Kokboksförfattaren och tv-kocken Jessica Frej har fått en dotter. Foto: Lina Eidenberg Adamo/HarperCollins

Jessica Frej har blivit mamma – det ska dottern heta

Färgstarka tv-kocken Jessica Frej har blivit mamma för första gången. Nu berättar hon om dotterns ovanliga namn.

Vi lärde känne henne för första gången i ”Sveriges mästerkock”. Sedan dess har Jessica Frej, 32, lagat sig in i svenska folkets hjärtan som kock i TV4:s ”Nyhetsmorgon” och genom tio kokböcker. Bland annat. 

Nu kan Jessica även titulera sig mamma.

Jessicas BF var den 18 augusti. Men augusti hann bli september och precis efter midnatt lördag den 4 september föddes hennes dotter.

”Vår lilla dotter Dorthe är äntligen här, hon gjorde entré 00:14 210904 men det känns som om hon alltid funnits på något märkligt sätt. Vi är överlyckliga, helt utmattade och obeskrivligt tacksamma över den fantastiska personalen här på @bbstockholm och vår Doula @doulaannabergman ❤️”, skriver hon på Instagram.

Jessica Frej och Christian Wennberg har fått en dotter

Namnet Dorthe är ovanligt. Förra året hade 99 kvinnor namnet som tilltalsnamn enligt Statistiska centralbyrån. 

Pappa till den lilla flickan är Jessicas sambo, skådespelaren Christian Wennberg, 46. Han har sedan en tidigare relation en son som nu är 10 år. Så sent som i början av förra året flyttade paret in i sitt drömhem, en 50-talsvilla på Lidingö i Stockholm där de bland annat renoverat köket till ett riktigt drömkök.

– Folk säger ofta att mitt hem speglar min personlighet. Det är färgstarkt och extra allt, sa Jessica då till Leva & bo.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av mama här!