Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Familjen Pettersson har fått sitt tolfte barn: Sonen William.
Familjen Pettersson har fått sitt tolfte barn: Sonen William.
Familjen Pettersson har fått sitt tolfte barn: Sonen William.
Familjen Pettersson har fått sitt tolfte barn: Sonen William. Foto: Privat / Instagram

”Familjen Annorlunda”-paret har fått barn nummer 12

”Familjen Annorlunda”-profilerna Annika och Conny Pettersson har välkomnat familjens tolfte barn. Efter en dramatisk förlossning kom lilla William till världen i fredags: ”Världens bästa bröllopspresent fick vi”. 

Vi fick lära känna familjen under flera säsonger av TV4:s ”Familjen Annorlunda”. Senast vi såg Annika Pettersson och maken Conny i tv-rutan hade de totalt åtta barn och ett nionde på väg. Sedan dess har barnskaran växt ytterligare.

På parets bröllopsdag och 12 dagar före sonen Antons ettårsdag föddes det senaste nytillskottet. Det blev en dramatisk förlossning som gick snabbt men slutade väl.

”Massa blod, in på ett rum, upp i sängen, hit med lustgas. In kommer typ 15 pers och jag informeras om urakut kejsarsnitt pga för stor blödning. Tog inte många minuter innan baby W var ute. Blunda, fokusera och andas. Samma bm som 2015, kunde inte önskat bättre. Slapp kejsarsnitt, bästa teamworket ikväll. Fort gick det. Och världens bästa bröllopspresent fick vi”, uppdaterade Annika sina följare på Instagram i fredags.

William har fått provligga 11 kärleksfulla famnar: ”Han är en lugn och glad liten kille som får mycket uppmärksamhet även av syskonen”, berättar Annika. Foto: Privat / Instagram

Annika och Conny Pettersson har fått sitt tolfte barn

När mama når Annika vilar de upp sig hemma i Tidan utanför Skövde. Den lilla pojken som fått namnet William mår bra - medan Annika själv känner av blodförlusten hon fick i samband med födseln.

– Jag mår bra efter omständigheterna. Det blev en ganska turbulent och dramatisk förlossning. Jag tappade cirka två liter blod och dras med lite huvudvärk och yrsel nu efteråt. Men i övrigt mår jag som jag brukar efter förlossningar.

Hur var första mötet med syskonen?
– De hade spänt gått och väntat de sista veckorna och när vi åkte in på fredagskvällen så visste de varför vi åkte. De var så förväntansfulla när vi kom hem. Första mötet med syskonen var jättefint, William fick provligga 11 olika kärleksfulla famnar, haha.

Hur känner ni just nu inför fler barn?
– Vi stänger ingen dörr och det finns chans att det blir en kotte till framöver. MEN inte just nu. Denna förlossning blev så pass omtumlande att jag vill låta kroppen vila lite och sen får vi se hur vi känner om nåt år eller så. Då hinner vi landa lite i allt och kroppen får en chans att repa sig. Men visst finns en inre känsla av ”kanske en till”, det ska jag inte förneka.

Annika Pettersson

Ålder: 37.

Bor: Tidan utanför Skövde.

Familj: Conny, 45, Simon, 17, Linus ,17, Rasmus, 11, Jonathan, 10, Noah, 9, Isabella, 7, David, 6, Juliet, 4, Ninja, 3, Lovis, 2, Anton, som fyller 1 den 16 juni och William, född 4 juni 2021.

Gör: Studerar till förskollärare.

Instagram: @drommenom11barn