Hanna Stefanssons gravidlooks från modeveckan i Köpenhamn inspirerar! Foto: Frederik Darre

Hanna Stefansson om gravidstil: ”Visar magen så mycket jag kan”

Stilinspiration deluxe! När vi på mama såg Hanna Stefanssons outfits från modeveckan i Köpenhamn ville vi genast veta mer kring hur den höggravida influencern tänker kring graviditet och stil! 

Emelie Lindblom Dalén

Svenska influencern och kreatören Hanna Stefansson inspirerar dagligen sina 180 000 följare på Instagram med sin stil, och oss på mama extra mycket de senaste månaderna! Köpenhamnsbon väntar sitt andra barn vilken dag som helst.

Hej Hanna! Hur mår du? Inte så långt kvar nu?

– Hej! Jag mår bra, tack, men känner det börjar närma sig. Haft en underbar och enkel graviditet men nu börjar jag känna mig lite tyngre i kroppen. 

Hanna Stefansson

Ålder: 34.

Familj: Pojkvän Frederik, 33, son Arne, 2 år, och snart en liten familjemedlem till. 

Gör: Digital kreatör/influencer samt konsult.

Bor: Köpenhamn. 

BF: 5 september. 

Gravidvecka vid intervjun: 37

Instagram: @hannastefansson 

Nyligen var du på Köpenhamnsmodevecka och fick stor uppmärksamhet för dina looks! Vilka reaktioner fick du?
– Jag fick så många fina komplimanger för att jag visade magen och hur jag klädde mig, blir så glad varje gång. Det är så fint att möta alla vänner med samma intresse. Modeveckan i Köpenhamn i augusti är alltid så mysig, får så mycket inspiration och glädje.

Hanna Stefansson under Köpenhamns modevecka i augusti 2022. Foto: Frederik Darre

Hur tänker du när det kommer till graviditet och stil?
– Jag tycker det är så fantastiskt med kvinnokroppen, i alla dess former. Gravid eller ej så tycker jag man ska klä sig så som man själv känner sig bekväm. Jag älskar att ha tajta klänningar nu när jag är gravid, något jag inte är så bekväm med annars, men framför allt sköna plagg. Jag lånar mycket från min pojkväns garderob nu i slutet av graviditeten och det är så härligt. Tror första trimestern, vilket har varit januari till mars båda gångerna, varit svårast klädmässigt för mig. 

”Jag tycker det är så fantastiskt med kvinnokroppen, i alla dess former” Foto: Frederik Darre

Du rör dig i modevärlden, och det här är andra gången du är gravid - märker du någon skillnad i gravidmode nu och då?
– Ja, men jag kommer ihåg när jag var gravid med Arne och hade magtröja under fashion week, att det kändes lite naket då. Bilden som togs på mig och Frederik då gick lite viral, bilden är min mest likeade post fortfarande. 

https://www.instagram.com/p/CD4JI1FjVHF/?hidecaption=true

– Denna graviditet visar jag magen så mycket jag kan och jag ser så många fina gravida kvinnor som gör det. Jag tror absolut Rihanna inspirerar men också mode och samhället överlag. 

Denna graviditet visar jag magen så mycket jag kan

Hur skiljer sig den här graviditeten från din första?
– Den har gått så snabbt. Alldeles för snabbt. När jag var gravid med Arne visste jag precis vilken vecka och dag jag var i och gick ofta och pratade med magen, virkade filtar och mössor till honom och lyssnade på gravidböcker. Nu har jag inte riktigt koll på vilken vecka vi är i och i början kunde jag få så dåligt samvete om kvällen för att jag typ glömt bort att jag var gravid under dagen när allt fokus varit på Arne.

Snart blir Arne, 2 år, storebror! Foto: Frederik Darre

Har du några tankar kring hur du vill föda?
– Vad än som är bäst för bebisen. Jag vill gärna föda vaginalt och hoppas slippa sugklocka som vi behövde ta hjälp av för att få ut Arne, men är öppen för allt. Det viktigaste för mig är att jag känner mig lugn och trygg. 

Man ska bara lyssna på sig själv och sin kropp

Vad har du lärt dig sedan du fick ditt första barn?
– Man vet så mycket som kvinna och mamma, man ska bara lyssna på sig själv och sin kropp. Jag kan så mycket mer än jag hade vågat tro. Och att allt är i perioder. Både jobbigt och mysigt, det är så viktigt att tänka på. Dels för att orka men också för att ta in tiden som på något sätt bara försvinner så snabbt. Det är så lätt att längta framåt och sen bakåt. Försöker leva med carpe diem i tankarna. 

Att lyssna på sig själv och sin kropp är något Hanna Stefansson har lärt sig sedan hon blev mamma. Foto: Frederik Darre

Hur tror du att Arne kommer bli som storebror?
– Fantastisk. Min allra bästa vän är min syster och jag hoppas Arne ska få samma band till sitt syskon. Han fyller två år nu i september så han förstår inte riktigt att det kommer ett syskon inom kort även om han kan peka och pussa på magen när man frågar var bebisen är.

Vad längtar du mest efter att göra när bebisen tittar ut?
– Först och främst att jag och Frederik ska få se vem det är som gömt sig inne i magen, bara ta in hela bebisstunden med alla dofter och mys. Sen längtar jag efter att Arne ska få träffa sitt syskon. Och jag har beställt chark, ost och ett litet glas naturvin, det ska bli så gott!

Hanna Stefansson har börjat tycka att även barnkläder är kul. Men syskonmatchning? Ännu oklart. Foto: Frederik Darre

Sista frågan – kommer det syskonmatchas?
– Jag vet inte. Så mycket man tänker ”nej så ska jag inte klä mina barn” innan och sen helt plötsligt står man där med en mössa med öron på och tycker det är det gulligaste i världen. Jo, men det kommer jag säkert. Haha. Så kul med barnkläder! Men det finns ett glapp tycker jag. Jag och min vän Trine Kjaer jobbar faktiskt på något spännande ihop som vi förhoppningsvis kan berätta mer om inom en snar framtid...

LÄS MER: Babba Rivera födde med hypnobirthing-metoden: ”Jag är forever sold”

LÄS MER: Rihanna om sin gravidstil: ”Vägrar mammakläder”