Julia med Norma, 2, och Maj-Lis som föddes i januari. Foto: Privat

Julia Wiberg: ”Avfölj alla som får dig att dra in magen”

Två tunga graviditeter och två svåra förlossningar. mamas bloggare Julia Wiberg är imponerad över vad mammakroppen klarar av varje dag: ”Herregud vad mäktiga vi och våra kroppar är”.

Den här artikeln är en del av en artikelserie om mammakroppen. Alla artiklar hittar du här.

Hur har din syn på kroppen förändrats sedan du blev mamma?
– Jag är stolt över den nu, det var jag inte förut. Stolt och extremt imponerad över vad den har skapat! Och mitt enda fokus på min kropp nu är att vara stark så att jag orkar lyfta, bära, böja, plocka och leka med mina barn så mycket som möjligt. 

Julia Wiberg

Ålder: 30.

Gör: Barnboksförfattare, barnprogramledare och bloggare på mama.

Mamma till: Norma, 2 år, och Maj-Lis född i januari 2021.

Instagram: @jullewibbe

På vilka sätt har graviditeterna satt spår?
– Brösten är ju absolut inte lika fasta, pigga och ärtiga som innan graviditeter och amning. Men ack, ändå tjusiga. Annars är jag fascinerad över hur bra och snabbt kroppen har repat sig efter två tunga graviditeter och svåra förlossningar.

Vad uppskattar du mest med din kropp i dag?
– Är så himla stolt över den att den lyckades skapa, bära och föda fram mina två fina, fina döttrar! Firar därför gärna min kropp med choklad och hembakat fika så ofta det bara går. För det är den verkligen värd!

”Mitt fokus nu är enbart att vara stark så att jag orkar lyfta, bära, böja, plocka och leka så mycket som möjligt”. Foto: Privat

Vilket är ditt bästa tips till andra mammor som vill bli mer trygga i sin kropp?
– Avfölj alla på Instagram som får dig att dra in magen, känna dig ful eller bara må dåligt. Det finns så många andra att följa i stället. Och det här låter kanske flummigt men jag tror mycket på att varje dag försöka tacka sin kropp för allt. Jag brukar också tänka snälla tankar om den varje gång jag smörjer in kroppen med hudkräm. 

Har du någon förebild och varför?
– Alla världens kvinnor för herregud vad mäktiga vi och våra kroppar är! Sen är jag extra förtjust i min fina farmor Norma som alltid är så himla positiv, glad och snäll mot alla hon möter. Det är därför vi döpte vår äldsta dotter efter henne.