Foto: Susanne Kindt

Gunilla Persson är årets provokatörmama 2013: "Jag tycker att jag är helt fenomenal"

Pernilla Wahlgren vill låsa in denna blondin, Britt Ekland kallar Gunilla Persson för fejk. Faktum är att förmodligen ingen mamma tidigare – varken i Hollywood eller hemma – väckt så mycket känslor: Varför provocerar du så, Gunilla Persson?

Så här är det, förklarar Gunilla Persson, att till nästan hundra procent är hon omtyckt av dem som känner henne, ”det är sådana som inte känner mig, som inte gillar mig”, förtydligar hon. 55-åringens framfart i ”Svenska Hollywoodfruar” har fått tv-tittarna att ibland skrika rakt ut av både skräck och ohejdad förtjusning (Alex Schulman är ett fan), speciellt i det närgångna porträtterandet av Gunillas stora mission i livet: att göra dottern, elvaåriga Erika, till en superstjärna.

Nu får du pris som Årets provokatörmama, hur känns det?– Jag vet inte riktigt vad det betyder, bara det inte är negativt, som att man är en sabla monstermamma eller något?

Tycker du själv det?– Nej, inte alls. Det enda som var olyckligt var att jag tog med Erika på en audition när hon var förkyld. Det var då hela den här kalabaliken startade.

Du menar när hon kräktes på toaletten?– Ja, och det var ju bara olyckligt att hon skulle vara förkyld, då hade man inte fått den här kritiken.Hur tycker du själv att du är som mamma?– Jag tycker att jag är helt fenomenal. Jag är född till mammarollen. När Erika föddes var det som att det alltid var så enkelt. Jag kommer att vara lycklig i hela mitt liv tack vare att jag har detta mirakelbarn. Jag var för farao nästan 44 år när hon föddes. Och jag blev gravid vid första försöket.

När upptäckte du hennes sångtalang?– Hon sjöng i bilen för en kompis till mig – då var jag tvungen att stanna, ”Sjung en gång till!” Det var en sådan där aha-upplevelse. Hon är superstar material. Sedan föll allt som hand i handske, jag fick mejl från produktionsbolaget för ”Hollywoodfruar” och resten är historia.

Är du en ”stage mom”?

 

– Nej, stage moms i allmänhet är väldigt för hårt pushande. Jag pushar inte Erika alls. Jag är inte inne på den linjen, utan jag vill hela tiden att Erika ska tycka att det är kul!

 

Vad tycker Erika om programmet?

 

– Hon älskar ju det. Men när Erika kräktes sa jag till killen som filmade att ”ta bort den här mackapären på ryggen, för nu behöver Erika mig”. Då sa han att det inte kommer in något ljud om inte kameran rullar. Nähä. Så jag hade den när jag gick in på toaletten och tröstade Erika. Det var något mellan mig och henne, för att vi har kristen tro. För henne var det inte fel att höra att Gud kan hjälpa henne att få upp det här slemmet ur halsen. Men det kan tänkas vara det för en publik.

 

Hm, det var inte så schyst att spela in i smyg.

 

– Ja, det hade varit bättre om de inte filmat det. Men å andra sidan kanske jag inte blivit så känd som jag är om det inte hade filmats!

LÄS OCKSÅ:

Charlotte Perrelli är Årets mama 2013: "Vi pratade om att skaffa barn innan vi ens hade träffats"

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 3 nr av mama för endast 99 kr. Köp nu!