Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Youtube-stjärnan Helen Torsgården berättar om misstaget vid dotterns födsel: ”Hon blev en pojke””.
Youtube-stjärnan Helen Torsgården berättar om misstaget vid dotterns födsel: ”Hon blev en pojke””.
Youtube-stjärnan Helen Torsgården berättar om misstaget vid dotterns födsel: ”Hon blev en pojke””.
Youtube-stjärnan Helen Torsgården berättar om misstaget vid dotterns födsel: ”Hon blev en pojke””. Foto: Youtube

Helen Torsgården om missen på BB: ”Hon blev en pojke”

I april föddes Helen Torsgårdens tredje barn. Nu berättar influencern om det lilla, lilla misstaget som orsakade en hel del pappersjobb i samband med födseln.

Deras tredje dotter föddes i mitten på april och nu har Helen Torsgården och sambon Oskar bestämt vad Selmas och Sveas lillasyster ska heta.

I sin senaste vlogg berättar Helen att dotterns fullständiga namn blir Elsa Greta Marianne Torsgården.
– Jag är så glad att jag fick igenom det. Det var mest jag som ville att hon skulle heta Elsa. Greta som Selma och Svea ville efter min farmor, och Marianne efter Oskars mormor, säger Helen.

I vanliga fall brukar nyblivna föräldrar ha tre månader på sig att bestämma vilka namn barnet ska få och skicka in blanketten till Skatteverket. Men för Helen och Oskar blev det betydligt mer bråttom, efter en miss på BB.

– När Elsa föddes så råkade en barnmorska skriva in i systemet till Skatteverket att hon var en pojke. Så efter det har vi fått lite problem, berättar Helen i sin vlogg.

https://www.instagram.com/p/COVOHmrDwJX/?hidecaption=true

Istället för att få tre månader på sig att bestämma sig kortades tiden ner till tre veckor eftersom de behövde få ett nytt personnummer till sin dotter. I samband med det var de även tvungna att bestämma vilket namn deras dotter skulle få.

– Hon har varit en pojke nu i två veckor och vi ska överklaga för att få ett nytt personnummer till en flicka. Så i går skickade vi in papprena och hon heter nu Elsa.