Freja Edholm Borchies: "Jag ammar var, när och hur jag vill!"

Modellen och skådespelaren Freja Edholm Borchies, 29, låter inget stoppa henne från att mata hennes och maken Rafael Edholms dotter Leona, 4 månader. Tillsammans med mama hyllar hon nya ”glamnings”-trenden i vårens snyggaste amningsmode.

mama har länge lyft fram alla mammors rätt att mata sina barn var de vill, vare sig det handlar om att amma eller flaskmata.

En kändismamma som också ställer sig bakom detta är modellen och skådespelaren Freja Edholm Borchies, 29, mamma till Leona, som hon har med skådespelaren Rafael Edholm, 50.

Freja Edholm Borchies har dottern Leona med maken Rafael Edholm. Foto: Michel Widenius Foto: Michel Widenius

– Jag ammar var, när och hur jag vill. För mig är det det mest naturliga som finns. Men ibland försöker jag ha lite förståelse för att alla kanske inte tycker som jag, och använder en sjal. Eller – min man tycker att jag ska ha lite förståelse snarare, och att Leona inte ska behöva äta på E4:an när jag ammar på platser med mycket rörelse.

LÄS OCKSÅ: ”Glamning” och andra snackisar kring hur vi matar våra bebisar

mamas chefredaktör Louise Bratt Tidmarsh instämmer:

– Det ska vara en självklarhet – en absolut självklarhet – för alla mammor att kunna mata sitt barn när och hur de behöver, utan att riskera att få dömande eller kränkande kommentarer eller blickar, säger hon och fortsätter:

– Det är för mig egentligen obegripligt varför vi ens ska behöva göra ett statement kring detta, eller varför en hashtag som #normalizebreastfeeding ens behövs – men om mammor känner sig obekväma med att amma, just för att de är oroliga för vad andra ska tycka, då kan vi på mama aldrig visa tillräckligt många bilder, omslag och exempel på ammande mammor.

LÄS OCKSÅ: 10 saker du SKA säga till nyförlösta mammor (som de kommer älska dig för)

På omslaget av mama är det en stolt Freja som ammar sin dotter.

– Jag tycker folk får skärpa sig om de har något emot att man ammar öppet och de skymtar ett bröst, säger hon.

Foto: Michel Widenius Foto: Michel Widenius

Givetvis gäller detta även mammor som flaskmatar sina bebisar – ingen har någon rätt att lägga sig i hur folk matar sina barn.

Detta är ett utdrag ur omslagsintervjun i mama nr 1 2017, som finns att köpa i butik nu.

 

Eller läs resten av artikeln och se resten av de fantastiska bilderna i appen mama PLUS – gratis för prenumeranter!

Följ med bakom kulisserna på omslagsplåtningen med Freja Edholm Borchies och lilla Leona! 

 

Musik: bensound.com

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hudvård från Emma S för 159 kr. Köp nu!