Foto: ©Rickard L. Eriksson/New Art Production AB (info@

Jessica Folcker: "Jag tyckte jag såg tantig ut"

Jessica Folcker var på omslaget av mama i mars 2005. Då hade sonen Nino ännu inte fått sin diagnos, cystisk fibros. "Det känns som jag har gått igenom så mycket", säger Jessica Folcker.

Hur känns det när du tittar på omslaget nu?

– Det är en helt annan tid. Det roliga är att Nino är sig lik, fast han blivit stor kille.Vad fick du för reaktioner på omslaget?

– Jag fick fantastiska reaktioner, bara positivt. Det är väldigt fint. Men jag minns att jag inte tyckte det då, jag tyckte det var för tantigt och moget (skratt). Skönt att man blir äldre, en viss mognad har infunnit sig.Den där intervjun gjorde vi när han bara var bebis, innan Nino fått sin diagnos, den mycket svåra sjukdomen cystisk fibros.

– Before and after. Efter det, oj, oj, det känns som jag har gjort så mycket, gått igenom så mycket, som en vanlig människa går igenom under ett helt liv. Det har jag gjort fyra, fem gånger om. Om du förstår hur jag menar? Men jag tror det är så mitt liv är.

Och livet i dag?

– Det är fantastiskt. Jag har gift mig med en helt fantastisk man. Jag har fyra barn. Vi har landat i vårt boende. Jag har kommit till insikt om en massa saker. Att jag kan förändra och ta tag i mina ­extremt dåliga sidor. 

Det låter som du börjat i terapi?

– Det gör jag inte än, men jag ska. Men det är min man som gett mig alla insikter. När jag träffade Daniel, så lyfte jag faktiskt upp mig.

LÄS OCKSÅ:

Jessica Folcker: "Ninos sjukdom var en total chock"

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + Meraki body wash & lotion för 199 kr. Köp nu!