Gine Margrethe med sonen Bernard, 4 år och dottern Bianca, snart 1. Foto: Privat

Gine Margrethe: ”Med bara fyra timmars sömn om natten kan man bli lite koko”

Tacofredag? Nej, hemma hos norska influencern Gine Margrethe Qvale serveras det tartar framåt helgen. Men när det kommer till sovvanor har hon (minst!) lika mycket sömnbrist som oss andra småbarnsmammor. 

– Som jag drömmer om en säng helt för mig själv från 22:00 till 10:00, bara för en liten natt! 

Hej Gine Margrethe! Hur såg din morgon ut?
– Inte så hektiskt som många tror – och det är för att mina barn vaknar klockan 5!!! Oh my som jag drömmer om att sova till 7, hehe. Eftersom jag och barnen går upp så tidigt har vi tid med lång frukost och lek nästan varje dag innan vi kör Bernard till förskolan. Och efter det startar min dag.

Hur har er sommar varit?
– Sommaren har varit så fin och ganska slow. Vi har nyligen renoverat ett funkishus från 1938. Så min önskan var att vara hemma mycket. Det är deilig att vara hemma. Barnen har sina rutiner, sina sängar, och allt går ganska smärtfritt. Vi var en vecka på Mallorca, Santa Maria, där vi hyrde ett underbart hus ute på landet. Det var så vackert! Vi var tillsammans med två kompispar och njöt av värmen, mat och dricka. Som jag saknar det.

Gine Margrethe Qvale

Ålder: 33.

Bor: Oslo.

Familj: Thomas, 36, Bernard, 4, Bianca, 9 månader.

Gör: Influencer och fastighetsinvesterare. Gör podden ”Hei det er meg” tillsammans med Christina Victoria Hostad.

Låter superhärligt. Vad tycker du är roligast att hitta på med dina barn?
– Faktiskt att resa. Både jag och min man älskar att resa, uppleva nya platser och bara kose oss. Att se hur våra barn tycker att det är lika spännande är så häftigt! Vi var på Maldiverna i mars, då var Bernard 3,5 år och han älskade det. Han trodde nog på riktigt att vi var på en piratö, så det var väldigt spännande. 

Vart reser du helst annars?
– Favoritställe i Norge måste vara Oslo – man har hav och fjäll i samma stad! Annars har vi ett vinterhus i Tuddal. Där är det så vackert. Utanför Norge så är jag besatt av Frankrike – men efter några gånger på Mallorca så måste jag säga att det är hård konkurrens. Och solnedgången på Maldiverna kommer alltid vara den vackraste. 

Hela familjen Qvale, förutom hunden Bellmann förstås. Foto: Privat

Dina barn Bernard och Bianca är 4 och snart 1, berätta vad som pågår i deras liv just nu?
– Bernard börjar bli en så smart och vuxen liten gutt. Jag blir helt rörd. Han berättar om sina känslor, tankar, glädje och bekymmer. Bernard är så omtänksam och en känslig liten man. Han är så god, och älskar rollen som storebror. Bianca har precis börjat utveckla en fantastisk humor. Det är så roligt att se. Hon verkar bli en mild och lur (ungefär ”rolig”, reds anm.) liten dame

Har de fått sina namn efter Disney-filmen med samma namn?
– Namnet Bernard har jag älskat så länge jag kan minnas. Vi hade en i släkten som vi kallade ”onkel Bernard” så jag visste på en gång när jag blev gravid att han skulle heta Bernard. Eftersom vi har en hund som heter Bellmann kände vi att vi kanske borde ha ett till namn på B. Och då var Bianca perfekt då det alltid har varit en favorit. Jag berättade det för en venninne, som då nämnde filmen. Jag kände faktiskt inte till den filmen förrän efter vi hade bestämt oss – men då var valet solklart!!! Tänk två små möss som heter Bernard och Bianca som vill hjälpa världen – perfekt.

Gine Margrethe och familjen har varit på Mallorca på semester i sommar. Foto: Privat

Verkligen! Vad har du lärt dig från dina barn?
– Att man måste stressa ner. Och att man inte alltid ska se sig om efter nästa ”best thing”. Man kan lätt planera för mycket, men om barnen har det bra på ett ställe – jo då får man bara sätta sig ner och njuta.

LÄS OCKSÅ: Camilla Hamid om barnens favoritmellis på sommaren: ”Alla älskar det”

Vilket är det bästa rådet du fått från en annan mamma?
– ”Det blir bra”! Och ”det går över”!  När man har tuffa nätter, perioder eller vad som så verkar det som att det aldrig kommer gå över – men av erfarenhet vet jag att allt löser sig. Det går över ❤️

Min uppfattning är att du är tillfreds, samlad och liksom vettig i ditt moderskap... När tappar du tålamodet hemma?
– Jag är inte så bra när det klagas mycket utan grund. Jag är nog ganska sträng på just det. Man ska vara tacksam för det man har. 

Gine Margrethe och barnen Bianca och Bernard. Foto: Privat

Vem bestämmer hos familjen Qvale?
– Min man säger nog att det är jag, haha. Men jag tycker att det är 50/50. Men när det kommer till inredning så är det nog 100 procent jag, ja. 

Okej, men inte barnen alltså. Det låter väl sunt! Vilken är vanligaste middagsrätten hemma?
– Åh det är så olika. Nu låter det kanske som att jag är 70 år, men varje fredag har vi tartar. Det har bara blivit en grej! Tartar och ett glas rödvin – men gud då njuter mor! Hehe. På vardagarna blir det gärna lasagne, röd curry, en fräsch sallad, pizza – men alltså vi gillar allt!

Bra middagsgäster alltså! Vad saknar du mest från tiden innan du fick barn?
– Det måste kanske vara sömnen. Aldrig i mitt liv hade jag trott att ”få barn” skulle betyda så lite sömn. 

https://www.instagram.com/p/CZcKdN2s7Pz/?hidecaption=true

We hear you. Vilken är din bästa beautyprodukt att ta till en stressig morgon?
– Åh gud. Min hy fick nytt liv när jag började med Augustinus Bader ”The cream”. WOW! Annars älskar jag foundation från IT Cosmetics och ”Blush stick” från Caia Cosmetics. Då är man redo för vad som helst!

Du har hintat om ett kontrakt du skrivit på... Kan du säga något mer om vad som händer i höst?
– Det jag kan säga är att det är med ett svenskt märke, så jag kommer att vara mycket i Stockholm den här hösten. Och det finns ingenting som värmer mitt hjärta mer! Som jag ÄLSKAR Stockholm!!!

Kul att höra! Många upplever en press under sommaren, mycket ska hinnas med, alla ska vara glada och man ska ha det så himla härligt på semestern… Som influencer med över 200 000 följare kanske pressen till och med är ännu större? Vad tänker du kring det?
– För oss var det grunden till att vi ville vara hemma mycket. Bara ta det lugnt. För mig är sömnen det svåraste – vi vet alla att med bara fyra timmars sömn om natten kan man bli litt koko 😂 Och jag får sällan tid att sova på dagen. Så därför måste man välja. Lära sig att njuta av de två minuterna som är ett moment, i stället för att fokusera på det som gick fel. Fokusera på rätt saker och inse att allt inte är perfekt – och det behöver inte vara perfekt heller. 

LÄS OCKSÅ: Youtubern Helen Torsgården: ”Det blir en del renovering på semestern”

LÄS OCKSÅ: Kändismammorna: Det läser vi för våra barn i sommar