Foto: TT/Karl Nordlund (montage)

Kändisarna som blivit mammor efter 50

Naomi Campbell har fått sitt första barn som 50-åring. Supermodellen är inte den enda kändismamman som har fått barn runt 50-strecket – läs om 8 inspirerande mammor och deras väg till att bli föräldrar.

2019 var snittåldern för svenska förstföderskor 29,1 år. Och enligt SCB är det gruppen 40 plus som ökar mest bland svenska förstföderskor just nu.

När den brittiska supermodellen Naomi Campbell nyligen berättade att hon blivit mamma var det många som blev överraskade. Inte bara hade hon lyckats hålla allt hemligt inför bebisens ankomst - hon hade dessutom passerat 50-strecket. 

”En vacker välsignelse har valt mig som hennes mamma. Så hedrad att ha den här fina själen i mitt liv att det inte finns ord som beskriver det livslånga bandet som jag nu delar med dig, min ängel. Det finns ingen större kärlek”.

Naomi Campbell, en av 90-talets absolut mest hajpade supermodeller, har i tidigare intervjuer pratat om att hon hoppas kunna bli mamma en dag. I en intervju från 2017 sa hon:

– Jag tänker på att skaffa barn hela tiden. Men nu med tanke på forskningen så tror jag att jag ta det när jag vill.

När frågan kom upp på nytt två år senare var hon mer tvekande:

– Inte än, jag får se vad universum ger mig.

Nu, två år senare, har hon fått en dotter.

Fler kändismammor som fått barn efter 50

Titiyo Jah

Titiyo Jah. Foto: Karl Nordlund

2017, 25 år efter att första dottern Femi föddes blev artisten Titiyo Jah mamma till sitt andra barn Bibi, som 50-åring. Titiyo har tidigare berättat för mama om kampen att bli mamma vid hennes ålder.
– Vi har tagit ganska mycket hjälp för att bli gravida, som IVF. För mig är det viktigt att folk förstår att min graviditet inte bara är en ”slumpgrej”, utan att den procentuella chansen för att bli gravid i min ålder är liten.
Dottern kom till världen med hjälp av en äggdonation i Ryssland, något hon berättat om i Tomas Andersson Wijs podcast ”Hundåren”.

Janet Jackson 

Janet Jackson Foto: TT NYHETSBYRÅN

Sångerskan Janet Jackson var 50 år när hon blev gravid med sitt första och enda barn som hon har tillsammans med ex-maken Wissam Al Mana.
”Min man och jag ska bilda en familj, så jag måste lägga turnén på hyllan ett litet tag. Jag hoppas att ni kan ha förståelse för detta. Läkaren säger att jag måste vila”, skrev Janet på sin Facebooksida då.
Sonen Eissa föddes 2017.

Helen Morris 

Helen Morris med maken Martin Scorsese och dottern Francesca på röda mattan 2012. Foto: Matt Baron/BEI/REX / TT NYHETSBYRÅN

När Helen Morris gifte sig med filmregissören Martin Scorsese 1999 blev hon bonusmamma till hans barn Domenica och Cathy. Samma år fick de dottern Francesca tillsammans, Helen då 52 år gammal och maken Martin 55. Francesca har gått i sina föräldrars fotspår och satsar nu fullt ut på sin skådespelarkarriär.

Brigitte Nielsen

Brigitte Nielsen på promenad med maken Mattia Dessis och dottern Frida 2019. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Danska skådespelaren och modellen Brigitte Nielsen hade redan fyra söner när hon träffade sin make Mattia Dessis som hon gifte sig med 2006. Efter 14 års kamp med IVF föddes dottern Frida i juni 2018. Då hade Brigitte fyllt 54.
– Man kan bli gravid senare i livet, allt är möjligt. Men man ska ha realistiska förväntningar, har hon berättar för People.

 

Fler kändismammor som fick barn efter 45

Cameron Diaz 

Cameron Diaz. Foto: STELLA PICTURES

Det nya årtiondet kunde inte få en bättre start. Skådespelaren Cameron Diaz som dragit sig undan offentligheten för att fokusera på sig själv och sin familj, kunde vid nyår 2019/2020 äntligen dela med sig av nyheten att hon blivit mamma för första gången som 47-åring. Pappa till dottern Raddix är gitarristen Benji Madden.

Halle Berry

Halle Berry med dottern Nahla och lillebror i magen 2013. Foto: REX / TT

Skådespelerskan och modellen Halle Berry var 46 när hon avslöjade att hon och dåvarande fästmannen Olivier Martinez väntade sitt första gemensamma barn.
– Jag trodde att den tiden när det här skulle kunna bli verklighet var förbi. Det har varit en stor – och underbar – överraskning, sa Halle till BBC.
2013 föddes sonen Maceo. Från ett annat förhållande har Halle dottern Nahla som är född 2008.

Rachel Weisz 

Foto: STELLA PICTURES

Rachel Weisz var 48 år när hon fick sitt första gemensamma barn med Daniel ”James Bond” Craig. Både Rachel och Daniel hade barn från tidigare förhållanden när de träffades.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + solskydd för dig och ditt barn från EVY. Köp nu!