Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Ditte Svanfeldt och Della.
Ditte Svanfeldt och Della.
Ditte Svanfeldt och Della.
Ditte Svanfeldt och Della. Foto: Hannah Hedin

Ditte Svanfeldts sorg: ”Himlen har fått den vackraste av änglar”

Många har berörts av funkismamman Ditte Svanfeldt och dottern Della som föddes med en hjärnskada. På Instagram berättar nu Ditte att ”himlen har fått den vackraste av änglar”.

Det var när Della föddes som entreprenören Ditte Svanfeldt blev ett känt ansikte som bjöd in sina följare till familjens liv. Sedan dess har hon generöst låtit oss ta del av vardagen med ett funktionsvarierat barn, ett liv med assistenter dygnet runt och mycket kärlek.

– Della har hjälpt oss att se livet på ett annat sätt. Vi har lärt oss att uppskatta de små, fina stunderna i vardagen, och hittat ett lugn i att vara i nuet, sa Ditte till mama så sent som i höstas.

När Ditte Svanfeldt under torsdagen delade med sig av den hjärtskärande nyheten att Della somnat in, var kärleken och stödet från vänner och följare enorm. 

”Tack lilla älskling för alla år vi ändå fick, Tack för att du hjälpt mig att växa. Tack för att du fått mig att sakta ner. Tack lilla älskling för allt du gett, tack för att du orkat så här länge. Tack lilla älskling för att jag får vara din mamma fast jag inte längre kan känna din värme eller höra din röst. Tack för att du visar mig vägen”.

https://www.instagram.com/p/CPXd5-1LHgc/?utm_medium=copy_link?hidecaption=true

Della sörjs närmast av mamma Ditte, pappa David och systrarna Jouline och Duni

mama har varit i kontakt med Ditte som tillsammans med sin man uppmanar alla som vill hedra Dellas minne att stötta deras insamling hos Hjärnfonden

”Vi har fått mycket blommor redan och jag är så tacksam för att ni tänker på oss... men får jag be om en sak? Snälla sätt in en slant på vår insamling hos Hjärnfonden istället, stort som smått. Allt är av värde.” 

Läs gärna mamas stora intervju med Ditte från november 2020: