Döttrarna Vienna och Valentina har förändrat livet för vännerna Danijela ”Dani” Pavlica och Ines ”Inesstagram” Kokic. Som nyblivna mammor båda två har de fått mycket stöd av varandra. Foto: Emily Dahl

Ines och Dani: ”Att få barn samtidigt har tagit vår vänskap till en ny nivå”

Att bli gravid och få barn är alltid en maxad upplevelse – och att få dela det med sin bästa kompis gör händelsen ännu större. Vi har träffat influencerkompisarna Danijela ”Dani” Pavlica och Ines Kokic, vars döttrar kom till världen med bara några månaders mellanrum.

Många kompisar gör resan från barnfria partypinglor till småbarnsföräldrar, men få med samma tajming som vännerna Danijela ”Dani” Pavlica och Ines ”Inesstagram” Kokic. Sommaren 2018 plussade Dani, och vintern därpå var det Ines tur att få uppleva den magiska känslan av att inse att det växer ett nytt liv inne i ens mage. Vi träffade influencerduon för att prata om deras vänskap och hur döttrarna Vienna och Valentina har förändrat deras liv.

”Man går igenom väldigt mycket både som gravid och som nybliven mamma och att då få stöd av en vän som är i samma sits är ovärderligt”

Hur lärde ni känna varandra?
Dani:
– Vi har känt varandra i nästan tio år men inte börjat hänga förrän för några år sedan. Vi är båda småstadstjejer i grund och botten – jag är från Katrineholm och Ines från Östersund – och brukade ses på olika tillställningar. Det är kul att få träffa fler som inte kommer från Stockholm, och jag tyckte att Ines verkade vara en galen och spontan person och kände direkt att vi skulle klicka!
Ines: – Jag hörde hennes namn och fattade direkt att hon var jugge. Redan där var vi vänner ha ha! Vi är båda serber, och jag tror att vårt gemensamma påbrå gör vår relation speciell. Vi har haft en liknande uppfostran och kan relatera till mycket i vår barndom, och vi förstår varandra på ännu ett språk och allt kulturellt runt omkring. Det är väldigt fint!

”Jag tror att vårt gemensamma påbrå gör vår relation speciell”, säger Ines. Foto: EMILY DAHL

Danijela ”Dani” Pavlica och Ines Kokic fick barn samtidigt: ”Magiskt”

Ni väntade barn samtidigt – hur var det?
Ines:
– Det var helt magiskt tycker jag. Ingen förstår en omotiverad gråtattack lika bra som en annan gravid kvinna! Att ha någon att skratta åt graviditetens tuffa stunder tillsammans med gjorde de månaderna så mycket enklare.
Dani: – Det var otroligt skönt att kunna prata med en vän om allt man gick igenom utan att behöva trötta ut någon som kanske inte alls kunde relatera till ens tankar. Och så är det ju så lyxigt att ha barn som är jämngamla!

Dani Pavlica med dottern Vienna. Foto: Emily Dahl

Dani, du var först ut med bebis i er kompistrio (Dani och Ines är också nära vänner med influencerdrottningen Kenza Zouiten, mamma till Nikola, 1, reds anm) – hur kändes det?
Dani:
– Ärligt talat var det lite skönt på något sätt. Jag har alltid känt mig otroligt redo för att bli mamma. 

Och du var sist Ines!
Ines:
– Precis! Längtan efter min bebis blev så mycket större när jag såg två av mina nära vänner få barn – och det var väldigt tacksamt att kunna fråga inte bara en utan två vänner om tips och knep när jag blev osäker, vilket var ofta när jag var nybliven mamma.

Ines Kokic med dottern Valentina. Foto: Emily Dahl

Hur har er relation förändrats av att få barn?
Ines:
– Jag skulle säga att den har stärkts. Man går igenom väldigt mycket både som gravid och som nybliven mamma och att då få stöd av en vän som är i samma sits är ovärderligt. Jag känner att det har tagit vår vänskap till en ny nivå. 

Berätta om ett särskilt fint minne som ni delar!
Dani:
– Mitt finaste minne med Ines var när vi var i väg på en semester ihop. Jag var gravid och hade inte gått ut med graviditeten ännu och befann mig i en tuff period och tyckte bara att hela grejen var pirrig och svår. Ines blev den som tog hand om mig. Hon påminde mig om att dricka mycket vatten, såg till att jag alltid åt och var bara en så himla omtänksam vän. Tack vare henne kunde jag ändå njuta lite av situationen.
Ines: – Mitt starkaste minne är dagen då jag hälsade på för första gången efter att Vienna kommit till världen. Hon var bara tre eller fyra dagar gammal, och att se Dani som mamma för var så mäktigt och coolt. Jag kommer ihåg att jag bara stod och stirrade på henne när hon höll i Vienna och tänkte att ”wow, hon är MAMMA nu!”.

Du kanske också vill läsa vår stora intervju med Insta-barnmorskan Asabea Britton.
Eller om Fatmeh Jafar som flydde från Syrien: ”Jag såg min dotter försvinna i en annan båt”. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!