Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Elsa Ekman tillsammans med sonen Yahya.
Elsa Ekman tillsammans med sonen Yahya.
Elsa Ekman tillsammans med sonen Yahya.
Elsa Ekman tillsammans med sonen Yahya. Foto: Hannah Hedin

Elsa Ekman om att vara mamma med ADHD: ”Jag har fått panikköpa så många blöjor och nappflaskor”

Influencern och poddaren Elsa Ekman tar en dag i taget just nu. För mama berättar hon om hur det var att få diagnosen ADHD i vuxen ålder, om förlossningen som var det häftigaste hon någonsin upplevt och om systerns cancerdiagnos, som gör henne varse om hur viktigt det är att ta tillvara på varje sekund man har kvar med sina nära och kära.  

Elsa Ekman, 36, kommer direkt från inskolningen av sonen Yahya när vi möts på ett café i Stockholms innerstad. Hennes behagliga röst känns som en kompis efter alla timmar med podden ”Det skaver” som sällskap i öronen och de silverglittriga solglasögonen ringar in hennes härliga personlighet på ett träffsäkert sätt. Hon beställer te och smoothie och kollar telefonen så att ljudet är på fall i fall förskolan skulle ringa. 

Hur går inskolningen?
– Det går skitbra. Jag har hört så många historier om hur svårt det är att lämna så jag fasade för det men jag tycker inte att det är jobbigt. Ett tag tänkte jag: men vänta, har jag inget mammahjärta alls? Men jag har kommit fram till att han har det så bra där. Även om han är ledsen när jag lämnar så är jag trygg i att han har det mycket roligare där med sina kompisar. Och att gråta är ju bara mänskligt. 

Expressen Premium - Digital prenumeration

mama är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill