”Jag är så förväntansfull att få träffa det lilla livet och få se Elvis bli storebror”, säger Ida Warg om det stundande tvåbarnslivet. Foto: Privat

Gravida Ida Warg: ”Jag kommer att föda i Spanien”

Ida Warg väntar sitt andra barn till hösten och planen är att föda barnet i Spanien, där hon och maken Alexander Pärleros nyligen köpt hus. Starten på graviditeten har varit tuff: ”Jag har mått så dåligt, det har fått mig att känna mig som en otacksam människa.”

Stort grattis till graviditeten Ida! Hur mår du?
– Tack snälla! Just i dag mår jag bra med det går verkligen upp och ner. Hittills i graviditeten har jag mått väldigt dåligt cirka 70 procent av tiden tyvärr. 

Vad hemskt. Hur hanterade du illamåendet?
– Genom att småäta hela tiden fastän mat var det sista jag ville ha. 

Hur skiljer sig den här graviditeten från din förra?
– Den är tuffare både fysiskt och psykiskt. Jag har mått mer illa, varit tröttare och haft humörsvängningar. Det värsta är att jag har velat känna glädje och tacksamhet över graviditeten men inte kunnat det på grund av att jag mått så dåligt. Det har fått mig att känna mig som en dålig och otacksam människa. NU mår jag bättre och kan äntligen känna både tacksamhet och glädje! 

Hur berättade du om graviditeten?
– Först berättade jag för min man Alexander och vår son Elvis. Sedan för en kompis som berättade att hon var gravid i ungefär samma vecka, så det blev naturligt att göra det. Och efter det min familj.

”Häromdagen gick jag en promenad och var tvungen att stanna för att spy tre gånger”

Har Elvis förstått att han ska bli storebror?
– Jag tror det men han funderar på hur bebisen ska komma ut...

Är du orolig över något kring den här graviditeten?
– Hittills har jag inte orkat vara det utan fokuserat på att ta mig igenom dagarna, men det kommer nog nu när jag börjar må bättre. 

Vill ni ta reda på bebisens kön?
– Ja, absolut! Skulle inte kunna hålla mig ifrån det. Jag gillar att visualisera framtiden med familjen. 

Till hösten blir Elvis storebror. Foto: Privat

Vad har du lärt dig sedan du fick Elvis?
– Oj, allt som har med barn att göra! Jag hade ingen erfarenhet av barn alls innan. Allt från att byta blöja till att hantera trots. Jag har också lärt mig att samarbeta mer med min man. Det krävs ju ett samspel nu som inte behövdes innan. 

Du gillar att träna, hur går det att träna nu under graviditeten?
– Jag har inte kunnat träna någonting. Jag gjorde ett försök i vecka 14 en dag när jag kände mig okej. Jag hann med 20 squats och 20 utfall och sedan däckade jag på soffan i tre timmar helt utmattad och hade träningsvärk i en vecka, haha! Köpte nyligen gymkort så nu har jag kört två pass och det har känts okej. Men häromdagen gick jag en promenad och var tvungen att stanna för att spy tre gånger. Jag hoppas på att komma i gång ordentligt med styrketräning nu, jag vet att det hjälpte min kropp under den förra graviditeten.

https://www.instagram.com/p/CNSrg7mn2uv/?utm_source=ig_web_copy_link

Du har i en tidigare intervju med mama sagt att du egentligen inte hade någon stark längtan efter barn innan Elvis, hur känns det nu att bli tvåbarnsmamma?
– Det känns väldigt spännande och kul men också väldigt främmande. Jag har svårt att se mig och kalla mig för tvåbarnsmamma, men jag kommer nog att vänja mig. Men jag är så förväntansfull att få träffa det lilla livet och få se Elvis bli storebror. Det ska bli så häftigt!

Vilken är din första tanke varje morgon?
– Frukost! Haha. Att försöka få ihop en frukost som jag inte kommer må illa av är ett problem. I vanliga fall älskar jag all frukostmat men under graviditeten vill jag hellre ha en pizza till frukost. Så konstigt. 

I podden ”Sånt är livet”, som Ida har tillsammans med maken Alexander Warg Pärleros, har hon berättat om tröttheten och sitt kraftiga illamående . Foto: privat

Har du kört veto-kortet ”Hallå, jag kan inte/vill inte/får bestämma/orkar inte för att jag är gravid”? På vad i så fall?
– Jag har absolut kört det. Jag har verkligen, verkligen mått dåligt. Min man har fått ta de flesta nätter med Elvis nu då jag sover väldigt dåligt på natten men och han har varit snäll och gjort fastän jag inte bett om det.

Har du några tankar kring hur du vill föda?
– Jag vill föda vaginalt om det går. Vi har precis köpt ett hus i Marbella som vi kommer att bo i åtminstone året ut, så jag kommer att föda här i Spanien. Jag vet inte hur mycket man får önska med positioner och liknande här. Det är lite läskigt då allt är nytt men jag hört så mycket bra om förlossningsvården här. 

Hur fungerar mödravården i Spanien?
– Man går på mycket tätare kontroller än i Sverige. Jag har redan gjort fyra ultraljud och ska i väg till en ny klinik i dag där jag ska få träffa barnläkaren och barnmorskan som kommer att följa hela min graviditet och även förlösa barnet. Så jag har samma person hela vägen som jag ringer till den dagen det är dags. Jag har också hört att i slutet av graviditeten så är det väldigt täta kontroller och barnmorskan/läkaren säger till när det är dags. Man får inte gå över tiden, utan då blir man igångsatt.

Ida Warg

Ålder: 34 år.

Familj: Maken Alexander Warg Pärleros, sonen Elvis, 2,5.

Gör: Influencer, driver skönhetsbolaget Ida Warg Beauty.

Bor: Marbella, Spanien. 

Aktuell: Med nya skönhetsprodukter och podden ”Sånt är livet”.

BF: 28 oktober.

Gravidvecka vid intervjun: 17.

Instagram: @idawarg.

Förra gången filmade ni förlossningen, har du några tankar kring det den här gången?
– Jag vill gärna filma för det är ett så fint minne. Allt beror ju på hur jag mår den dagen. Sedan får vi se hur mycket jag delar med mig. Sist delade vi lite grann men inte allt. 

Vem vinner namndebatten, du eller Alexander?
– Haha vi är alltid överens. Med Elvis var det så lätt och vi har redan två namn nu som vi båda gillar.

Vad längtar du mest efter att göra när bebisen tittat ut?
– Sova på mage, springa, hoppa studsmatta, dansa och äta utan att må illa.