Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nicole Falciani blir snart mamma.
Nicole Falciani blir snart mamma.
Nicole Falciani blir snart mamma.
1 AV 2
”Vanligt att vara flåsig”
2 AV 2
Nicole Falciani blir snart mamma.
Foto: Karin Törnblom / IBL / Caroline Engdahl @lupin_intuition /

Höggravida Nicole Falciani: Jag förstår inte hur magen ska kunna växa mer

Höggravida Nicole Falciani väntar sitt första barn tillsammans med pojkvännen Adem Berisha. Redan nu vet hon att bebisen kommer födas med kejsarsnitt hemma i Rom i Italien, berättar hon för mama.

– Magen känns väldigt stor, men min gynekolog sa att det är nu sista veckorna som den växer allra mest!

Influencern och programledaren Nicole Falciani, 25, är alldeles i slutet av graviditeten. Nu är det inte långt kvar, för i januari är deras lilla tjej beräknad att titta ut. 

– Jag mår faktiskt väldigt bra men jag är dock extremt trött och känner mig liksom klumpig och tung. Magen känns väldigt stor, men min gynekolog sa att det är nu sista veckorna som den växer allra mest, skrattar Nicole och lägger till med ett skratt:

– Jag förstår dock inte hur det ska gå till, för jag känner mig redan enorm.

Nicole Falcianis föräldrar kommer från Italien och hon och pojkvännen Adem Berisha flyttade till Rom 2020. I somras meddelade paret att de skulle bli föräldrar.

Vet du nu var du ska föda? Hur ser planen ut när det är dags?
– Jag bestämde mig i samma sekund jag fick reda på att jag var gravid att jag ville föda i Italien, så det var inget svårt val.

Nicole berättar vidare att det redan nu är bestämt att det blir kejsarsnitt, och att planen är att hon snart tillsammans med sin gynekolog ska boka in ett ett exakt datum. 

Nicole ska föda med kejsarsnitt. Foto: Caroline Engdahl @lupin_intuition / PRIVAT

Nicole Falciani

Ålder: 25

Familj: Pojkvän Adem Berisha, taxarna Bruno och Frank, bebis på gång!

Gör: Programledare och influencer.

Bor: Rom.

Aktuell: Kommer figurera i två stora tv-program under våren 2023

BF: 29 januari.

Även om influencern just nu verkar må bra, var första veckorna ett kaos, har hon tidigare berättat i en intervju med mama.

– Jag har aldrig mått så dåligt i hela mitt liv. Jag hade ett tiotal krampattacker dagligen och när de kom kunde jag inte göra någonting; jag kunde inte stå upp ens utan började kallsvettas och blev superillamående. Jag låg hemma non-stop i tre veckor och gjorde i princip ingenting. Snittade 2-3 timmars sömn och kunde inte äta för då blev krampattackerna i magen ännu värre. Så början var riktigt tuff...

Nicole ville dokumentera hela graviditeten för framtiden

Trots den kämpiga starten kände Nicole tidigt i graviditeten att hon vill dokumentera vad som hände, för att kunna spara som en dagbok om tiden.

– Det här är ju min första graviditet och jag kände direkt att jag ville dokumentera ALLT som hade med den att göra. Dels för min egen skull men också för att det kan vara kul för mitt framtida barn att läsa om hur det var när mamma var gravid. Jag började leta på nätet efter en fin och bra graviddagbok men utbudet på den svenska marknaden var verkligen horribelt. Och då fick jag den briljanta idén att - varför inte skapa min egna?

Sagt och gjort. I januari släpps boken ”I väntans tider”, som på ett tryggt och informativt sätt ska leda den blivande mamman genom graviditeten, men med sidor där man kan anteckna hur man själv mår.

Namn på den lilla tjejen i magen är redan bestämt. Foto: Caroline Engdahl @lupin_intuition / PRIVAT

Du ska få en dotter, så mysigt! Har ni bestämt namn än?
– Det har vi faktiskt gjort! Vi hade ett tjejnamn sedan innan som vi både tyckte om och det fick det bli!

Det blir sista julen innan du blir mamma, om inte bebisen tittar ut för tidigt. Hur ska ni fira i år?
– I och med att jag inte får resa någonstans i jul så blir jag, Adem och hundarna kvar i Rom. Och några dagar innan jul kommer mina föräldrar ner till oss för att fira julen i Rom. Beroende på hur jag mår så åker vi i mellandagarna också upp till min släkt i Toscana för att fira en liten mini-jul med dom. 

Låter drömmigt! Hur är vintern nu i Italien?
– Vintern i Italien är faktiskt riktigt behaglig. Vi har i snitt 10-15 grader på dagarna och till och från kikar solen fram. Jag klagar inte!

Att lämna Sverige innebar en risk för Nicole. Hon jobbar bland annat som influencer och har sin stora publik i Sverige.

När du flyttade dit, var du orolig för att inte kunna jobba som vanligt därifrån? Hur har det blivit?
– Jag var nog orolig för allt när jag flyttade och så klart inte minst jobbet. Men det har faktiskt funkat så otroligt bra!! Så länge jag har internet, mobil och en dator så kan jag ju sköta mitt jobb varifrån som helst och att ta möten digitalt blev ju så normaliserat under covid också.  Är det något jag måste vara på plats i Sverige för så går det ju flyg varje dag från Italien så det har inte heller varit några konstigheter. 

”Vi kommer visa upp henne i sociala medier”

Vad tycker Adem om att visas upp i dina sociala medier?
– Han tyckte det var lite jobbigt i början men nu har han vant sig! Det är ju svårt att vara ”anonym” om man är tillsammans med en influencer. 

Hur blir det med bebisen sen då, kommer du visa bebisen i sociala medier?
– Vi har sagt att vi kommer visa upp henne på sociala medier men att vi får se hur mycket och i vilken utsträckning. Vi båda tänker att tiden får utvisa hur det blir. Vi har ju inga barn sedan tidigare så det är ju svårt att bestämma på förhand hur vi kommer känna och hur vi kommer vilja göra. 

Vad längtar du efter att göra när bebisen tittat ut?
– Jag längtar oerhört mycket efter att äta råbiff och ligga på mage!!

https://www.instagram.com/p/ClMjIhtD8jq/

LÄS MER: Gravida Nicole Falciani: ”Jag kommer föda i Rom” 

LÄS MER: Lisa, 29, rustade ödehuset till en drömvilla: ”Jag renoverade tills dagen vattnet gick”