Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
mama träffade prinsessan Madeleine med barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne för en exklusiv fotografering och intervju.
mama träffade prinsessan Madeleine med barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne för en exklusiv fotografering och intervju.
mama träffade prinsessan Madeleine med barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne för en exklusiv fotografering och intervju.
mama träffade prinsessan Madeleine med barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne för en exklusiv fotografering och intervju. Foto: Emily Dahl

Exklusiv intervju med prinsessan Madeleine: ”Jag vill vara hemma med barnen så mycket det går!”

Högsta prio är att tillbringa så mycket tid som möjligt med sina barn – som än så länge är omedvetna om att de faktiskt tillhör en kungafamilj. mama har träffat trebarnsmamman prinsessan Madeleine för en öppenhjärtig intervju.

Denna intervju publicerades i december 2019.

Det har varit några intensiva veckor för prinsessan Madeleine. Nyligen tillbaka i Stockholm från Miami, nya hemstaden sedan ett år, har hon just debuterat som barnboksförfattare, vilket väckt stor uppmärksamhet i både svenska och utländska medier. Barnen har varit sjuka men nu är de hemma i Sverige igen för semester – äntligen.

Madeleine Bernadotte

Ålder: 37.

Familj: Maken Christopher O’Neill, barnen prinsessan Leonore, 5, prins Nicolas, 4, prinsessan Adrienne, 1.

Bor: Miami, USA.

Gör: Prinsessa av Sverige, hertiginna av Hälsingland och Gästrikland, talesperson och ledamot i World Childhood Foundation Sveriges styrelse samt hedersledamot i World Childhood Foundation USA:s styrelse.

Aktuell: Med barnboken ”Stella och ­hemligheten” tillsammans med Karini Gustafson-Teixeira och Marie Oskarsson. Boken riktar sig till 6-9-åringar och syftar till att stärka barns integritet.

– Det var inte så lätt att få över dem den här gången, de har varit sjuka i influensa om vartannat. Men till slut blev det så att Chris och jag fick dela på oss, han blev kvar i USA med sjuka barn och jag tog med mig Adrienne. Så jag lyckades komma hem till boklanseringen.

Prinsessan Madeleine busar med sin yngsta dotter, prinsessan Adrienne. Foto: Emily Dahl

Bakom kulisserna: Stylisten om hur det var att styla prinsessan Madeleine  

Ett par dagar efter vår stora omslagsfotografering tillsammans med alla barnen, träffar mama åter igen prinsessan Madeleine – som nu själv håller på att återhämta sig från en rejäl förkylning. Hon är klädd i blågrå kavaj, vit skjorta och runt halsen hänger ett tunt halsband med små berlocker med barnens namn och ett skyddshelgon. Några jobbuppdrag har hon kvar innan det är dags för ledighet tillsammans med resten av familjen.

– De har längtat länge efter att få komma till Sverige! Både att få komma hem till sina rum och sina saker. Men också att vi är utomhus så mycket mer här hemma än vad vi är i Florida. Det är så varmt där, och man kan bara vara ute kortare stunder, så för dem att kunna vara ute i skogen och springa runt, det är en dröm. Och det är något som jag själv verkligen har saknat.

Numera är vi vana att se våra svenska kungligheter tillsammans med sina familjer i olika officiella sammanhang, och inte sällan är det barnen som är i fokus för kamerorna. Prinsessan Leonore, äldst i syskonskaran med sina fem år, har vi sett charma världspressen på ­såväl moster kronprinsessan Victorias 40-årsfirande som lillasyster prinsessan Adriennes dop. 

– Hon har mycket energi. Det är flera lärare som säger att de aldrig har träffat ett barn som har så mycket ”free spirit”. Men nu kan jag se att när hon väl sätter sig in i saker så kan hon verkligen sitta länge och väldigt koncentrerat. Hon älskar att måla och pyssla, göra armband och halsband med pärlor. Det blir ofta en mysig stund för jag tycker också det är roligt att måla och pyssla, så det är en härlig mamma-dotter-stund vi har tillsammans. 

Prinsessan Leonore. Foto: Emily Dahl

Vad tycker du mer om att göra ihop med barnen?
– Jag skulle nog beskriva mig själv som rätt ”hands-on”, jag försöker vara med så mycket som möjligt, oavsett om vi är i parken eller hemma. Det är klart att om vi är hemma så är det så mycket andra saker som måste göras, men jag försöker nog vara med på det mesta när jag kan. Det är viktigt, det är små stunder som man annars missar. 

Hur skiljer sig barnens personligheter åt?
– Leonore är den livliga och spralliga. Nicolas är mycket mer lugn och känslig med ett stort hjärta, en riktig mammas pojke. Det är honom jag får alla kommentarer av! Han kan säga ”Mamma, you look beautiful!”. Adrienne är väldigt enkel, glad, lugn och harmonisk, och bara hänger med. Nu är hon 16 månader så nu börjar man se lite mer egenskaper, hon är väldigt kvicktänkt och försöker hänga med de andra med sina små ben. 

Prins Nicolas. Foto: Emily Dahl

Auf Deutsch: Exklusiv interview mit Prinzessin Madeleine von Schweden

In English: Exclusive interview with Princess Madeleine of Sweden: ”I want to be at home with my children as much as I can” 

Vem av barnen är mest lik dig?
– Min man säger ju Leonore, haha. Hon kan stampa med foten när hon blir arg. Jag var nog också lite så när jag var liten, rätt bestämd av mig, så ja, jag skulle säga Leonore. 

Och vem är mest lik Chris?
– Chris är väldigt känslosam och mjuk, så jag ser den sidan i Nicolas. Chris ser också detaljer som Nicolas också gör och tycker om fina ting. Chris är mitt bästa smakråd, jag brukar alltid fråga ­honom när det gäller till exempel kläder. 

”Det här med baby brain, det hade jag inte förväntat mig att det skulle hänga kvar så länge”

Prinsessan Madeleine har hela tiden nära till skratt när hon berättar anekdoter om barnen och deras små egenheter. När jag frågar om det är något i föräldraskapet som har förvånat eller överraskat henne får hon tänka efter en stund.
– Det här med ”baby brain”, det hade jag inte förväntat mig att det skulle hänga kvar så länge, den här bubblan man känner när huvudet inte riktigt hänger med. Jag kan tappa ord och känna att jag inte alls är lika snabbtänkt som tidigare. Och det har man ju hört att man kanske har i några månader eller när man ammar, men jag tyckte det hängde kvar – hänger kvar – längre än så. 

Men du har ju en liten nu också, det kanske inte är så konstigt?
– Jo, sant. Okej, så om du får luddiga svar av mig, då skyller jag på baby brain, haha!

Baby brain eller inte, de senaste åren har prinsessan Madeleine skrivit och lanserat boken ”Stella och hemligheten” tillsammans med vännen och kollegan Karini Gustafson-Teixeira och barnboksförfattaren Marie Oskarsson – ett projekt som vuxit fram ur prinsessan Madeleines engagemang för World Childhood Foundation och de frågor kring utsatta och utnyttjade barn som drivs där. 

”Jag tycker att det är väldigt viktigt att barnen förstår och respekterar det här med kroppslig integritet”

En barnbok som handlar om sexuella övergrepp mot barn – det låter som en svår uppgift?
– Ja, det har varit en lång process! I mitt arbete med Childhood har jag gjort kampanjer för att öka medvetenheten om sexuella övergrepp på barn. Jag och min kollega Karini insåg att trots att vi har nått ut till tusentals människor och organisationer så är det svårt att nå ut med dessa budskap till barnen. Det var då idén föddes till att skriva en barnbok. Vi ville nå ut direkt till barnen, direkt till hemmet där vi vet att allt börjar, både bra saker men också tyvärr dåliga saker… 

Prinsessan Madeleine lanserade barnboken ”Stella och hemligheten” tidigare i år. Foto: Emily Dahl

Läs också: Så fixar du Madde-looken – makeupartisten guidar dig steg för steg 

Har du och Chris börjat prata om de här frågorna kring ­integritet med era egna barn?
– Det har vi absolut. Jag tror det är jätteviktigt att barnen tidigt förstår och respekterar det här med kroppslig integritet och att man inte tar någon på vissa ställen på kroppen – man respekterar de ­privata områdena. Det pratar vi om. 

Vad har man för ansvar som vuxen för andra barn i ens närhet?
– Vi vuxna måste alla ta ett ansvar att agera om vi ser något som inte är okej. Vi måste våga ställa frågan till barnet om allt är okej. Vi är för försiktiga där, att vi inte vill lägga oss i, men ibland behöver ett barn bara få en fråga, hur de mår och om allt är okej. 

I boken tassar ni inte runt ämnet sexuella övergrepp, utan går ganska rakt på sak …
– Ja, vi bad om input från olika barnpsykologer när vi hade ett ­nästan färdigt manus, och vi testläste även i skolklasser och det var de som uppmanade oss att inte vara rädda för att prata mer konkret i boken. Från början lindade vi mer in det, men de tyckte att vi även skulle ha med den tyngre biten med Stellas vän Elenas hemlighet, och jag är ändå glad att vi tog med den biten. För som barnpsykologerna säger; barn kan ta det. Rygga inte ifrån det, det är bättre att man tar upp det.

Det är ofta vi vuxna som är rädda för att prata om tunga saker?
– Ja, vi är rädda för att prata om tunga ämnen med barn. Och det var just det jag kände, att om vi är obekväma att prata om en sådan situation, hur ska då barnen våga ta upp det med oss? 

”Jag hade en enkel graviditet och förlossning”

– Man vet att man ska vara en bra förälder och prata om problem som barn kan komma att ställas inför, allt ifrån vänskapsrelationer, tufft i skolan, mobbing etc. men det är inte alltid så enkelt att ta upp. Då kan det vara skönt att istället ha en bok som man kan läsa eller lyssna på tillsammans, och förhoppningsvis leder det lättare till ett samtal där man på ett ­naturligt sätt kan ställa frågor kring hur barnen skulle ha gjort i Stellas ­situation. Jag hoppas att boken kan hjälpa till, att öppna upp dialogen så. 

Förutom arbetet med Stella och hemligheten, sitt jobb för Childhood och de officiella uppdragen för svenska kungahuset, har prinsessan Madeleine även ­hunnit få tre barn de senaste fem åren; prinsessan Leonore, 5, prins Nicolas, 4 och prinsessan Adrienne, 1.

För många kan det vara mer eller mindre en chock att bli förälder, var det så för dig?
– Nu när jag tänker efter så var det nog inte det. Jag hade en enkel graviditet och även förlossning, så jag tror nog det hjälpte, att det ­faktiskt gick så enkelt och att jag inte hade en jättejobbig upplevelse. Första tiden gick bra, och jag har haft turen att mina barn varit enkla bebisar, de har sovit nätterna igenom sedan de var ett till två månader. Så jämfört med hur många andra mammor har det den första ­tiden så har jag varit väldigt förskonad. 

Leonore kom 2014 och Nicolas 2015. Hur var det att bli gravid igen, så snabbt inpå?
– Att jag väntade Nicolas kom som en chock! Jag var r­edan inne i tredje månaden, jag visste ingenting. Vi skulle flytta från New York och jag var så trött, men jag tänkte att det är säkert för att jag håller på och packar och det var så mycket med flytten. Men då var jag ju gravid. Jag tror jag var i trettonde veckan när jag fick reda på det.

”Barnen är födda i olika länder.” Foto: Emily Dahl

Wow. Men då hade du inte mått illa och så?
– Nej. Jag mådde inte alls illa med Leonore och Nicolas. Med Adrienne däremot mådde jag väldigt illa. Jättekonstigt.

Har du tyckt om att vara gravid?
– Ja faktiskt! Det trodde jag inte att jag skulle säga. Jag trodde att jag skulle sucka och klaga mer, haha. Det är klart att det blir tungt på slutet men som sagt, det är nog för att jag haft förmånen att ha en lätt graviditet, så jag har blivit positivt överraskad ändå. Jag tycker man får ett sådant lugn när man är gravid, jag gillar det. 

”Va, är du gravid igen?”

Ni har fått barn tätt, det är lätt att få intrycket att det varit enkelt för er att bli gravida?
– Mmm, inget har ju varit planerat, haha! När Adrienne kom då hade jag egentligen tänkt att jag skulle ge Chris en hundvalp, men så…
Prinsessan Madeleine brister ut i skratt.

– Okej, Chris fyllde år och jag skulle överraska honom med att han skulle få en hundvalp. Jag hade fixat med kenneln och visste när valpen skulle komma och allt var planerat. Och så fick han ett paket med ett gosedjur som var en hund, och ett kort där det stod ”Grattis, du ska få en till ­familjemedlem”. Han blev helt kritvit i ansiktet och tappade hakan, ”Va, är du gravid igen?” och jag sa ”Neeej, det är bara en hund!”. Men sen två veckor senare fick jag komma tillbaka till honom och säga ”du, jag vet inte om det är så bra idé att vi skaffar en hundvalp…” för då var jag gravid. Med Adrienne. Och så fick jag ringa till kenneln och säga att vi får avvakta med hundvalpen. Jag velade väldigt länge först, men jag lyssnade på mamma till slut, hon sa ”Nej, du kan inte ha en hund också, vänta nu”. Och det kändes rätt, för det skulle ju ändå bli som att ha två bebisar. 

Sedan bröllopet 2013 har prinsessan Madeleine och Chris O’Neill hunnit bo i New York, därefter London, Stockholm och numera Miami. Prinsessan Leonore föddes i New York, medan både prins Nicolas och prinsessan Adrienne är födda på Danderyds sjukhus utanför Stockholm. 

– Ja, barnen är födda i olika länder, och det är lite skillnad. I USA går de mycket mer in på att mamman absolut inte ska ha ont, de ger mycket mer bedövning vid förlossningen, så med Leonore var det väldigt smärtfritt. Jag kände nästan att det var för mycket, jag kände ingenting, hela benen var bedövade. 

Hann du uppleva några värkar?
– Ja, det gjorde jag. Men sen när de blev starkare, då ökade de på bedövningen så jag kände inte ens när jag skulle krysta ut henne, det var läkaren som fick säga det. Medan i Sverige är man mycket mer återhållsamma, man ger inte lika mycket bedövning. Vilket jag också kan känna är rätt häftigt för då känner man ju mer och kroppen säger ju verkligen till vad man ska göra. Så även om det gjorde lite ondare så tyckte jag det var en häftigare upplevelse allt som allt. 

”Så jag satt där i kyrkan och tänkte ’Bara. Inte. Vattnet. Går.’”

Du var höggravid med Nicolas på din brors, prins Carl Philips, bröllop med prinsessan Sofia. Hur var det?
– Ja, det var ju rätt spännande, haha! Jag ville såklart väldigt gärna vara med på Carl Philip och Sofias bröllop som varade i två dagar – först var det en fest kvällen innan och sen var det själva bröllopet. Och jag sa till min barnmorska innan, att ”jag känner att det börjar hända någonting”, så jag ville kolla status innan jag gick in på festen och in i kyrkan. Men då var jag faktiskt tre centimeter öppen, så hon tyckte jag borde ha med mig en väska utifall att jag skulle behöva åka in. 

– Så jag satt där i kyrkan och tänkte ”Bara. Inte. Vattnet. Går”, i hela munderingen. Vad GÖR jag om vattnet går, sitter jag kvar? Ska jag ställa mig upp – vad gör man? Jag var jättenervös men Nicolas väntade lite med att komma ut. Det här var på fredagen, sen lördagen, han gav mig söndagen att vila på och sen på måndagen åkte vi in. 

Det måste varit ett spännande samtalsämne för ditt bordssällskap? 

– Jag hade Daniel (prins Daniel, reds anm.) till bordet, vilket var skönt, han hjälpte mig. Så jag kunde säga ”Du, nu gör det rätt ont, nu får du prata så sitter jag och ler!” för det var ju en tv-sänd middag också, haha! Så jag kunde liksom inte sitta där och göra grimaser. 

”Jag håller inte med de som säger ’Har man två är det ingen skillnad med en trea’”

Har det varit lättare eller svårare än du trott att vara mamma?
– När jag fick Leonore, då tyckte jag det var så mycket. Men sen när man fick andra så undrade man varför man tyckte det var så mycket med ett barn, haha! Och sen med trean, åh herregud. Jag håller inte med de som säger att ”Har man två då är det ingen skillnad med en trea”. Det tycker jag inte, utan jag tycker att det är mer att planera, just logistik-mässigt, för att de skiljer sig så mycket i åldrarna. Adrienne har sitt schema med mattider och sovtider, de andra två har något helt annat, så för att få ihop det är det ett lite större pusslande. Men som mamma tycker jag… det är ju mycket (skratt)! Men det är ju kul! Jag älskar att vara mamma, det är det roligaste.

”Jag älskar att vara mamma, det är det roligaste.” Foto: Emily Dahl

Har det funnits något du önskat att du vetat innan du fick barn?
– Jag hade lite jobbigt med amningen. Det är olika amningskulturer i USA och Sverige. I USA fick man frågan direkt: kommer du amma eller vill du ha ersättning till din bebis? I Sverige förutsätter man att du ska amma. Jag kan tycka att det var lite mer pressande. Inte säkert att alla kan och för mig var det som sagt lite jobbigt. 

Har du ammat alla dina barn?
– Ja, det har jag. 

Som nybliven mamma, var du orolig eller cool?
– Mina vänner tyckte jag var cool och jag tror att jag är rätt lugn av mig. Det är klart att jag ibland var orolig som nybliven mamma i och med att vi bodde i New York och jag inte hade familjen nära, så då kunde man känna sig lite ensam i det hela. Men vi tog in hjälp, så då kändes det tryggt att ha någon där som kunde stödja.

Hur är Chris då, är han den coola eller mer oroliga?
– Nej! Han är den oroliga av oss två, haha! Som med Adrienne för några veckor sen, han sa ”hon ser gul ut, vi måste åka in till sjukhuset, jag tror hon har gulsot!”. Och jag bara ”Nej, hon kan inte ha gulsot, hon är 15 månader, hon har bara fått lite sol”!

”Jag är nog dessvärre den som får vara bad cop”

Hur kompletterar du och Chris varandra som föräldrar?

– Bra, tycker jag. Jag är nog dessvärre den som får vara ”bad cop”. Leonore vet precis vem hon ska gå och fråga när hon vill ha någonting. Men, skämt åsido, jag tycker vi är ett bra team. När jag har Adrienne på morgonen, då fixar han frukost till barnen och löser allt på ett bra sätt, sen är han upptagen på dagarna, men kommer hem på kvällen till lässtunden med barnen och sen på helgerna så är vi mycket tillsammans. Chris är en mycket närvarande pappa när han inte jobbar.

Vem söker du stöd hos i frågor som rör föräldraskapet?
– Det är nog mina vänner. De flesta av dem ligger lite före mig så det är perfekt, de har den erfarenheten just nu, när barnen går in i olika åldrar och faser, så där pratar jag mycket med mina vänner. 

Googlar du aldrig efter info om barnen fått några konstiga utslag eller liknande?
– Nej, nej. 

Det kanske är Chris som är den som ­googlar?
– Han googlar nog ­definitivt! Han har nog spreadsheets över alla olika slags sjukdomar som finns, haha. Men nej, jag gör inte det. 

”Chris är mer så som det var där han växte upp: barnen är inte alltid med”

Du och Chris kommer från lite olika kulturer kring barnuppfostran. Finns det något ni inte är överens om?
– Ja, det skulle jag nog säga att det är, jag vill gärna ha med barnen hela tiden, medan han är mer så som det var där han växte upp: barnen är inte alltid med, man äter till exempel inte ­alltid middag med barnen utan var för sig … Men man får kompromissa. Och jag håller med, det är ju viktigt för förhållandet att man får lite egen tid tillsammans, och inte alltid att barnen är med. 

Många som är mitt i småbarnskarusellen kan känna att de ­förlorar sig själva ibland, lite så där ”vart tog mitt gamla jag vägen?” Har du känt så någon gång?
– Det har jag, absolut. Men ibland kan jag tycka att det är lite skönt också, att bara få fokusera på barnen och inte på sig själv. Jag tycker att nu när barnen börjar bli lite äldre, så börjar jag komma tillbaks, och har mer tid nu när de större barnen är mer i skolan. Jag har fortfarande Adrienne hemma, men jag börjar känna mig mer som mig själv igen. 

Kan du känna dig ensam?
– Nej, jag känner liksom… nu har jag en familj, min egna nya ­familj. Men sen är det klart att man saknar ju alltid vänner och ­familjen hemma i Sverige. 

”Jag vill vara hemma med barnen så länge det går.” Foto: Emily Dahl

Har du hunnit bygga upp ett nytt nätverk av vänner i Florida sedan ni flyttade dit?
– Ja, men det tar ju sin tid. Vi flyttade dit i augusti förra året, så nu känner jag att jag har bra vänner, och framförallt bra mammor från skolan som jag lärt känna. I USA är det ju en otrolig föräldra-närvaro i skolan så det var väldigt enkelt att komma in i och få nya vänner i hela den sammanhållningen. Det är ett fulltidsjobb att bara vara en närvarande förälder i skolan där! Inte konstigt att det blivit ett sånt där uttryck, ”soccer mom”, för det är verkligen så. 

”Det är ett fulltidsjobb att vara en närvarade förälder i skolan i USA”

Kommer du att vara en soccer mom?
– Säkert! Jag tycker redan det har börjat med alla barnens olika aktiviteter, det enda man gör är att köra fram och tillbaka på olika aktiviteter. Leonore har balett, fotboll och tennis… Nicolas har också fotboll och ”sports” där man får testa på allt ifrån baseball till basket, han tycker det är jättekul.

Prinsessan Madeleine beskriver en vardag som på många sätt ­liknar många andra småbarnsföräldrars. Upp tidigt på vardagarna, stressiga morgnar och iväg med de äldre barnen till skolan. Dagarna tillbringas ofta hemma med Adrienne, de går på gymboree-klasser med sång, lek och gymnastik. Hämta barnen från ­skolan vid tre, skjutsa till aktiviteter. När Chris kommer hem från ­jobbet turas de om att läsa för barnen innan läggdags och på helgerna är det fullt fokus på att umgås hela familjen. Både fredagsmys (”Ja! Film, chips och popcorn!”) och lördagsgodis är två ­svenska klassiker som är självklara hos familjen. 

Att bo i soliga Florida har sina fördelar. När barnen kommer hem blir det gärna ett dopp i poolen, att bada med kompisar är en favoritsysselsättning, och både Leonore och Nicolas lärde sig tidigt att simma. Dessutom slipper de det bökiga vinteroveralls-bylsandet som vi svenskar annars är vana vid här hemma.

”Jag har inte pratat med barnen om att de är kungligheter.” Foto: Emily Dahl

– Ja, det är väldigt skönt just nu under småbarnsåren… det där bökandet med alla vinterplagg – och när man väl har kommit ut då är det någon som behöver gå på toaletten! Här är det bara på med shorts och t-shirt, på det sättet är det väldigt enkelt, livet är lite enklare när det är ett varmt klimat. 

I USA får de också vara mer ifred jämfört med Sverige, de blir inte igenkända lika ofta.

”Just nu får de leva i sin lilla bubbla, i sin lilla värld utan titlar”

Hur pratar du med barnen om att ni är kungligheter?
– Jag har faktiskt inte pratat med dem om det än. Jag tror det kommer att komma rätt naturligt. Och jag tror att det var så för mig med, för jag kan inte komma ihåg att mamma och pappa satte oss ner för att tala om det utan det kom nog på ett naturligt sätt. Jag tänker att när tiden kommer så kommer de fråga och undra och då får man ta det då, men nu får de leva i sin lilla bubbla, i sin lilla värld utan titlar. 

Kan det bli en chock när ni är här i Sverige och folk känner igen er på gatan?
– Där tycker jag svenskar är så väldigt respektfulla med barnen, det är sällan som någon kommer fram. Även om vi är i parken och jag ser att folk känner igen oss, men det är inte några som kommer fram och ska ta bild på barnen eller så. Så de har varit väldigt förskonade, de lever i sin bubbla och tror att de är som alla andra.

Finns det tillfällen då du känner att du inte räcker till som mamma?
– Jo men det är klart, när alla barnen vill ha uppmärksamhet, och så kanske man måste iväg och inte kan följa upp någon bråk­situation… Men annars är vi mycket med barnen just nu. Och det har jag också verkligen försökt prioritera, att ha de här småbarnsåren, och så länge jag kan så vill jag vara hemma med barnen så mycket det går.

”Jag vill prioritera de här småbarnsåren.” Foto: mama

Du har tidigare sagt att du vill ha fyra barn?
– Jag måste få korrigera det där. Det är Chris som har sagt fyra barn, inte jag, haha!

Hur känner du själv?
– Just nu känner jag att jag inte vet hur jag skulle lyckas få till det rent logistikmässigt, för det är rätt mycket som det är, men samtidigt känns det väldigt tråkigt att stänga den dörren. För det är ju så härligt med barn. Men vi får väl se. Just nu är jag väldigt nöjd med tre barn, säger prinsessan Madeleine med eftertryck och tillägger med ett skratt: 

– Det kanske blir en hund istället. 

Min mama-morgon

Hur många gånger blev du väckt i natt?

   – Två. Av Nicolas och Adrienne.

Hur många barn låg i din säng när du vaknade i morse?

   – Haha, ett. Nicolas. Han är nattvandraren.

Vad var det första någon sa till dig i morse?

   – ”Mamma jag behöver kissa!”

Vilket barn var svårast att väcka?

   – Leonore.

Vad åt barnen till frukost?

   – Actimel med flingor och toast. Chris fixar.

Hur många gosedjur satt med vid frukostbordet?

   – Två kaniner; Leonores ”Pink” och Nicolas ”Blue”.

När fick du dricka ditt morgonkaffe?

   – Stående, precis innan vi gick ut. Och kallt.

Vem i familjen tar längst tid att få på sig kläderna?

   – Leonore.

Vad är det vanligaste barnen tjatar om på morgnarna?

   – Ipaden.

Vad är det vanligaste du tjatar om på morgnarna?

   – Nu måste vi gå!

Våra mest lästa omslagsintervjuer hittar du här!
Läs också (från vår medlemssajt Vi Föräldrar): ”Min man vill inte ha vårt barn i sängen” – barnpsykologen svarar  

Text: Louise Bratt Tidmarsh
Foto: Emily Dahl
Makeup: Nathalie Berzelius  
Hår: Lucia Fylking
Styling: Malin Rudén  
Art Director: Vendela Zandén