Emily Slotte är ny bloggare på mama: "Kanske filmar jag förlossningen"

Emily Slotte, 30, är den erfarna livsstilsbloggaren som i vinter väntar sitt tredje barn. För mama berättar hon om hur det är att bli mama som 17-åring och vad hon absolut inte kommer blogga om.

Välkommen till mama Emily Slotte! För de som ännu inte har koll på dig vill vi gärna ha en snabb introduktion!

– Jag är 30 år och bor på en liten gård strax utanför Norrtälje tillsammans med min man Christian, som jag efter elva år gifte mig med i somras, och barnen Engla, 12, och Blake, snart 3. Till månadsskiftet november/december väntar vi tillökning – så spännande! Vi har även en hund som heter Franka.

– Jag började blogga när min dotter var liten, innan bloggandet blev det fenomen det är idag. Efter några år tog jag ett uppehåll tills jag blev gravid med Blake.

I somras gifte sig Emily med sin Christian.

Vad kan läsarna förvänta sig av din blogg?

– Mängder av bilder på både mitt hem och mina barn. Jag älskar att fotografera och försöker genom bilder och text inspirera andra. Ni kommer givetvis få följa med på resan från tvåbarnsmamma till trebarnschocken och massor därtill.

Vad kommer du definitivt inte att skriva om?

– Tekniska saker, bilar eller motorsport – som min man gärna hade velat!

Kommer du att filma din kommande förlossning?

– Vem vet? Kanske att andan faller på och den filmas, det hade varit riktigt coolt att föreviga den på så vis. Dock är en förlossning svår att planera och förutse. Alla är unika och de kan gå fort, vara problematiska eller bara flyta på. Tiden får utvisa vad som känns rätt och funkar!

Följ med på Emilys gravidresa!

Du fick ju ditt första barn som 17-åring. Hur skiljer det sig mot att bli mamma vid 30?

– Det är en enorm skillnad. Samtidigt som jag kan gilla den där "det-löser-sig-attityden" som jag hade som ung mamma, så kan jag bli lite rädd för den. Vad vet man egentligen om livet som 17-18 åring, och om att uppfostra ett barn?! Jag levde visserligen mer i nuet då än jag gör nu men det är både på gott och ont. Idag har jag ett större konsekvenstänk än som ung och känner att jag kan ge mina barn en stabil uppväxt och att jag känner mig stabil som människa.

MISSA NU INTE EMILYS BLOGG HÄR PÅ MAMA

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + trådlösa in-ear hörlurar för 199 kr. Köp nu!