Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Egoina är gravid med första barnet som väntas komma i början av november.
Egoina är gravid med första barnet som väntas komma i början av november.
Egoina är gravid med första barnet som väntas komma i början av november.
Egoina är gravid med första barnet som väntas komma i början av november. Foto: Privat

Gravida Egoina: ”Vår karatebebis har sparkat sönder mitt revben”

Den senaste tiden har varit tuff för Regina ”Egoina” Katralen. Efter att ha gått med konstanta ryggsmärtor fick bloggaren till slut veta vad det var som gjorde så ont: ”Jag har en spricka eller skada på mitt revben. Helt sjukt. Trodde knappt det var möjligt!”.

Regina Katralen har precis gått in i graviditetsvecka 32 med sitt och sambon Frédérics första barn. Men mitt i bebisförberedelser och renovering av parets nya lägenhet, har  Egoina haft en mystisk smärta som hon också berättat om i sin blogg:

”Ja, det känns som jag tjatar och tjatar, men jag har ju så ont i ryggen. Har haft ont i veckor, men denna vecka eskalerade det. Vissa dagar är det helt outhärdligt och jag måste ta citodon för att kunna fungera och framför allt för att kunna sova då det är som värst när jag ligger ner.” skriver Egoina och fortsätter:

”Smärtan sitter på höger sida exakt där njuren är och jag har varit hos läkaren som har kollat med ultraljud. Men njuren ser bra ut. Imorgon ska jag till fysioterapeuten som ska utreda om smärtan är muskulär och om inte ska jag höra av mig till min läkare igen. Sen får vi får se vad som händer med det. Min läkare och barnmorska har i alla fall lovat och lovat och lovat att citodon inte skadar bebisen. Jag får väl lita på det, men det känns verkligen inte bra att behöva ta smärtstillande. Hoppas smärtan släpper snart så att jag slipper det.”

https://www.instagram.com/p/CRrkMtcMafm/?utm_source=ig_web_copy_link?hidecaption=true

Efter kontakten med läkaren och fysioterapeuten har Egoina nu fått svar på vad som orsakat det onda:

”Mysteriet med mitt ryggont har fått sin förklaring! Det är inte njuren, inte muskler och inte bäckenrelaterat. Vår karatebebis har sparkat sönder mitt revben!!”

Egoina om mystiska gravidkrämpan

– Efter att ha konstaterat att det inte är njuren och inte är muskler kunde de (vården, reds anm) med säkerhet säga att det är skada på skelettet. Och efter fysisk undersökning även vilket revben det gäller. Det är svårt att säga ”hur illa” det är. Kanske är det en spricka, eller bara en mindre skada. Men någon form av fraktur är det, berättar Egoina för mama.

Och det som hänt är faktiskt inte helt ovanligt, har hon förstått efter lite googlande. Däremot går det inte att göra något åt saken, eller förvänta sig att skadan läker, så länge hon är gravid. 

– Det finns ingenting man kan göra. Vanligtvis tar det sex veckor för en sån skada att läka, men då bebisen ju rör sig och pressar där inne läker det inte. Det kommer inte att läka förrän efter förlossningen. Så det är bara att ”stå ut”, haha. Jag fick lite tips på hur jag kan sova och så, säger Egoina. 

Förstagångsmamman är trots allt lättad att äntligen ha fått svar.

”Det är inget farligt och så skönt att ha fått en förklaring. Det funkar helt okej på dagen, jag tar smärtstillande när det blir för jobbigt. Det värsta är på natten då det är i princip omöjligt att sova eftersom revbenen pressas ihop. Man ska ju helst sova på sidan när man är gravid, men det går inte. Jag försöker sova halvt på sidan, halvt på rygg och bulla upp med kuddar, men det går sådär.” skriver hon vidare i blogginlägget.

https://www.instagram.com/p/CQdhgUFttKm/?utm_source=ig_web_copy_link?hidecaption=true

Reginas och Frédérics barn är beräknat till början av november. mama har tidigare intervjuat Egoina i gravidvecka 18. Då visste paret inte kön på bebisen än, men Egoina trodde att det var en kille – och det stämde alltså.