Gaming-mamman Paula: ”Vi har extremt mycket skärmtid i vår familj!”

Gaming-mamman Paula Fenjima Manriques helg kryddas med, just det, spel. Men också med skattjakter, dans och massor av mys.

”Fredagsmyset börjar när jag och min dotter Kalia, 6, lagar middag ihop, medan Liam, 11, umgås med kompisar på nätet. 

Jag vill gärna ha tacofredag som ’alla’ andra, men mina barn är inte så förtjusta. Kalia gör i stället djur av grönsaker och frukter, som Youtubern Therése Lindgren brukar göra. Efter maten blir det filmmys med ’Harry Potter’, och när barnen somnat häller jag upp vin och loggar in för onlinespel med mina tjejkompisar. Sedan jagar vi monster, dricker vin och snackar relationer till ett på natten.

Spel, pyssel och mys – bästa upplägget för en toppenhelg enligt gaming-mamman.

Lördagen börjar med sovmorgon – för mig. Kalia kommer in och godmorgonkramas, innan hon fixar egen frukost och kollar på ”My little pony”. Två timmar senare äter hon igen med mig och Liam, samtidigt som vi kollar på Youtube. När vi ser att Youtubern Yumi har gjort candy-sushi av japanskt godis bestämmer vi oss för att också testa. Det är som en skattjakt att få tag på japanskt godis i Stockholm – och vi lyckas! 

På väg hem köper jag latte (ja, jag är en lattemorsa!) på Espresso House och sedan leker Kalia i lekparken medan Liam skejtar i närheten. Vi handlar mat och lagar kinesiskt. Sedan är det spelkväll!

Vi har extremt mycket skärmtid, men skärmen är aldrig barnvakt, utan ett sätt att umgås. Jag och mina barn gillar samma saker, så när Liam streamar sin spelsession brukar jag kolla på den i min telefon och sätta stopp om det blir för mycket svordomar.

Vi bygger prylar till Nintendo Labo och sedan blir det Sims, vi har återskapat vår familj i spelet. Och så vill Kalia ’besöka’ Paris med VR. Hon älskar Paris! När hon har lagt sig spelar jag och Liam vidare online med hans kompisar. 

Familjemötet om middagsplaner slutar med favvorätten sushi.

Söndag är träningsdag! Jag och Kalia vaknar vid åtta och kör igång spelet 'Just Dance'. Jag kör ett av de tuffare träningspassen medan hon dansar bredvid. Liam vaknar av den höga musiken.

Efter frukost fönstershoppar vi längs Götgatan. Kalia vill gärna lukta på alla parfymer på Kick’s. Vi kör lite Pokémon Go och köper mjukglass vid Medborgarplatsen. Sedan har vi familjemöte om vad vi ska äta till middag. Det blir sushi på restaurang. Genom appen Rabble får vi jättebra rabatt på flera sushiställen i närheten av där vi bor, så vi brukar unna oss lite på söndagar.

När vi kommer hem sitter Kalia på vardagsrumsgolvet och pysslar jättefina tavlor medan jag spelar tv-spel bredvid och Liam hänger på sitt rum. Det blir en tidig kväll – och sedan är det plötsligt måndag igen.”

Artikeln är publicerad i mama nr 6 2018. Den 17 juli finns nr 7 i butik!

Foto: Hannah Hedin

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!