Nikola också. Jag tror helt enkelt det är min kropps sätt att föda barn! Så det här med att andra barnet skulle flyga ut, det stämde inte för mig! Däremot gick det väldigt snabbt när det väl var dags att krysta, då var han ute på tio minuter. Det var väldigt skönt för jag var så rädd att jag skulle behöva krysta två timmar den här gången också. Jag hade inte lika ont den här förlossningen och så var jag helt närvarande hela tiden. Det var så häftigt!

Kenza och Aleks med en alldeles nykläckt liten Danilo. Foto: Privat

Blev förlossningen som du hade tänkt dig?
– Den blev lite längre än vad jag hade tänkt mig, men annars var allt helt perfekt. Efter förra förlossningen sa jag ’aldrig mer’ och efter denna förlossning började jag prata om en tredje direkt.

Sist vi pratade sa du ”prisa epiduralen”. Står du fast vid det?
– Absolut, men också prisa lustgasen! Den här gången fattade jag grejen med den. Men jag säger också prisa lokalbedövning down there. Eftersom jag var så rädd för krystandet så bad jag om lokalbedövning och jag vet inte om det var den eller om det var för att det inte var första barnet, men krystandet gjorde knappt ont!

Vilken dröm! Hur är livet som mamma än så länge?
– Det har gått bättre än förväntan! Just nu flyter allt på. Det vi främst var oroliga för var sömnen eftersom Nikola har sovit dåligt sedan han var bebis, men tack och lov så började han sova hela nätter strax innan Danilo kom, så det problemet slapp vi! Danilo har än så länge hajat att natt är natt och vaknar bara för mat och blöjbyte.

Vem var den första som fick veta att Danilo var här?
– Det tråkiga med att föda mitt i natten igen… Alla sover ju, haha! Så jag vet faktiskt inte vem som var den första. Men den första som fick träffa honom var Nikola!

En mycket stolt storebror: Nikola. Foto: Privat

Hur var första mötet mellan syskonen?
– Vi trodde att Nikola skulle vara för ung för att förstå och att han skulle vara rätt ointresserad. Men så fort han klev in genom dörren här hemma och fick syn på vaggan så känns det som att han förstod att det var hans lillebror. Han blev så glad! 

Kenza Zouiten Subosic

Ålder: 30.

Familj: Gift med Aleksandar Subosic, 36, sonen Nikola snart 2 år, lillebror Danilo född 5 mars och hunden Mani. 

Gör: Mammaledig och jobbar med sociala medier @kenzas.

Bor: Vasastan i Stockholm

Åh, vad roligt. Vad tycker Nikola om livet som storebror?
– Han är så himla fin med Danilo. Han går fram och gosar med honom hela tiden, vill ha honom i knät, pussar på händer och fötter och smeker sin kind mot Danilos kind. På Nikolas förskola berättade de att han börjat göra samma sak med det minsta barnet i gruppen. Hur han vill ta hand om henne och gosa med henne för att han tror att hon är en bebis. Så himla gulligt. 

Blir det någon förlossningsvideo denna gång?
– Aleks filmade med mobilen lite då och då under förlossningen för han vet att jag tycker att det är så kul att se tillbaka på efteråt. Jag kommer dock hålla det mesta för mig själv, kanske delar med mig av något litet klipp i min förlossningsberättelse sen!

Kenzas förlossningsvideo - se när lillebror Danilo kommer till världen:

https://www.youtube.com/watch?v=-TB1i1wIk04

Efter att intervjun gjordes har Kenza delat med sig av sin förlossningsvideo. I videon visar hon delar av krystfasen och ögonblicket när Danilo kommer till världen:

– Det var så häftigt den här gången! Förra gången var jag helt väck, det svartnade för att det gjorde så ont och jag gjorde bara det de ska åt mig att göra. Den här gången kände jag in allt och det var inte den här fruktansvärda paniken eller smärtan, berättar hon i videon.

Tvåbarnsmamman riktar sig särskilt till alla som precis som henne haft en tuff första förlossning:

– Det kan gå så mycket lättare och bättre på alla sätt och vis. Det går att föda barn utan den där paniken och dödsångesten. Det var så häftigt!