Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Svenska stjärnan Jennifer Åkerman bor i Los Angeles med sin man Tom Payne. På nyår väntar de sitt första barn. Foto: Ally Koonce

Jennifer Åkerman om hemliga graviditeten: ”Hoppas på en julbebis”

Hon har hållit graviditeten hemlig i sju månader. På nyårsafton väntar artisten Jennifer Åkerman sitt första barn. mama passade på att ställa några nyfikna frågor om graviditeten, den kommande förlossningen och relationen till Hollywoodstjärnan Tom Payne.

Artisten Jennifer Åkerman och skådespelaren Tom Payne har varit ett par i åtta år, förlovade sig 2018 och hade planerat ett stort bröllop 2020 när Corona-pandemin slog till med full kraft. Istället gifte de sig hemma i Los Angeles med bara sina närmaste som vittnen. Nu väntar de sitt första gemensamma barn.

Hej Jennifer och stort grattis till graviditeten! Hur mår du just nu?
– Tack!! Jag mår jättebra faktiskt, är i åttonde månaden nu och förutom lite ont i bäckenbotten och ländryggen till och från så mår jag super!

Vad härligt! Du ska föda om knappt två månader. HUR har du lyckats hålla graviditeten hemlig så här länge?
– Haha, det var inte så svårt ändå i och med att det inte syntes så mycket. Jag och min man var i Sverige i nästan två månader i somras och jag fick liksom säga till folk att jag var gravid innan någon hann märka. Det var däremot kul att vara gravid samtidigt som min syster Mikaela! Hon födde sitt andra barn nu i augusti. 

Så kul med blivande kusiner! Din BF är på nyårsafton. Vad tror du, blir det en 2021-bebis eller 2022-bebis?
– Haha ja, så spännande! Jag och min man tycker båda att det ska bli supermysigt och hoppas på en liten julbebis.

Ni berättade nyheten i din nya musikvideo. Vad har ni fått för reaktioner?
– Ja! Vi tyckte det var roligt att göra något extra kul i och med att vi hade hållit det hemligt så länge. Jag fick idén när vi blev gravida att det hade varit tufft att avslöja graviditeten precis i slutet på videon. Mn man tyckte samma och han fick en roll som en präst, haha. Vi har fått superhärliga reaktioner och är jättetacksamma för all kärlek och support!

Att vänta barn tillsammans är stort: ”Just nu känns det som vi bara kommer närmare och närmare varandra”, berättar Jennifer om relationen med Tom. Foto: Ally Koonce

Berätta om när du fick veta att du var gravid!
– Det roliga var att vi bilade hela vägen från New York till Los Angeles utan att veta att jag var gravid! Jag hade lite vanliga före-mens-symptom på vägen hem och vi skyndade oss så gott vi kunde så jag skulle slippa få mensen under bilresan. Men den kom aldrig och när det hade gått ytterligare två dagar hemma i Los Angeles gjorde vi ett test och det var positivt. Man kan absolut säga att det var planerat, men det var första gången vi verkligen provade i New York och jag trodde inte att det skulle gå så fort!

Du och Tom har varit ett par i åtta år. Hur tror du ert förhållande kommer förändras som föräldrar?
– Just nu känns det som vi bara kommer närmare och närmare varandra och vi ser så fram emot nästa kapitel ihop. Jag tror att det bara kan bli bättre här ifrån.

Vem vinner namndebatten – du eller Tom?
– Vi gillade samma namn faktiskt så det var inte så mycket tjafs där inte! 

Jennifer med systrarna Malin och Mikaela på galapremiär i Stockholm 2008. Foto: Cecilia Liljeton / TT

Jennifer Åkerman går till samma barnmorska som sin syster Malin

Du har en väldigt nära relation med din syster Malin som har barn sedan tidigare. Har du fått några råd av henne?
– Ja, speciellt i och med att hon också födde här i Los Angeles. Vi går till samma barnmorska som hon hade och kommer föda på samma sjukhus. Att föda i USA kan vara ganska komplicerat så det har absolut varit till nytta!

Superskönt! Hur stylar du bebisbulan?
– Ha, jag är så stolt över min bula så gärna med en tajt fast stretchig och skön kjol! Annars något tunt och svalt. Det är ju alltid varmt här!

Vilken kommentar kring graviditeten är du mest trött på att höra?
– Något som ”Åh min graviditet var sååå jobbig” eller ”lycka till med förlossningen, den var förjävlig för mig...” Jag tror allas förlossningar och graviditeter är olika och det handlar mycket om inställning! Det hjälper inte någon att ge negativa kommentarer. 

Sant. Har du några tankar kring hur du vill föda?
– Att jag ser fram emot att träffa vår son och inte ska se smärtan som farlig utan försöka jobba med den. Vi har en doula som har varit jättehjälpsam. 

Vad längtar du mest efter att göra när bebisen tittat ut?
– Hålla honom tillsammans med min man. Även, första kyssen för oss som föräldrar. 

Vad i ditt liv kommer du absolut inte ge upp bara för att du blivit mamma?
– Min karriär. Jag är tacksam att jag kan jobba hemifrån men vill absolut fortsätta växa som artist och kvinnlig musikproducent. 

Jennifer Åkerman

Ålder: 32.

Familj: Maken Tom Payne, skådespelare känd från ”Walking dead”.

Gör: Artist under namnet Final Child.

Bor: Los Angeles, USA.

Aktuell: Med musikvideon till låten ”South of the border” där paret avslöjar graviditeten.

BF: 31 december 2021.

Gravidvecka vid intervjun: 33.

LÄS OCKSÅ: Hur funkar det med doula? 5 frågor och svar
LÄS OCKSÅ:
Gravida doulan Opokua Britton: ”Min dotter vill vara med under förlossningen”