Foto: ALY SONG / X01793

Elon Musks alla barn med olika mammorna – tvillingar, trillingar och en hemlig bebis

Tvillingar, trillingar och namn som refererar till rymden. Det är tydligt att Elon Musk och hans barns mammor har bildat en ganska speciell familjekonstellation. Så här gick det till!

– Ett eller två. Men om jag skulle ha råd med nannies skulle jag vilja ha fyra.

Så svarade Justine Wilson när Elon Musk i slutet av 90-talet frågade henne hur många barn hon vill ha. Det skrev hon själv i en artikel i Marie Claire 2010. 

Paret träffades när de pluggade på Queens universitet i Ontario, Kanada. Några år efter barnfrågan skulle de ha sex barn ihop. 

Elon Musk ska ha skrattat och sagt:

– Det är skillnaden mellan dig och mig. Jag bara tar för givet att det kommer finnas nannies.

Att inte ha råd med barnpassning är uppenbarligen inget som grundaren av Tesla och SpaceX, tillika världens rikaste man, någonsin behövde oroa sig över. 

Elon och Justine Musk, som hon heter sedan paret gifte sig år 2000, fick sitt första barn två år efter vigseln – sonen Nevada Alexander. Men tio veckor gammal dog sonen tragiskt i plötslig spädbarnsdöd. 

Elon och Justine Musk fick sex barn

Mindre än två månader senare besökte Justine en IVF-klinik för första gången. Hon och Elon ville få ett nytt barn så fort som möjligt. 2004 föddes tvillingarna Griffin och Xavier och 2006 kom trillingarna (!) Damian, Saxon och Kai

”Vi hade fem anställda i hemmet; dagtid förvandlades vårt hem till en arbetsplats.” har Justine Musk själv beskrivit familjelivet i Marie Claire.

2008 skilde sig paret med delad vårdnad om sönerna. 

Elon Musk och Grimes har två barn tillsammans

Våren 2018 gick Elon Musk och artisen Grimes (Claire Boucher) ut med att de var ett par. Det sägs att de fann varandra när Elon Musk ville twittra ett skämt om artificiell intelligens (AI), och insåg att Grimes redan hade twittrat samma sak. Grimes, som hade publicerat skämtet tre år tidigare, ska ha sagt att det var första gången som någon förstod hennes skämt. 

https://www.instagram.com/p/B7E9gnJF0O9/?hidecaption=true

I januari 2020 postade Grimes en bild av sig själv på Instagram som avslöjade att hon och Elon väntade barn. Men graviditeten med Grimes första son var påfrestande. I efterhand har hon sagt till Vanity Fair:

– Han tryckte på mina nerver, så jag kollapsade. Jag tog några steg och kollapsade. Det var ganska läskigt, för du vill inte ramla när du är gravid i åttonde månaden. 

För att slippa fall ihop gång på gång började hon helt enkelt ta sig fram genom att krypa hemma. Skulle Grimes till badrummet kunde hon krypa dit och tillbaka. 

https://www.instagram.com/p/B_BpBTDn63O/?hidecaption=true

I maj föddes sonen som fick det uppmärksammade namnet X Æ A-12 (uttalas ”Ex Ash A Twelve” enligt pappan men ”X A.I. Archangel” enligt mamman). Efter att namnet inte godkänts enligt Kalifornisk lag fick föräldrarna dock byta ut siffran 12 till bokstäver. I stället fick sonen heta X Æ A-Xii där Xii står för 12 i romerska siffror. 

Vad namnet betyder? Solklart: X är helt enkelt en okänd variabel, Æ är Grimes alvstavning av Ai (som betyder kärlek eller Artificiell Intelligens) och A-12 är parets favoritflygplan. A ska också stå för Grimes favoritlåt ”Archangel”.

https://twitter.com/TIME/status/1470748904492838917?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1470748904492838917%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fd-26607856402402251222.ampproject.net%2F2205051832000%2Fframe.html

Barnens ovanliga namn och uttal

I september 2021 berättade Elon Musk att han och Grimes var semiseparerade, då deras jobb krävde att de var på olika fysiska platser. I mars 2022 avslöjades dock att paret hade fått ett till barn i december 2021. 

Föräldrarna hade lyckats hålla det hemligt eftersom barnet föddes av en surrogatmamma, men när Grimes bjöd hem en reporter från Vanity Fair hördes plötsligt bebisgråt från övervåningen. Sonen X var med sin pappa just då och när reportern hörde bebisljud för andra gången frågade hon om Grimes har ytterligare en bebis i sitt liv:

Bebiskrik för full hals på övervåningen, följt av en kvinnas röst som vädjar SHH. Nu börjar vi båda att skratta. Trodde hon verkligen att jag inte skulle höra bebisen? Grimes bara skakar på huvudet. ”Hon har lite kolik också.” Hon skrattar igen och begraver ansiktet i händerna. ”Jag vet inte. Jag vet inte vad jag tänkte.”

Föräldrarnas andra barn kallas Y men hennes fullständiga namn är Exa Dark Sideræl Musk. Den här gången är namnet en hopsättning av datorreferensen Exa, Dark i bemärkelsen ”det okända” och Sideræl är återigen Grimes alvstavning av sidereal som betyder stjärntid. 

https://www.instagram.com/p/B7HLj6cHBcI/

LÄS OCKSÅ: Games of Thrones-stjärnan Sophie Turner gravid – tackar dottern Willa för framgångarna

LÄS OCKSÅ: Trebarnsmamman Megan Fox om sina söner: ”De är mitt DNA”