Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Foto: Christian Vierig / Instagram

Modeprofilen Babba Rivera födde fem veckor för tidigt (igen!): ”Jag är tacksam”

Modeprofilen och entreprenören Babba Rivera har fött sin andra dotter Selma, fem veckor för tidigt, vilket var fallet när hon födde första dottern Alma, 1.5. 

Thérèse Bilby

Svensk-chilenska modeprofilen och entreprenören Babba Rivera är född och uppvuxen i Kristianstad men är numera bosatt i New York med maken Carl Rivera (även han en känd tech-entreprenör), dottern Alma, 1.5, och nu även en liten lillasyster. Till yrket är Babba en slipad marknadsförare som lyfter företag (lanseringen av Uber i Sverige blev en sådan succé att hon hamnade på Forbes lista över världstalanger) eller startar eget för att lansera produkter hon brinner för, vilket nu handlar om hårvård med latinamerikanska influenser.
Nu har hon precis fött sin andra dotter, fem veckor för tidigt, vilket var fallet även när hon födde Alma.  

På sin Instagram skriver hon: ”Låt mig presentera min mors dag-present. Vår lilla flicka bestämde sig för att överraska oss fem veckor för tidigt, precis som sin syster. Först lät hon oss ha en underbar vistelse på Plaza Hotel, och sedan bestämde hon sig gör att det var dags att visa sig den sista morgonen – på mors dag. Vi hann ta oss till vårt valda sjukhus, och kunde välkomna Selma Rivera till världen bara två timmar senare. Jag återkommer med förlossningsberättelse, just nu är jag bara så tacksam och välsignad. Gracias a dios por este milagro de vida” 

Grattis önskar vi på mama!

https://www.instagram.com/p/Cda_LppOru5/

LÄS ÄVEN: Kändisar som är gravida och ska få barn 2022 

FLER KÄNDISAR SOM FÅTT BARN 2022:

”Paradise Hotel”-profilen Nina Glimsell har fått barn: ”Aldrig känt sån kärlek för någon tidigare” 

Under måndagen berättar realityprofilen Nina Glimsell att sonen nu tittat ut. ”Phoenix vår lilla bebis kom i går 1 maj, stor bebis på 3940g och 53 centimeter. Aldrig känt sån kärlek för någon tidigare och ännu mer kär i min kille efter detta, sån supporter genom en tuff förlossning. Kommer berätta allt om min förlossningsupplevelse”, skriver hon på Instagram.  

https://www.instagram.com/p/CdDT9dRo8Ne/

LÄS MER: Stor intervju med Nina Glimsell om tuffa graviditeten

Anton Pehrson och Sofia Lindhe har fått barn: ”Efter många, långa och tuffa timmar”

Anton Pehrson och Sofia Lindhe blev ”tacoparet” med svenska folket när de fann varandra i ”Gift vid första ögonkastet” i SVT. Nu har de blivit föräldrar för första gången. ”Vi mår alla bra och njuter nu av att lära känna varandra”, skriver de på Instagram.

Bebislyckan meddelar de i ett inlägg på Instagram.

”Efter många, långa och tuffa timmar kom i går vår helt perfekta lilla tjej klockan 12.37!”, skriver de och fortsätter:

”Det blir inte alltid som man tänkt sig men vi mår alla bra och njuter nu av att lära känna varandra”, avslutar de och skriver också att mer uppdateringar kommer när de landat.

Grattis önskar vi på mama! <3 

https://www.instagram.com/p/Cc7GdtajGRI/

 

”Unga mammor”-Linn har fått en dotter: ”Kom i raketfart”

Vi har sett Linn ”Tiingelinn” Andersson i ”Unga mammor” och när programmet inleddes hade hon precis blivit mamma till Tindra, 3 månader. Nu har familjen växt, och hon har blivit trebarnsmamma.   

På Instagram berättade hon att förlossningen gått bra men snabbt, och att dottern ska hette Belle: ”I raketfart kom våran lilla prinsessa till oss, 15:00. En liten Belle blev det. Allt har gått bra och Simon var det finaste bästa stödet man kunde ha. Älskar henne redan av hela våra hjärtan”.

Linn tackade även för alla gratulationer och all personal på förlossningen i Örebro som var ”så underbara så man blev tårögd! Det där lilla extra på alla sätt och vis! Både barnmorskor och undersköterskor. Alla som ska föda här i Örebro ni är lyckligt lottade”. 

Efter 24 timmar lämnade de nyblivna föräldrarna BB för att åka hem till resten av familjen. ”Den BÄSTA känslan som finns måste vara när man får ta med sig sitt barn hem. Så overkligt samtidigt som det är så självklart. 🤍” skriver Linn.

https://www.instagram.com/p/Ccp-46XNjne/

Influencern Molly Rustas har blivit mamma: ”Äntligen här”

Molly Rustas och fästmannen Ross Andrew Paquett har blivit föräldrar för första gången. Influencern berättar den glada nyheten på Instagram. ”Han är äntligen här”, skriver hon på sin story.

Det var i oktober som Molly Rustas, 28, berättade på Instagram att hon och Ross Andrew Paquett, 37, skulle bli föräldrar. ”Drömmar slår in”, skrev hon till en video på sig själv och fästmannen. Och nu har familjens nytillskott kommit. På Instagram visar Molly Rustas upp en bild på sonen. ”My world, skriver influencern.

Vi på mama önskar Molly Rustas och Ross Andrew Paquett stort grattis! <3

https://www.instagram.com/p/Cb5JZqlgsF5/


”Bonde söker fru”-paret Lisa och Pontus har blivit föräldrar 

Lisa och Pontus från ”Bonde söker fru” har fått en dotter.

Lisa Lindvall och Pontus Mikaelsson träffades i ”Bonde söker fru” 2020. Nu har de blivit föräldrar till en liten dotter: ”På BF-dagen, vårdagjämningen, kom vår fina prinsessa till världen.”, skriver Lisa Lindvall på Instagram. Efter en tuff förlossning har Bonde-paret välkomnat sitt första barn, en flicka som föddes på förlossningen i Falun den 21 mars:

”Trots den traumatiska förlossningen så mår vi alla bra. Nu tar vi igen oss på BB i några dagar innan vi åker hem”, skriver Lisa på Instagram där hon också delar med sig av några bilder på familjens nytillskott.

https://www.instagram.com/p/CbXjusBDuNu/?hidecaption=true

När vi på mama intervjuade Lisa under graviditeten berättade Lisa bland annat om när hon förra våren fick möjligheten att vara med under sin systers förlossning. 

– Jag tar med mig så mycket fint från den upplevelsen. Framför allt personalen! Vilka hjältar alltså. Efter att jag fick uppleva min systers förlossning så har jag blivit trygg och lugn inför min egen kommande förlossning.

Stort grattis till hela familjen önskar vi på mama!

LÄS OCKSÅ: Bonde söker fru-Lisa: ”Att vara med på min systers förlossning gjorde mig trygg”


Realityprofilen Vanessa Sarossy har fått en dotter: ”Helt perfekt”

”Ex on the Beach”-profilerna Vanessa Sarossy och Johannes ”Leonidas” Ulmefors har blivit föräldrar. Foto: Privat

Influencern Vanessa Sarossy, känd från programmet ”Ex on the beach”, har blivit mamma. Den lilla dottern föddes kl 06.43 måndag den 21 mars – och hon ”är helt perfekt”, skriver Sarossy själv på Instagram.

”Ex on the Beach”-profilerna Vanessa Sarossy och Johannes ”Leonidas” Ulmefors är ett par sedan våren 2021 och har båda varit deltagare i ”Ex on the beach”, men dock inte samtidigt. Vanessa Sarossy har delat en bild på nyfödda dottern på Instagram där hon skriver: ”Välkommen till världen vår perfekta lilla prinsessa! Vi gjorde det babe @johannesleonidas 🤍🙏🏽 Med en vikt på 3069 gram kärlek och 48cm lång kom hon kl 06.32 den 21 Mars. Hon är helt perfekt, mamma och pappa älskar dig💘”.

När mama pratade med Vanessa i januari berättade hon:
– Jag har alltid drömt om att bli ung mamma och när jag träffade Johannes så kände vi båda ganska snabbt att det kändes rätt. Vi bestämde oss för att jag skulle sluta med p-piller och försöka bli gravid. Det dröjde inte länge förrän jag upptäckte att jag hade blivit gravid efter första försöket!

Nabela Noor har fått en dotter!

Nabela Noor har fått en dotter! Foto: Instagram

Det blev en flicka! Den bangladeshisk-amerikanske influencern Nabela Noor, 30, som har fler än 2,2 miljoner följare på Instagram, fick i onsdag en liten dotter tillsammans med maken Seth Martin. Noor skriver själv på Instagram: ”Vår bebisflicka är här. Seth och jag tar nu tid att läka, vila och vara tillsammans med vår dotter”.

Nabela Noor har varit väldigt öppen om sin kamp att bli förälder. Vägen har inte varit spikrak men i september avslöjade hon att hon var gravid och att det skulle bli en flicka. I en intervju med tidningen People sa hon:

”Vi är så glada över att dela att vi ska få en flicka. Det känns så overkligt. Jag har alltid velat ha en allra bästa flickvän.”

Opokua Britton har fått sitt andra barn: ”Aldrig varit så stolt”

Foto: Privat

Opokua Britton har blivit tvåbarnsmamma. På självaste kvinnodagen den 8 mars föddes hennes andra barn. 

”Aldrig varit så stolt och stark i hela mitt liv. Nu ska hjärnan komma ikapp. Tack för allt stöd och pepp jag fått på resan fram till denna stund ❤️💕❤️”, skriver Opokua på Instagram där hon också delar en bild från förlossningspoolen.

Skådespelaren Jennifer Lawrence har blivit mamma

Jennifer Lawrence och Cooke Maroney. Foto: TT

Skådespelaren Jennifer Lawrence fick sitt första barn i slutet av februari, tillsammans med maken Cooke Maroney. Stjärnan har varit väldigt försiktig med att kommentera såväl sitt äktenskap, som graviditeten och det kommande livet som förälder.

Dilan Gwyn om livet med en nyfödd: ”Magiskt och utmanande”

Dilan med Eira Aurora. Foto: Privat

Vi har sett skådespelaren Dilan Gwyn i tv-serierna ”Två systrar” och ”Älska mig”.  Nu spelar hon in årets julkalender i SVT – och har också blivit mamma, till en dotter.

För mama berättar hon om det nya livet med lilla Eira Aurora, den tuffa förlossningen och hur det är att jobba samtidigt som man har en nyfödd.

– Det är magiskt och utmanande. Det varvas mellan att kännas både surrealistisk och helt fullkomligt naturligt. 

LÄS MER HÄR: Dilan Gwyn i intervju med mama om mammalivet