Foto: Christian Gustavsson

Gravida Victoria Törnegren: Jag kanske instagrammar från förlossningen

När Influencer-esset Victoria Törnegren plussade ringde hon syrran först och fästmannen sedan. Nu är storasyster Alexandra Bring också gravid. "Det är det bästa! Jag kan inte ta in det – att vi är gravida samtidigt", säger Instagramprofilen.

Stort tack till Hotell Drottning Kristina

Det var i början av oktober som Victoria Törnegren, 26, postade bilden på Instagram som avslöjade att hon är gravid. Bilden har gillats över 100 000 gånger. Men så har hon också drygt 810 000 följare. En vanlig svensk tv-kändis ligger väl på max 200 000.

– Jag har världens bästa jobb. Klart att jag är medveten om antalet följare, det ingår ju i jobbet, men jag tror att många inte ens känner igen mig på gatan.

Jobbar med fästmannen Erik

Hon har omkring 200 resdagar om året. Hon och fästmannen Erik Forsgren, som också är influencer, reser jorden runt och gör olika jobbsamarbeten. Många av bilderna de lägger upp i sina kanaler är av typen klassiska parbilder – ni vet sådana som vi föreställer oss när vi själva poserar med vår partner, men som slutar med att det inte blir någon bild överhuvudtaget trots orimligt många försök.

– Hon vaknade nu, säger Victoria och tar sig på magen.

Hallå där inne! Mamma och pappa väntar på dig! Bebisen är beräknad till den 28 februari, så inte långt kvar nu! Foto: Christian Gustavsson

Att det är en liten flicka som ligger där inne vet hon sedan rutinultraljudet i vecka 20.

– Nämengud jag är så nyfiken, jag var ju tvungen att ta reda på det!

Och sedan vecka 16 har det mer eller mindre varit full fart där inne.

– Det är jättemycket aktivitet, hela tiden. Det är som att hon och jag hunnit skaffa värsta relationen. Det är verkligen en minimänniska redan.

Skickade graviditetstestet till systern

Victoria började modeblogga som tonåring hemma i Umeå och sedan dess har antalet följare ökat kontinuerligt, upp till dagens dryga 800 000. Nu sitter hon här en grå vardag och är nästan som vilken blivande förstagångsmamma som helst – och graviditeten var planerad.

– Vi bestämde oss för att jag skulle sluta med p-piller. Jag tänkte att det skulle vara skönt, eftersom jag ätit det i tio år och knappt vet vem jag är utan alla tillsatta hormoner. Det var ingen press eller stress, utan vi bestämde oss för att ta det som det kommer. Men så hann jag ju aldrig ens få min första mens – det blev direkt.

Testet gjorde hon när både hon och Erik var hemma hos sina respektive familjer i Umeå.

– Och då visade det ju ett plus. Men jag hade aldrig gjort ett gravtest innan och jag blev osäker. Jag hade ingen aning, var helt oerfaren, så jag skickade ett sms med en bild på stickan till min syster.

Victoria känner redan att hon och dottern har ett starkt band. Foto: Christian Gustavsson

Victorias syster, influencern och träningsprofilen Alexandra Bring, 27, ringde upp direkt.

– Efter ett tag frågade hon hur Erik reagerat och då kom jag på att jag inte ens hört av mig till honom, ha ha. Så då ringde jag upp och sa att jag gjort ett test och att det plussat.

Alexandra Bring också gravid

Början av graviditeten var psykiskt tuff.

– Jag har nog aldrig mått så dåligt som jag gjorde då. Fysiskt har det varit jättebra, men oron i början, innan vecka tolv, var jättejobbig. Jag och Erik levde nästan i förnekelse, vi vågade inte hoppas, vågade inte leva ut det riktigt.

Är du en sådan som googlar?– Eh ja, jag hade typ 18 "missfall" de första veckorna. Jag googlade allt: "Ont i ryggen", "ont i ryggen, gravid – missfall".

En tid efter att Victoria la ut sin första gravidbild la hon ut en ny bild – tillsammans med systern Alexandra som också väntar barn.

– Det är det bästa! Jag kan inte ta in det – att vi är gravida samtidigt.

Foto: Instagram

Victoria kanske instagrammar från förlossningen

Med sina 810 000 följare har Victoria en given plats bland de "nya" kändisarna. Och genom graviditeten har hon även blivit en del av det som ser ut att vara något av en ny trend – den med unga profiler som liveuppdaterar från sina förlossningar. I Sverige är Margaux Dietz, 27, (Årets Nyckläckta mama 2017), som publicerade sin förlossning på Youtube, tveklöst mest känd.

Hur ska du lyckas slå Margaux?– Det blir livestream på Instagram ha ha! Nej det kommer inte hända, men om jag klarar det kommer jag uppdatera Insta stories, jag tycker själv att det är så intressant att se.

Ett liv med 200 resdagar per år, hur tänker ni er det efter att ni fått barn?– Jag tror att det är dumt att försöka planera för mycket, vi kommer ju behöva anpassa oss efter henne. Men får vi drömma fortsätter vi – det får bli en "travel baby".

Detta är en rewrite av omslagsintervjun i mama nr 2, som finns i butik den 13 februari. Haffa ett nummer och läs resten av artikeln, samt massor av spännande reportage om att föda barn utomlands, att amma sin systers barn, gravidträning och mycket mer!

Foto: Christian Gustavsson

Aktuellt just nu