Friends having fun in a cafe. Foto: Getty Images/iStockphoto / Liderina

”Du får tänka att det är skönt när du inte har barnen”

I nya avsnittet av mamapodden möter vi tvillingsystrarna Angelica och Jessica Lagergren som pratar om allt från att uppfostra varandras barn till hur du lyckas gå vidare efter en skilsmässa.

För omkring ett år sedan skilde sig influencern Angelica Lagergren från sina barns pappa. I nya avsnittet av mamapoddens mamapanel delar hon med sig av sina bästa tips för att ta sig igenom den tuffa tiden under, och efter skilsmässan.

– Låt det ta tid och försök hålla ihop framför barnen – prata inte skit om ditt ex så att barnen hör.

Av egen erfarenhet vet hon att känslorna går upp och ner.

– Tillåt dig själv att vara ledsen när du är ledsen och att vara glad när du är glad. Det är lätt att få skuldkänslor om du känner dig glad när barnen inte är hemma, men ha inte det. Du får tänka att det är skönt när du inte har barnen, säger hon och fortsätter:

– Jag kan dricka vin mitt på dagen, jag kan gå och lägga mig när jag vill och jag får vara glad för det. Och vissa dagar är det tvärtom och jag kanske bara måste fokusera på att ta ett andetag i taget när det är som jobbigast.

Vidare pratar systrarna om förskolestart, att få kidsen att sluta med napp och hur känsligt det egentligen är när det kommer till att uppfostra varandras barn.

– Du har ju sagt ifrån en gång att ”jag uppfostrar mina barn så uppfostrar du dina”, säger Jessica och Angelica fyller i:

– Jag blir så arg när du pratar om det här …

Varför? Lyssna på mamapanelen så får du veta!

Aktuellt just nu