Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
mama har träffat influencern Melina Criborn som berättar om sitt mammaliv.
mama har träffat influencern Melina Criborn som berättar om sitt mammaliv.
mama har träffat influencern Melina Criborn som berättar om sitt mammaliv.
1 AV 2
Influencern om utmaningar, guldkorn och mamma-hacks
2 AV 2
mama har träffat influencern Melina Criborn som berättar om sitt mammaliv.

Influencern Melina Criborn: ”Vi har alltid med oss barnen överallt”

Hon är tvåbarnsmamman som står på egna ben och drömmer om att podden ska bli större än ”Alex och Sigge”. mama har träffat influencern Melina Criborn och pratat om mammalivet med barnen Cleo och Jack, husköp, mammahacks – och nära vänskapen med hela familjen Wahlgren-Ingrosso.

– Barnen älskar Bianca! Det är ”Bibbi, Bibbi, Bibbi, där kommer Bibbi” hela tiden!

Melina Criborn är uppe i varv, berättar hon direkt när vi ses på ett kontor i centrala Stockholm. Familjen har nämligen (kanske) köpt hus på Lidingö, och på förmiddagen var det besiktning. 

– Då uppstod det fler grejer som vi inte visste om! Men så är det väl alltid med hus?

Både Melina och maken, dj:en Jacob ”Nause” Criborn, är positiva och brukar tänka att allt löser sig.

– Till och med när de säger att ”Ja det kanske är sättningar i huset vilket gör att det typ kan trilla in” så tänkte vi ”det går ju att förändra, det gör väl inget”! Men det är mycket i huvudet, mycket tankar! Och jag blev så blödig när vi var i huset. Jag tänkte om det här går i lås då ska barnen springa runt här och leka!

Vi håller tummarna! Kan du beskriva hur du är som mamma?
– Jag är bestämd och har mycket regler. Jag är väldigt kärleksfull, trygg och lugn. Men jag är inte den som leker, det är deras pappa Jacob som leker mycket. Jag kan komma hem till en hinderbana i hela lägenheten som de springer runt i! Sedan så är barnen väldigt delaktiga i allt vi gör. De är alltid med om vi går ut på restaurang och när vi med kompisar. Jag får ofta frågan på Instagram hur jag kan få mina barn att somna överallt och hur jag gör. Men jag vet inte hur, det är liksom inga konstigheter! 

Melina och maken Jacob och barnen Cleo och Jack. Foto: PRIVAT / INSTAGRAM

Melina Criborn

Ålder: 32

Familj: Jacob ”Nause” Criborn, 32, Cleo, 2,5 år, Jack, snart 1 år

Gör: Influencer, poddare

Aktuell med: Har gjort chipssmak för OLW

Tycker du att din och Jacobs relation har förändrats sedan ni blev föräldrar?
– Det är ju bara ett och ett halvt år mellan barnen, så just nu är det ju väldigt mycket irritation, det ska jag inte sticka under stolen med. När Cleo kom blev jag ännu mer kär, jag kände ”det här är liksom pappan till mina barn”. Jag är också väldigt stolt över att de har just honom som pappa. Så, en djupare kärlek, men lättare till irritation, om du förstår vad jag menar.

Med barn händer det alltid något. Någon gråter, någon bajsar i blöjan, någon vill absolut inte följa med.

Ja, jag förstår! Vad har du lärt dig av dina barn?
– Det absolut största jag har lärt mig är tålamod. Jag har fortfarande sämst tålamod, men det har blivit så mycket bättre. Jag har också varit tvungen att lära mig att saker inte alltid blir som jag har tänkt mig, för med barn händer det alltid något. Någon gråter, någon bajsar i blöjan, någon vill absolut inte följa med. 

Dina barns gudföräldrar är Benjamin och Bianca Ingrosso. Varför valde ni just dem?
– Jag brukar prata om att de är min ”valda familj”. Oliver (Benjamins och Biancas storebror, reds. anm) och jag har ju känt varandra sedan vi var 13, och vi blev bästisar direkt. Så jag har varit alltifrån festvakt på Biancas fester till barnvakt till Benjamin när han var sex-sju år. Sedan har vi liksom bara umgåtts mer och mer. Det är väldigt kul att man är nära en hel familj så. Jag är lika mycket hemma och hänger hos Pernilla och Christian (Wahlgren/Bauer reds anm). Benjamin och jag har en extremt nära relation, eftersom vi mer eller mindre har bott tillsammans i sex år. Han ringde nu precis innan här för att han behövde råd om en grej...

https://www.instagram.com/p/Cc-tc51jR_i/

Nära vänskapen med familjen Wahlgren/Ingrosso

Är Benjamin och Bianca mycket med barnen?
– Ja, det är de. Benjamin mest. Sedan är Bianca världens bästa med barn, alltså Cleo älskar Bianca! Det är ”Bibbi, Bibbi, Bibbi, där kommer Bibbi” hela tiden! Det tror jag är för att Bianca är ganska barnslig. Hon leker, hon är rolig, hon är nyfiken och kan leka i timmar med dem, så hon är verkligen en favorit. Men Bianca har ett extremt busy schema så hon har det lite svårare så klart.

– Och Pernilla passade Jack här förra veckan. Med Benjamin blir det mer ”Äh kan du bara ta dem, jag ska bara springa iväg och göra det här”. Jag brukar faktiskt skoja om det ibland, det är som att det är hans barn också! För vi är ihop hela tiden liksom!

Det låter härligt att vara flera vuxna.
– Mm, det är fantastiskt verkligen! 

Om du och stora tjejen ska göra någonting bara ni två en lördag, vad gör ni då?
– Då pysslar vi! Vi målar, gör pärlplattor, gör armband! Jag älskar att vara ute också, så kanske grillar vi korv i skogen med några andra. 

Melina berättar att hon är bortskämd med komplimanger. Till höger barnen Cleo och Jack.

När grät du senast?
– Det var förra torsdagen! Då gjorde ”Bisse” (influencern Jannike ”Bisse” Nordström reds anm) en spirituell reading på mig och tårarna bara forsade. Hon kände och sa åt mig att göra vissa saker som var så spot on! 

Är du också en spirituell person?
– Nej, men Bisses grej förra veckan var otrolig. Det hon sa har jag inte sagt till någon, absolut ingen! Det är bara Jakob, Benji, min mamma och min bror som vet det där, så det var omöjligt för henne att veta. Hon bara kände det! Bianca var med på den lunchen, och hon är jättespirituell hon också. Hon kan inte känna, men hon älskar sånt!

Jag blir faktiskt bortskämd av min man, han ger alltid komplimanger

Vilken var den senaste komplimangen du fick?
– Jag blir faktiskt bortskämd av min man, han ger alltid komplimanger. Som nu bara när jag hoppade ur bilen, han körde mig hit i och med att vi kom från besiktningen, så sa han bara ”Lycka till älskling, du är grym, du vet att du är bäst och du är så fin, hejdå”. 

Vad tänker du om karriären? Vad är ditt nästa karriärmål?
– Min podd har fyllt ett år nu! Där ligger mitt primära fokus, vilket är superkul. Men jag har typ inget karriärmål. Jag pratade faktiskt med min bror om det här nyligen. Han sa det att jag har ju alltid varit självförsörjande, en person som alltid ska klara mig själv. Jag började jobba när jag var typ 13, och har jobbat med allt mellan himmel och jord. På gym, varit servitris, jobbat som bröllopsplanerare, varit barnflicka, jobbat på fik… Högt och lågt. När min bror frågade mig vad som var goals för mig och då sa jag att jag vill bli Alex och Sigge och ha Sveriges största podd. 

Melina och dottern Cleo. Foto: PRIVAT / INSTAGRAM

Bra mål! Som influencer verkar man få göra mycket kul. Du har fått göra en helt egen chipssmak nu?
– Ja! Jag fick frågan för ett år sedan, och jag skrek ju bara rakt ut! För det här är ju goals i min karriär! Det hade jag ju aldrig kunnat drömma om! De sa ”du kan göra vad du vill, tänk utanför boxen” och då började jag spalta ner vad jag gillar för mat. Min absoluta favoritförrätt är råraka med löjrom, och då blev det ganska självklart till slut. Sen har jag tagit fram påsen själv också, med färger och emojis. Du ser att det är min underskrift här, visar Melina och pekar på en chipspåse.

Det här är ju goals i min karriär!

Vad tycker du är viktigast att lära barnen?
– Att vara snäll och respektera alla människor. Min mamma sa till mig när jag var liten att ”Om jag hör att du inte sköter skolan så löser vi det, men om jag däremot får höra att du är en dålig vän då får du med mig att göra”. Mobbning är bland det värsta jag vet i alla åldrar. Nu när jag är vuxen märker jag att det även finns mycket vuxenmobbning. 

Melina Criborn tror att hon vill ha ett tredje barn. Foto: PRIVAT / INSTAGRAM

Om du får två timmar för dig själv, vad gör du då?
– Då vet jag exakt vad jag gör! Då lägger jag mig på soffan hemma. Helt knäpptyst, ingen musik, ingen tv, ingenting, och så bara ligger jag och scrollar på min telefon utan ljud. Jag vill kolla Instagram eller kolla shopping. Kanske slumra till.

Har du fått någon speciell skönhetsrutin sedan du har blivit mamma, som du inte hade innan?
– Nej, jag har ju alltid varit väldigt intresserad av skönhetsvård, så det har faktiskt inte ändrats, utan det är samma. Jag kan känna att jag behöver lite extra fukt kanske och lite extra mycket ögonkräm ibland. För man ser väldigt trött ut…

Mitt bästa tips är nog att gå ner på barnens nivå och leka

Vad är ditt bästa knep för att komma utanför dörren?
– Mutor? Jack är det bara att klä på och sätta i vagnen, men Cleo åh vad kaosig hon har varit! Mitt bästa tips är nog att gå ner på barnens nivå och leka med dem. Annars är det att förbereda allt till nästa dag. Allting ska ligga framme! Jag dukar till och med till frukost en dag innan, brödet, allt! Och kläder till hela familjen ligger framme.

Vilken är vanligaste mutan då?
– När Jacob är på spelningar eller på turné och jag är själv med två barn, om jag verkligen vill få som jag vill, då mutar jag med glass. 

Avslutningsvis, blir det fler barn?
– Åh gud, jag sa det till Jacob precis innan den här intervjun att det kanske bli en trea också. Han bara: ”Du får välja, hus eller barn!”. Men, det är verkligen fifty fifty. Även om Jakob är totalt ”nej” så vet alla att det ändå är jag som bestämmer, haha!