Nygifta storbloggaren Gabriella Joss Possler med barnen Jolie och Jason. Foto: Privat

Gabriella Joss Possler: ”Varannan-vecka-livet fungerar oförskämt bra”

Influencern Gabriella Joss Possler har landat väl i varannan vecka-vardagen med barnen Jason och Jolie.

För en vecka sedan gifte hon sig med sin stora kärlek, Zebastian Possler.

– jag älskar kontrasterna mellan familjelivet och det nykära livet.

Tvåbarnsmamman Gabriella Joss Possler, 26, från Umeå driver en av Sveriges största bloggar. Sedan i somras har hon varit bubblande nykär och nu har hon gift sig med sin hockeykille, Zebastian Possler, 29.

Hej Gabriella och stort grattis till giftermålet! Hur känns det att vara nygift?
– Hej! Tack snälla! Det känns hur bra som helst! Har nog aldrig mått bättre med mitt liv i helhet om jag ska vara ärlig.

Det blev en hemmavigsel med de närmaste för Gabriella och Zebastian: ”Jag har verkligen fått en bästa vän i min man utöver en kärlek”. Foto: Privat

Ni gifte er under en enkel ceremoni hemma. Berätta!
– Vi är så kära och älskar ihjäl varandra och ville bara göra det vi två som en romantisk gest till varandra och för att hylla vår kärlek som har känts 110 procent rätt från start. Vi insåg snabbt att vi behövde vittnen och bjöd in två närstående för att sedan bjuda in vår närmsta familj och våra absolut närmsta vänner. Så det hela slutade till och med bättre än vad vi trodde då vi fick dela dagen med våra nära och kära trots att det inte var tanken från början.

Gabriella har tatuerat in sin nyblivna mans namn på ena fingret och Zebastian har nu Gabriella tatuerat bakom ena örat. Foto: Privat

Vad fint! Kommer ni fira på något mer sätt?
– Vi kommer nog att ha en stor fest här ute på vår bakgård i sommar ifall pandemiläget ser bra ut. Tanken var att åka till Maldiverna i februari men i och med att många restriktioner och liknande kommer tillbaka nu i december så lägger vi det på is ett tag. 

Du har dina barn, Jason och Jolie, varannan vecka. Hur är det?
– Varannan-vecka-livet fungerar oförskämt bra och speciellt sedan barnens bonuspappa kom in i vårt liv. Det fungerade bra redan innan men jag hade ofta en känsla av att jag inte räckte till då jag har haft mycket med att sköta ett hus (bara att skotta på vintern tar minst en timme om dagen för mig), mitt företag, studera 220 procent på distans PLUS att vara mamma på det. Även om min viktigaste roll i livet är att vara mamma så är det inte min enda roll. Och att få ihop alla bitar var många gånger tufft men den veckan som jag var barnfri kunde jag lägga lite extra krut på mig själv, jobb och hemmet.

– Nu när vi är två så kan vi dela på ansvaret för barnen och det är skönt. Och de veckorna som vi är barnfria ger vi varandra extra mycket tid. Älskar kontrasterna mellan familjelivet och det nykära livet även om jag såklart hade önskat mina barn på heltid. Men nu är det inte så och då försöker jag lyfta det positiva med att faktiskt ha barnen på halvtid. Det finns många fördelar!

Helst skulle Gabriella såklart önska barnen hos sig varje vecka: ”Men nu är det inte så och då försöker jag lyfta det positiva med att faktiskt ha barnen på halvtid”. Foto: Privat

Har du något tips till andra mammor i liknande situation?
– Även om du saknar dina små och hade önskat att ha dem varje vecka så blir livet inte alltid som planerat. Gör det bästa av det! NJUT av egentid när du är barnfri. Unna dig det du älskar mest oavsett om det är ett bad med lyxigt badskum, en långpromenad eller ett pass på gymmet. Ge dig själv en sovmorgon extra och ta hand om dig själv så att du kan vara en ännu bättre version av dig själv som mamma när du faktiskt har dina barn. En lycklig och välmående mamma ger lyckliga barn. 

Din man har inga egna barn, hur är han som bonuspappa?
– Han är världens bästa! Har varit så naturligt sedan start och det blev rätt snabbt så att han tog 50 procent ansvar för barnen när vi har dom. Han är som omtänksam, kärleksfull och lekfull och mitt hjärta smälter varje gång jag ser dom mysa eller busa tillsammans. 

Så sant! Beskriv dig själv som förälder med tre ord!
– Kärleksfull, omhändertagande och icke-konsekvent, tyvärr, haha. 

Vad tycker du är roligast att hitta på med barnen?
– Jag tycker om att hitta på små äventyr med barnen! Jag har aldrig varit en lekmamma som tycker om att sitta på golvet och leka. Jag uppskattar snarare ett besök på lekland, en promenad i skogen eller att vi hittar på någon aktivitet tillsammans. Det kan vara precis vad som helst! Nu senast var vi på badhus följt av ett besök på Parken Zoo. Älskar också att läsa för barnen, baka med barnen och hitta på roliga pyssel ihop. Och vem älskar inte att bara gosa ner sig i soffan med sina ungar och se en film? Det är så mysigt!

Minstingen Jolie, som snart fyller 4, är den som bestämmer hemma: ”Hon har varit bossen sedan hon kom ur ut magen”. Foto: Privat

Vad har du lärt dig från dina barn?
– Mina barn är verkligen mina lärare i livet. De har framförallt lärt mig att det inte är värt att planera något alls för att saker ändå aldrig blir som man har tänkt sig. Det är bättre att bara njuta och se var livet tar en. 

Vilket är ditt bästa mamma-hack?
– Inkludera barnen i hemuppgifterna! Låt dom hjälpa till med tvätten, städningen och matlagningen. Mina barn tycker att det är roligt och jag får saker gjorda samtidigt

Vem är det som bestämmer hemma?
– Jolie helt klart. Hon har varit bossen sedan hon kom ur ut magen. 

Vilken är vanligaste middagsrätten hemma?
– Laxpasta, tacos eller makaroner och köttbullar som barnen hade ätit varje dag om jag inte sa ifrån. 

Bästa rådet från en annan mamma?
– Sänk kraven! Du duger. Det är okej att sätta barnen framför tv:n för att du behöver andas ut, det är okej att känna att du inte orkar och det är okej att servera yoghurt och mackor till middag ibland. Du gör ditt bästa och du är bara människa! 

Vilken är din vanligaste muta?
– Godis och Leos lekland, haha. 

Gabriella Joss Possler

Ålder: 26.
Bor: Umeå.
Familj: Maken Zebastian Possler, 29, och barnen Jason, 6, och Jolie som fyller 4 i januari.
Gör: Jobbar som influencer sedan sju år tillbaka. Har en paus från studierna till mäklare.

Instagram: @gabriellajpossler

LÄS OCKSÅ: Lisa Miskovsky: ”Det har varit en balansgång mellan karriär och mammaroll”
LÄS OCKSÅ:
Konstnären Clara Hallencreutz Fares: ”Jag har tvivlat på om jag ville bli mamma”