Ellen Fredell är ny bloggare på mama! Foto: Privat

mamas nya bloggare Ellen Fredell: ”Momshaming gör mig mörkrädd”

I mars 2022 är influencern Ellen Fredells och maken Jespers första barn beräknad att födas. Följ henne genom graviditeten och in i det nya livet som mamma här på hennes blogg! Säg hej till Ellen Fredell, ny bloggare hos mama!   

Emelie Lindblom Dalén

Här kommer du direkt till Ellen Fredells blogg

Varmt välkommen som ny bloggare till mama, Ellen! För den som inte känner dig, vem är du?
– Tack snälla, jag är så glad att få vara här! Mitt namn är Ellen Fredell, jag är 25 år och är gravid med mitt första barn. Jag har arbetat heltid med mina sociala medier sen 2015 och då främst med min Instagram och Youtube, nu även bloggen här på mama

– Jag är en riktig familjetjej och umgås mer än gärna med familjen. Både jag och min man är likadana där och tro det eller ej så bor vi extremt nära familjen. Vi bor nämligen på samma gata som min mamma, min svärmor och min syster. Svärfar bor 200 meter bort men på en annan gata… Min pappa däremot, han bor låååångt bort. Ja, hela 15 minuter med bil, haha.  När jag inte spenderar tid med familj eller vänner så gillar jag att gå långa promenader, det blir en hel del då vi har hund. Jag älskar att laga mat, yoga och har ett stort intresse för inredning och renovering. Det är något speciellt med att få göra en förändring och bygga sitt drömhem. 

I mars 2022 är Ellen beräknad att föda sitt första barn. Foto: Privat/Ellen Fredell

Wow, vad häftigt att bo så nära! Berätta lite mer om din familj?
– Jag lever ihop med min man Jesper och vår lilla pudel Daisy. Jag och Jesper blev ett par redan när jag var 14 år gammal och i maj 2021 gifte vi oss på vår 10-årsdag. Nu är vi är i full gång att utöka vår familj och jag är gravid med vårt första barn som är beräknad att födas den 2:a mars i år. 

Så kul! Vad kommer vi att få läsa om i din blogg?
– I bloggen kommer ni att få följa med mig i min vardag. Till en början kommer mycket av innehållet rent naturligt att kretsa kring min graviditet, då det är graviditeten som tar min stora tankekraft och energi just nu. Under våren kommer ni att få följa med på mitt ”nya liv” som mamma. Men utöver rent ”familjecontent” så kommer ni att få ta del av goda vegetariska recept, inredning, skönhet och mode!

Vardag, graviditet och så småningom nya livet som mamma är vad Ellen Fredells blogg kommer handla om. Foto: Privat/Ellen Fredell

Finns det några mammafrågor som du brinner extra för?
– Momshaming är något som kan göra mig riktigt mörkrädd. Att se hur det kan diskuteras allt från ”Hur kan hon fortfarande amma sitt barn?” till ”Hur kan hon inte amma sitt barn?”, ”Gör du inte egen barnmat?”, ”Hur kan hon samsova med sitt barn?!” och så vidare. Jag räknar med att åka på min beskärda del av kommentarer jag med, men hoppas att jag i mina kanaler kan få förmedla verkligheten utan att få dömande pekpinnar från andra mammor. 

– Verkligheten är inte alltid så perfekt som man kanske önskat, men jag är helt säker på att alla föräldrar gör allt de kan för att göra livet så bra som möjligt för sina barn. Jag tror det är viktigt att tänka att vi alla är olika individer och vad som fungerar bäst för mig kanske inte fungerar bäst för dig, och detsamma gäller våra barn. Även de är olika individer med olika personligheter och behov. Så jag skulle säga att den mammafrågan som jag brinner mest för är att vi måste bli bättre på att vara snälla mot varandra och inte döma allt för snabbt. Just momshaming känns som en oskön översittarattityd; ”Mitt sätt att vara mamma är bättre än ditt”.
– Låt oss släppa det och ha som grundtanke att alla mammor gör allt vad de kan för att göra tillvaron för sitt barn så bra som möjligt.

https://www.instagram.com/p/CYmKOXasz5S/

Preach! Om bara några månader ska du bli mamma för första gången, hur mår du just nu?
– Jag mår oförskämt bra skulle jag säga, haha! Jag är lyckligare än någonsin och mår bättre psykiskt än vad jag gjort på många år. Absolut har jag lite gravidkrämpor, jag känner mig otymplig, jag är trött och har lite problem med illamående. Men jag är tillräckligt pigg i kroppen för att orka gå mina dagliga power walks. Även om det inte är lika mycket power i mina steg längre då foglossningen sätter lite stopp för det och flåset inte är på samma nivå som det var förr… Men jag är otroligt tacksam för att min kropp samarbetar och låter mig må så bra såhär sent i graviditeten. Dock ska jag inte sticka under stolen med att jag ser fram emot att bebis ska komma ut och att jag ska bli lite smidigare igen.

Kommer bebisen att få ta plats i bloggen?
– Lilla M, som vi kallar henne just nu, kommer definitivt få plats i bloggen! 

Här kan du läsa Ellen Fredells blogg 

Ellen Fredell

Ålder: 25.

Bor: I Nacka.

Familj: Min man Jesper och vår hund Daisy.

Gör: Arbetar heltid med mina sociala medier.

Aktuell: Som ny bloggare på mama.

LÄS ÄVEN: Gravid? Grattis! Signa upp dig på mamas gravidnyhetsbrev här
LÄS ÄVEN:
Alla mamas bloggare hittar du här