Foto: @fokisoirak

Foki Soirak: ”Jag vill ALDRIG mer vara gravid efter det här!”

Veckans preggo är influencern Foki Soirak, som väntar sitt andra barn – Zeldas lillebror!

Hur skiljer sig denna graviditet från din förra?

– Som dag och natt. Förra graviditeten mådde jag jättebra, även om jag hade gravidbesvär som foglossning och illamående långt in i graviditeten. Den här gången är det miljoner gånger värre. Nu vet jag hur dåligt man kan må och hur kämpigt man kan ha det som gravid. Några dagar efter vi fick Zelda tänkte jag hur mysigt det skulle vara att bli gravid igen men efter den här graviditeten tänker jag ”ALDRIG MER!” haha.

Zelda har just fyllt 1 år och ska snart bli storasyster. Foto: @fokisoirak

Vilken kommentar kring graviditeten är du mest trött på att höra?

– ”Hur tänker du kring att få barnen så tätt?” Det är liksom vi själva som önskar att få barnen nära inpå. Även om vi inte visste att vi skulle vara lyckligt lottade att få ett till så snabbt. Den här gången åt jag äggstimulerande tabletter för att få igång ägglossningen, eftersom jag har haft problem med det sedan tidigare.

Hur stylar du bebisbulan?

– Oj, det har jag inte tänkt på. Med ett barn som precis har börjat lära sig att gå här hemma har inte bebisbulan-styling varit en prioritering, hehe.

Vad är ett måste i BB-väskan?

– Om jag måste välja EN sak är det helt klart kameran.

Hur ska du föda?

– Jag har faktiskt ingen aning. Eftersom jag har haft komplikationer under den här graviditeten får läkaren avgöra när det närmar sig BF.

Vilken bebis-pryl har du redan köpt?

– NONE! Det bästa med andra barnet är att man inte behöver köpa nya bebisprylar. Eller jo, min fästman har redan köpt en mini-kostym som han kan matcha med sonen om ett par år, haha.

Foki har lärt sig mycket sedan hon fick Zelda, vilket hon tar med sig inför att nästa bebis kommer. Foto: @fokisoirak

Vad ser du mest fram emot när bebisen är ute?

– Massor av bebisgoooos! Vi har inte kommit ur bebisbubblan med Zelda än och nu kommer vi att ha dubbelt så mysigt med en till. Jag och min fästman har lyxen att kunna stanna hemma med barnen båda två. Det är fantastiskt att vi kan njuta av småbarnsåren i lugn och ro. Att vara föräldrar är nog det bästa som har hänt i våra liv.

Vad har du lärt dig sedan du fick ditt första barn?

– Massor! Listan är lång, men något som är viktigt att komma ihåg som förstagångsföräldrar är att många – inklusive ens egna föräldrar – kommer att tycka till om hur man ska ta hand om sitt barn. Och ska man lyssna på alla kommer man att bli stressad. Man ska därför gå efter sin föräldrainstinkt istället, eftersom man känner sitt eget barn bäst. Nu är jag mycket mer avslappnad än tidigare eftersom jag har fått mer kunskap och vet hur det går till. Jag var nästan lite stressad och fick panik jämt när vi visste noll med första barnet.

Läs även vår intervju med Foki kring synen på kroppen efter första graviditeten: ”Jag bär mina tigerränder med stolthet!”

Vilket preggo kastade ett graviditetstest på sin sambo? Klicka på bilden för fler snabba intervjuer med gravida kändisar!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + trådlösa in-ear hörlurar för 199 kr. Köp nu!