Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 6
Vi kartlägger modellen Emily Ratajkowskis liv som mamma.
Foto: Stella Pictures / ddp socialmediaservice/ TT TIDNINSGBYRÅN / Evan Agostini
2 AV 6
3 AV 6
4 AV 6
5 AV 6
6 AV 6

Här är ditt mammaliv Emily Ratajkowski!

Hon slog igenom i musikvideon till Robin Thickes hitlåt ”Blurred Lines” och har sedan dess gjort karriär som modell, skådespelare och nu senast som författare. Idag är Emily dessutom mamma till Sylvester. Vi har kartlagt hennes mammaliv!

Märta Börjeson Munk Kaij
https://www.instagram.com/p/CWGv1b3pkk2/?utm_source=ig_embed&ig_rid=d88fb023-cb81-447f-8057-a41cbef0fa01

Emily Ratajkowski

Ålder: 31 år.

Familj: Sonen Sylvester, 2. 

Bor: New York

Gör: Modell, skådespelare, författare.

 

Emily Ratajkowski är mer än bara en supermodell, hon är också känd som feministisk aktivist, skådespelare, författare och entreprenör – och sedan två år tillbaka även som mamma till Sylvester Apollo Bear. På Instagram får vi inte bara se hennes gulliga son, utan också hennes ärliga tankar om livet som mamma. Hur avslöjade hon sin graviditet och hur har mammarollen förändrat henne? mama listar nio avgörande punkter som beskriver Emilys mammaliv.  

1. Gift vid första ögonkastet

Emily Ratajkowski gav världen ett hett samtalsämne när hon 2018 gifte sig med producenten och regissören Sebastian Bear-McClards efter endast två veckors dejtande. Bröllopet, som ägde rum under en liten ceremoni i New York inför ett par vänner, visade Emily upp på instagram och skrev ”Sååå, jag har en överraskning, jag gifte mig idag”. 

Emily avslöjade bröllopet på instagram-story. Foto: MOSA / TT NYHETSBYRÅN

Att paret gift sig så snabbt skapade stora rubriker. Men senare under en intervju på talk-showen Busy Tonight gav Emily svar på tal och sa att de varit vänner i flera år innan de inlett sin romans. 

https://www.instagram.com/p/BlHV58AFE4f/

2. Avslöjar sin graviditet i Vogue  

I oktober 2020, två och ett halvt år efter parets överraskande bröllop, avslöjar Emily storslaget i en digital artikel i amerikanska Vogue att de väntar sitt första barn.

https://www.instagram.com/p/CG0VrbyjznL/

3. Könet hålls hemligt 

I Vogue-artikeln berättar Emily också att hon och Sebastian inte ville veta könet på bebisen eftersom det ska vara upp till barnet själv att bestämma vad hen identifierar sig som. ”Jag vill tvinga på mitt barn så få könsstereotyper som möjligt”, berättar hon - och poängterar också att paret är mycket mer intresserat av vem - snarare än vad - som växer inuti hennes mage.  

https://www.instagram.com/p/CHREbOJssHG/

4. Gravidstilen

Modellen är omtalad för att hylla sin kropp och för att visa upp sin snygga stil – något som hon i hög grad fortsatte med under graviditeten. På Instagram inspirerade Emily med trendiga looks och visade stolt upp hur hon stylade sina nya kurvor. 

https://www.instagram.com/p/CLqOd4pMJd8/

5. Sonen Sylvester Apollo Bear föds

I mars 2021 föds Emilys son Sylvester Apollo Bear. ”Sly kom 3/8/21 på den mest overkliga, vackra och kärleksfyllda morgonen i mitt liv”, skrev hon på Instagram. Då blev det också tydligt att paret fått en son. 

https://www.instagram.com/p/CMSeYaUssb1/

6. Mom on duty! 

Det blev en kort mammaledighet för Emily. Under en intervju hos Late Night med Seth Meyers, berättar modellen att hon gick tillbaka till jobbet redan två veckor efter förlossningen. Hon var nämligen mitt uppe i skrivandet av sin bok ”My Body”. Men det var inte en lätt uppgift: ”Jag skrev boken samtidigt som jag ammade varannan till var tredje timme. Och jag kände mig helt galen och oförmögen att göra det.” Vi förstår dig Emily! Men allt verkar ha gått vägen – senare samma år lanserades boken med en stor succé. 

https://www.instagram.com/p/CWDoi7gLIIS/

7. Heltidsjobb att amma

De flesta som ammat kan nog skriva upp på att det är ett heltidjobb – och det gäller även om du är en hollywoodkändis. På Instagram delade Emily en bild på när hon ammar med texten ”Om det verkar som att jag alltid ammar så är det för att jag gör det”. 

https://www.instagram.com/p/CNxSDLNMUik/?utm_source=ig_embed&ig_rid=26b1ca9d-6fe4-455a-b170-ba639bb35dea

8. Går skilda vägar efter 4 år 

I juli 2022 ryktades det om att Emily och Sebastian gått skilda vägar. Vilket senare bekräftades när Emily i september ansökte om skilsmässa. Det rapporterades också att orsaken till uppbrottet hade att göra med Sebastians påstådda otrohetsaffärer, men ingenting har ännu bekräftats. 

Emily Ratajkowski och ex-mannen Sebastian Bear-McClard tillsammans med sin son Sylvester i mars 2022. Foto: ddp socialmediaservice / ddp

9. Nya prioriteringar 

Emilys prioriteringar har förändrats totalt sedan hon blev mamma. I en ny intervju för Harper's Bazaar reflekterar modellen och författaren över hur hennes liv har förändrats sedan hon välkomnade sin son Sylvester. 

”Jag har aldrig haft så tydliga prioriteringar tidigare i mitt liv”, säger hon. ”Prioritet nummer ett är Sly. Moderskapet fick mig att omvärdera vad som är viktigt för mig, och vad vill jag lära min son”. 

https://www.instagram.com/p/CjEEVQnsXvy/

LÄS MER: Här är ditt mammaliv Kylie Jenner!