Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Isabella Meisner (Jedler innan giftermålet) berättar öppenhjärtigt om sin första tid som mamma: ”Jag var livrädd i början, men nu har jag hittat en balans”.
Isabella Meisner (Jedler innan giftermålet) berättar öppenhjärtigt om sin första tid som mamma: ”Jag var livrädd i början, men nu har jag hittat en balans”.
Isabella Meisner (Jedler innan giftermålet) berättar öppenhjärtigt om sin första tid som mamma: ”Jag var livrädd i början, men nu har jag hittat en balans”.
Isabella Meisner (Jedler innan giftermålet) berättar öppenhjärtigt om sin första tid som mamma: ”Jag var livrädd i början, men nu har jag hittat en balans”. Foto: Privat

Influencern Isabella Meisner: ”Jag fick amningsdepression”

Influencern Isabella Meisners första år som mamma har varit kantat av både utmaningar och glädjeämnen. Läs här om amningsdepressionen, relationen till bristningarna på kroppen och om smärtorna, på grund av en hjärtformad livmoder, som tack och lov har blivit bättre sedan hon blev mamma.  

Stockholmsbaserade influencern och egenföretagaren Isabella Meisner, 26, har nu varit mamma i ett år till en liten Constantin

Vi på mama hörde av oss för att fråga om hur livet har förändras med en liten i familjen. 

Du är en stor profil på Instagram med 150 tusen följare – tänker du annorlunda kring innehållet nu när du har blivit mamma?
– Ja lite. När jag var gravid fick jag tänka till lite extra då många mammor tyvärr letade fel. Exempelvis blev jag utskälld för att jag drack vatten eller coca-cola ur ett vinglas som gravid… Annars försöker jag tänka på att min son en dag ska kunna vara stolt över de delar han visats upp i. 

Berätta, hur träffades du och din man, Tobias?
– Vi träffades 2016 då han precis påbörjat en praktik här i Sverige. Jag hade varit en sväng på nattklubben Hells Kitchen och var på väg hem när Tobias var på väg in och hängde in sin jacka i garderoben. Han stannade mig på vägen ut och frågade om mitt nummer. Jag skrev in det på hans mobil och sparade numret som Bella. Dagen efter blev jag mycket förvånad när han ringde upp mig och ville ta ett glas vin. Det kändes så ordentligt och det föll jag pladask för. Tyvärr hann vi bara gå på tre dejter innan ett ex ville ha tillbaka mig och gifta sig… men jag hann efter tre år ställa in bröllopet i tid och samma timme som jag låste om gamla lägenheten och slängde in nyckeln smsade Tobias mig igen och frågade om jag ville ta en lunch för att han var tillbaka i Sverige över helgen. Sedan dess har det varit vi.

– Min man arbetade alltså i Abu Dhabi när vi träffades andra gången, vilket fick mig att flytta dit sex månader innan jag lurade tillbaka honom till Sverige igen. 

Wow, vilken historia! Hur har er relation påverkats av att bli föräldrar?  
– Både slitits och blivit stärkt på samma gång. Det är fantastiskt att se sin familj expandera med så mycket kärlek, men det är också svårt att få tid över till kärleken. Constantin kommer alltid vara bådas prio ett och då vi båda dessutom ofta jobbar kvällar och nätter när han sover så finns det inte mycket egentid kvar.

Du blev gravid snart efter bröllopet, var det planerat?
– Ja, jag fick faktiskt lingonveckan på vår bröllopsdag och två, tre veckor senare blev jag gravid. Jag var rädd för att inte kunna bli gravid då jag bland annat har en delad livmoder och jag hört att det kan vara svårare då, plus misstänkt endometrios, så jag slutade dricka koffein och gjorde allt för fertiliteten och vips så blev jag ju gravid direkt. Något jag egentligen trodde skulle bli en evig IVF-resa och det är vi så tacksamma för.

Varför misstänkte du endometrios?
– De har gjort ett ingrepp med titthål, då i princip alla kvinnor på min pappas sida har endometrios, men de hittade inget på mig mer än att min livmoder var röd och inflammerad samt hjärtformad. De visste inte vad det var, men ont gör det. Jag brukade ligga bänkad i sängen minst tre dagar i månaden och jag spydde och svimmade av kramperna. Många gånger har jag trott att jag kommer att dö av smärtan – och det har varit i princip omöjligt att få hjälp. Efter graviditeten har det faktiskt varit lite bättre, peppar peppar.

Isabella Meisner fick en amingsdepression (här med sin man Tobias och sonen Constantin). Foto: Privat

Hur var det att bli mamma?
– Överväldigande på alla sätt och vis. Framförallt att jag kände mig så ensam i det. Jag fick extrema överbeskyddande känslor, de första månaderna var det en enorm påfrestning att bara gå till ICA. Jag var livrädd för att utsätta min son för bakterier och virus... 

– Jag var så extremt orolig att det där fina skulle tas ifrån mig av någon orsak, att jag hade svårt att njuta av mammalivet fullt ut. Det var helt enkelt väldigt överväldigande och jag är så tacksam över att jag idag har lyckats landa i det och har en bättre balans.

Isabella Meisner fick D-MER, amningsdepression

Ammade eller flaskmatade du?
– Jag ammade i sju månader och jag ångrar idag att jag höll på så länge. Jag fick nämligen D-MER, en form av amningsdepression, vilket jag tror är en stor orsak till att den första tiden som mamma var jobbig. Två veckor efter att jag slutat amma började jag förstå hur mycket det hade påverkat mig och hur mycket bättre jag mådde. 

Vad skönt. Hur ser du på kroppen nu efter graviditeten?
– Man ser så klart att mycket har förändrats, framför allt min hudkvalitet. Jag fick bristningar under hela magen, bland annat en rätt stor rispa efter titthålsoperationen, samt bristningar runt hela brösten. 

Berätta, hur känner du inför dina bristingar?
– Jag vet inte om det har med flyttat fokus och mammaliv att göra, eller ålder och acceptans, men jag känner mig helt klart på många sätt självsäkrare i min kropp idag än jag gjorde förr utan allt det där.
– Det är vad det är, jag är ju en person som älskar att gå på skönhetsbehandlingar och gör gärna saker för att piffa till mig lite extra, men bristningar är svårt att göra något åt. Och när man har så mycket bristningar som jag har är det dumt att känna något negativt för dem, så jag skulle säga att mina känslor för dem inte är mer eller mindre än vad jag känner när jag ser mina tatueringar. 

Isabella Meisner tillsammans med Constantin! Foto: Privat

Vad är det bästa med att vara mamma?
– Kärleken! Det är så fantastiskt roligt att umgås med den lilla människan hemma, som får en att se på saker på nya sätt igen i sin enkelhet. Sedan är det såklart kul att få ytterligare en anledning att hålla kvar i traditioner och gemenskaper. 

Vad är mest utmanande?
– SÖMNEN, haha. Sömnen och dejterna med Tobias.

Vill du ha fler barn?
– JA JA JA!! Jag vill gärna ha tre tänker jag mig, men inte än. Just nu vill jag fokusera på Constantin och mitt företag Innovedia media (med fokus på kommunikation reds. anm.).

Beskriv dig själv som mamma  
– Hmm... Gud vad svårt, jag tror att jag är väldigt ”chill” när det kommer till att grisa ner sig, då han gärna får sitta och kladda bäst han vill med det mesta. Jag är den sista att rynka på pannan när det hamnar mat över hela soffan exempelvis. Jag tänker att ”vaddå, det är väl bara att städa upp sen”, haha. Sen är jag väldigt kramig. 

Isabella Meisner

Ålder: 26.
Familj: Tobias 32, Constantin, 1.
Bor: Stockholm.
Gör: VD för Innovedia media och influencer.

Instagram: @isabellajedler


LÄS ÄVEN: Youtube-paret Nadia och Lamberi har fått trillingar
LÄS ÄVEN:
Matilda, 30: ”Jag var inte beredd att amma till varje pris”