Elena Belle om nya kärleken: ”Han vill ha fler barn”

Svenska modellen Elena Belle, 36, bor i Los Angeles tillsammans med sin dotter Luna, 4. För två år sedan dog deras make och pappa. För mama berättar Elena om sorgen som fortfarande finns kvar, men också om att gå vidare och om det nya livet med pojkvännen Gleb Savchenko – där hon har en ny roll som bonusmamma.

Emelie Lindblom Dalén

Det har snart gått två år sedan Elena Belles make Michael Theanne, oväntat och plötsligt dog i en massiv hjärtattack. Nu, när Elena svarar via Zoom (med videon släckt), är det en vanlig vardagsmorgon i West Hollywood i Los Angeles där hon och dottern Luna Belle bor. 

Hej Elena! Hur mår du?
– Jag mår bra. Det är morgon, Luna äter frukost, och efter det ska vi köra i väg till förskolan. 

Hur ser era vardagar ut nu för tiden?
– Rent jobbmässigt kan det se väldigt olika ut, jag kan ha ett modelluppdrag eller som nyligen, när jag släppte min bok ”Vem var Natacha Peyre?”, då var det mycket med det. Men annars är dagarna ganska lika. Jag kör Luna till skolan och hämtar henne på eftermiddagen. Jag brukar hämta henne ganska tidigt, klockan ett. På ett sätt vore det nog bra för henne att gå längre, men jag har separationsångest också och gillar att hänga med henne. Hon är fyra år nu, och i går gick hon faktiskt på sin första sånglektion. Hon älskar att sjunga och var så duktig! 

Luna Belle, en riktig sångfågel, enligt mamma! Foto: Privat

Det har snart gått två år sedan Michael gick bort. Hur tänker du kring allt som har varit?
– Det är fortfarande väldigt känsligt, men på ett sätt har jag lärt mig att leva med det. Tiden läker många sår, men sorgen finns alltid där. Det var hans födelsedag häromdagen och då blir man ju extra påmind. 

”Jag kan ge henne allt, men inte hennes pappa”.

Elena berättar att de brukar skicka upp hjärtformade heliumballonger till himlen på hans födelsedag. I år hade Luna ritat teckningar, hjärtan och skrivit ”I love you”. Elena skrev ”Happy birthday in heaven”.
– Det känns viktigt att prata om det med sitt barn. Jag vill att han ska vara en del av henne och att hon inte ska glömma honom. 

Hur har Luna tagit allt?
– Hon var ju väldigt liten när det hände, som tur var, det hade nog varit värre om hon var äldre. Men hon säger ibland att hon saknar honom. Hon är i en ålder där hon har börjat jämföra sig med andra, och jag tror hon saknar att ha en pappa. Jag kan ge henne allt, men inte hennes pappa.

Elena Belle, dottern Luna, maken Michael Theanne, som plötsligt dog den 29 februari 2020. Foto: Privat/Elena Belle

Hur har det varit för dig att bli och vara ensamstående mamma?
– Det är svårt. Men jag har hjälp, vi har haft en nanny sen Luna föddes och hon har blivit som en familjemedlem, även fast hon inte bor hos oss. I Sverige är det nog inte så vanligt med nannys, men jag har ingen här - inga föräldrar, syskon, kusiner. Vår nanny, Araceli, är som familj för oss. 

– Det svåraste har varit att behöva ta alla beslut själv. Visst, jag har min pojkvän och mina vänner att bolla med, men det är inte deras barn. Hur ska jag uppfostra henne? Hur ska jag göra med disciplin? Sådana stora frågor, där har jag ingen att bolla med och det är väldigt tufft, men jag försöker figure it out, säger Elena. 

Elena Belle om nya kärleken Gleb Savchenko: ”Jättefin”

För sju månader sedan blev Elena tillsammans med dansaren Gleb Savchenko, 38, som bland annat har arbetat som modell och dansare i tv-programmet ”Dancing with the stars”. 

– Han är en jättefin kille, med ett jättefint hjärta. Han har själv två barn, varav ett är exakt lika gammal som Luna. Det hade nog varit svårt att träffa någon utan barn, som liksom inte förstår varför man vill gå till parken en lördag. 

Elena Belle med pojkvännen Gleb Savchenko. Foto: Jordan Strauss / TT NYHETSBYRÅN

Hur träffades ni?
– Vi träffades genom vänner, jätterandom! Det är som dom säger, när man minst anar det... Det enda är att han var gift i femton år innan, så det har varit lite svårt. Alltså de skilde sig inte på grund av mig, men det har varit jobbigt ändå.

Okej, det låter tufft!
– Ja, det känns som att folk i Sverige är bra på det här med bonusfamiljer, att man försöker komma överens och vara vänliga mot varandra för barnen skull, men... Äh, jag vet inte. Det har varit väldigt komplicerat. Jag har tagit jättemycket skit, utan att göra någonting tillbaka för man vill vara mogen och försöka hålla en bra vibe, speciellt när det är barn involverade. 

Vad jobbigt! Men ni träffades genom vänner, var du redo att träffa någon då?
– Det var inte så att jag letade aktivt, men jag var öppen för det. Jag saknade att ha någon i mitt liv. Mina vänner sa typ: ”Ska du verkligen ge dig in i en relation nu? Ska du inte vara singel?”, men det är inte riktigt min grej. Jag tycker inte att det är så spännande att gå ut och klubba och träffa folk. Jag är egentligen en hemmatjej, jag gillar att ha ett förhållande och göra mysiga grejer tillsammans. Man kanske inte tror det om mig när man ser mina bilder och så där, men jag är en familjetjej, säger Elena och fortsätter:

– Jag har alltid drömt om att ha en stor familj. Jag tycker det är jättekul nu när vi gör saker tillsammans jag, min nya kille och alla barnen. Nyligen hyrde vi en stuga. Över nyår åkte vi till Vegas allihop. Det kanske inte låter som värsta barnstället, haha, men vi hittade massa barngrejer att göra. Jag älskar att ha en stor familj, jag tycker det är kul. Och han vill ju ha fler barn. 

Han vill det? Vad känner du då?
– Både ja och nej, jag skulle älska att ha ett till barn. Men jag bara känner att det är ett så stort ansvar, det är inget man bara bestämmer utan man måste verkligen vara redo för det. Men jag sa det att när vi har lärt känna varandra längre och bättre... Vem vet, kanske! Jag hade också en jättetraumatisk förlossning. Det är fortfarande lite av ett trauma. Men vi får se vad som händer...

Elena med en nyfödd Luna, 2017. Foto: Privat

Du har sagt på Instagram att han är en fantastisk pappa, hur är han med Luna Belle?
– Han är jättebra med barn! Och Luna gillar honom jättemycket. Hon kan bli lite svartis ibland, om han typ sitter nära mig då kan hon komma och sätta sig mellan oss. Men hon tycker om honom jättemycket! Men det har varit lite competition mellan henne och hans barn som är lika gammalt. Vi måste köpa exakt likadana grejer, och allt måste vara exakt likadant för annars blir det bråk. Så det är lite tricky, men så är det säkert med syskon också. Ena sekunden är de bästa vänner, och nästa bråkar de. 

Elena Belle om att köpa hus i Hollywood – ensam

Bor ni tillsammans?
– Nej, vi bor inte tillsammans. 

Är det något du skulle vilja?
– Vi pratar mycket om det, men förhållandet är ju fortfarande väldigt nytt. Och det är ju ett väldigt stort steg. Det handlar inte bara om att jag och han skulle flytta ihop utan vi har ju alla barnen. Det får komma naturligt på något sätt.

Ser du dig som en bonusmamma, eller hur ser du på rollen till hans barn?   
– Jag behandlar ju dem som mina egna. Och han jobbar väldigt mycket hela tiden, så många gånger när barnen har varit hos honom har jag hämtat upp hans barn och gjort grejer med alla barnen. Hans barn gillar mig jättemycket! Det är intensivt, men roligt. Hans äldsta dotter är elva, så hon kan hjälpa till också. 

Var bor du och Luna nu?
– Vi bor kvar i hyreslägenheten i West Hollywood, men i år tror jag att vi kommer köpa hus. Men det är ett stort beslut, och jag måste fatta det själv. Det finns ett ställe som heter Calabasas, som är väldigt barnvänligt, men det ligger långt bort och är lite isolated, och alla som bor där är familjer, och jag känner ingen där... Men jag vill egentligen inte att Luna ska växa upp här i West Hollywood, det är inte riktigt ett barnvänligt ställe. När jag väl köper ett hus vill jag att det ska bli rätt. Jag vill att Luna ska gå i skola där och skaffa vänner där. Jag måste bestämma mig. Men tänk om jag köper ett hus och så ångrar jag mig? Då sitter jag där, jättelångt bort från alla mina vänner och allt jag har här. 

https://www.instagram.com/p/CQt5DNejFzY/

Dina vänner är inte riktigt i samma livssituation som dig?
– Nej, jag har en vän som har barn men de flesta av mina vänner har inga barn och lever helt andra liv. Men samtidigt kommer Luna först, och jag vill välja något som är bra för henne. Jag tror jag får köra runt i olika områden och upptäcka. Jag känner ju egentligen inte till så mycket. 

Vad letar du efter i ett hus?
– Jag vill ha ett hus med pool. Och jag vill att det ska ligga i ett gated community, så att jag känner mig säker. Det är klart jag vill flytta ihop med min kille och allt sånt där, men jag vill inte räkna med det. Eftersom jag är själv med Luna så utgår mitt tänk från det, att vi är ensamma, och därför vill jag välja något som vi kan vara ensamma i och känna oss säkra i. Och då känns gated viktigt. Stilmässigt gillar jag modernt, contemporary och mysigt. Det får inte vara kallt och minimalistiskt! Mysigt är jätteviktigt! 

”Folk jag har litat på har lurat mig på pengar”

Vad har du på gång härnäst, förutom eventuellt husköp då?
– Ja du, just nu har jag inte haft tid att fokusera på mina modelljobb utan det har varit mycket annat jag har behövt ta tag i. Jag har ju till exempel kvar huset som jag och Michael bodde i, och det hyr jag ut. Men det har varit väldigt komplicerat. Folk jag har litat på har lurat mig på pengar. Jag har behövt sparka folk och ta in nya. Du vet, det händer massa saker som jag inte lägger upp på Instagram. När Michael var vid liv tog han hand om allting. Jag har behövt lära mig den hårda vägen, hur man hanterar grejer. Men jag ser det som en läxa. Jag vill inte vara arg och bitter, man får försöka göra bättre nästa gång och försöka ha mer koll. Men det händer också roliga saker såklart! I vår ska vi åka till Europa, till Ibiza där jag har min familj, och då ska min kille följa med. Det ska bli jätteroligt! 

”Muuuuuuuuummmmmmy”, ropar Luna i bakgrunden.
”Yes? I'm on the phone! I'm almost ready”, ropar Elena tillbaka.

– Ursäkta, men du kanske vet hur det är... 

Japp! Var ser du dig själv om fem år?
– Förhoppningsvis i mitt nya hus! Förhoppningsvis har jag investerat i massa real estate och kan leva på det, och mer än det, hehe. Och kanske har jag ett till barn, vem vet! 

https://www.instagram.com/p/CV66_WVlojL/

För din tanke framåt är att investera i fastigheter som försörjning?
– Ja, jag vill ha så mycket passiv inkomst som möjligt. Och sen får allt annat jobb jag gör vara for fun. 

Skulle du kunna tänka dig att flytta tillbaka till Sverige eller är det LA som gäller?
– Vet du, jag gillar Sverige, men jag gillar inte vädret. Jag vet inte om jag kan bo någonstans där det är kallt. Jag tror nog jag kommer vara kvar i USA, men inte nödvändigtvis i LA. Jag gillar Miami väldigt mycket också. 

Vad är det bästa med att vara mamma?
– Jag har lärt mig väldigt, väldigt mycket. Att inte vara självisk, eftersom ditt barn kommer före allt. Man lär sig tålamod, väldigt mycket tålamod som man inte ens visste att man hade. Men du vet, de driver dig till vansinne men nästa sekund kommer de och är så söta och snälla och då glömmer du allt.
– Det är faktiskt väldigt svårt att vara förälder, tycker jag. Inte liksom att ta hand om ett barn, som i att ge dom mat eller klä på dem eller vardagliga grejer. Men trotsålder, och hur man ska uppfostra dem, det tycker jag är det svåraste. Och ibland kan jag bli jättearg! Och så får man dåligt samvete över det.

Elena har tröttnat på bilden av hur mammor ”ska vara”

Finns det någon mammafråga du brinner extra mycket för?
– Momshaming, och bilden av hur en mamma ska vara. Den är väldigt orättvis tycker jag. Om du är en bra förälder som är med ditt barn, ska inte du kunna gå ut och festa en kväll i en kort klänning utan att folk ska kommentera det? Män får ju aldrig sådana kommentarer. Jag kan bara jämföra med mig och min pojkvän. Jag får massa så ”Varför lägger du upp bilder på dig själv i en sport-bh när du tränar, du är ju mamma nu, varför behöver du den uppmärksamheten?” Men när han lägger upp en bild i bar överkropp då skriver mammorna i stället ”Gud vilken het kille”. Men han är ju också pappa? Varför ska vi kvinnor behöva vara på ett visst sätt bara för att vi är mammor? Livet är inte slut för att du har barn liksom. 

Ett av Elena Belles senaste modelluppdrag var för magasinet Maxim. Foto: Maxim NZ

Elena Belle

Ålder: 36.

Bor: West Hollywood, Los Angeles. 

Familj: Dottern Luna Belle, 4, och nya pojkvännen Gleb Savchenko, 38.

Gör: Modell, fastighetsförvaltare, tv-personlighet. 

Aktuell: Med romanen ”Vem var Natacha Peyre?” och på omslaget av ”Maxim”. 

LÄS ÄVEN: Elena Belle om sorgen efter maken: ”Det är en utmaning att vara ensam förälder”
LÄS ÄVEN:
Drew Barrymore: ”Vet inte hur man dejtar som singelmamma”