Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Amber Heard och dottern Oonagh.Amber Heard och dottern Oonagh.Amber Heard och dottern Oonagh.
Amber Heard och dottern Oonagh. Foto: Steve Helber / POOL, Steve Helber / P / TT NYHETSBYRÅN

Därför skaffade Amber Heard barn på egen hand: ”Hon är början på resten av mitt liv”

Domstolstvisten mellan Amber Heard och Johnny Depp har livesänts och varje sekund har följts av miljoner. Det ena vittnesmålet har varit mer sensationellt än det andra och inget har varit privat.

Amber Heard är ensamstående mamma till lilla Oonagh, 1 år. Och nu frågar sig många: Vem är barnets pappa?

Det har varit den mest uppmärksammade rättegången sedan den före detta fotbollsspelaren och skådespelaren O.J. Simpson anklagades – och sedan frikändes – för mordet på ex-frun. Miljoner – hundratals miljoner – har följt Depp versus Heard, och varenda sekund av dramat har kommenterats på sociala medier – och särskilt på TikTok. 

Privat är Aquaman-skådisen Amber Heard, 36, efter skilsmässan med Depp numera mamma till ettåriga Oonagh. Hon är en av många Hollywoodkändisar som valt att skaffa barn helt på egen hand, något som hon själv gick ut med i början av juli förra året. I ett inlägg på Instagram förklarade hon att valt bli förälder på ”sina egna villkor”:

https://www.instagram.com/p/CQzFr70hoQd/

”För fyra år sedan bestämde jag mig för att jag ville ha ett barn. Jag ville göra det på mina egna villkor. Jag uppskattar nu hur radikalt det är för oss som kvinnor att tänka på en av de mest grundläggande delarna av våra öden på detta sätt.”

Exakt hur bebisen kom till världen är inte känt, men enligt flera uppgifter ska Heard ha använt surrogat, då hon själv inte kunde bli gravid, skriver Hello! Heard förklarade vidare:

”Jag hoppas att vi kommer till en punkt där det är normaliserat att inte vilja ha en ring för att ha en spjälsäng. En del av mig vill hävda att mitt privatliv inte är någons angelägenhet. Jag förstår också att jag som skådespelare måste ta kontroll över det här.  Min dotter föddes den 8 april 2021. Hon heter Oonagh Paige Heard. Hon är början på resten av mitt liv.”

Skådespelerskan skrev även på Instagram: ”Jag är bara mamman och pappan. Hon är chefen.” 

https://www.instagram.com/p/CRYmcORhpmi/

När rättegången mellan Heard och Depp drog i gång hade dottern Oonagh precis fyllt ett år. I rätten berättade mamma Amber Heard sista veckan om hur hatstormen och hoten mot henne eskalerat på sociala medier och även vänts mot dottern:

– Folk vill döda mig och de säger det till mig varje dag. Folk vill stoppa mitt barn i mikrovågsugnen, och de säger det till mig.

https://www.instagram.com/p/CcG-0ZYvUUx/?hidecaption=true

Vem är pappa till Amber Heards bebis?

Amber Heard har själv inte gått ut med några uppgifter om vem som är pappa till hennes bebis, men det har ryktats om att det skulle kunna vara Teslas grundare och hennes tidigare pojkvän Elon Musk – eller skådespelaren James Franco. Men eftersom Amber Heard själv skrivit att att hon skaffat barn på egen hand och ”på sina egna villkor”, så tror många att hon använt en spermiedonator i stället för någon hon kände själv. 

https://www.instagram.com/p/Cbxh82QLNHa/

Vad är historien bakom Amber Heards bebis namn?

Ambers dotter heter Oonagh Paige Heard, och just mellannamnet har en viktig betydelse, det kommer nämligen från skådespelerskans bortgångna mor. I maj 2020 meddelade Amber att hennes älskade mamma hade gått bort. ”Jag är förkrossad över förlusten av min mamma, Paige Heard”, började Instagram-inlägget. Hon tillade: ”Jag känner mig verkligen lyckligt lottad som har varit hennes dotter och fått ha det ljus som hon lyste på alla i nästan 34 år.”

Heard-Depp-rättegången

Här är allt du behöver veta om rättegången och vad som lett fram till den.

2012: Johnny Depp och Amber Heard blir ett par året efter att de träffats under inspelningen av filmen ”Rum diary”. Depp är då en av världens största filmstjärnor och Heard är i början av sin karriär. De gifter sig tre år senare.

2016: Amber Heard ansöker om skilsmässa och besöksförbud med motiveringen att Depp ska ha misshandlat henne. Han förnekar anklagelserna om våld i nära relation, och hans advokater hävdar att Heard bara vill säkra sin ekonomiska situation genom att anklaga honom för misshandel.

2018: Amber Heard skriver en text i The Washington Post, där hon hävdar att hon varit ett offer för våld i nära relation. Johnny Depp nämns inte vid namn.

2019: Johnny Depp stämmer Amber Heard på 475 miljoner kronor för påstått förtal i artikeln. Hon kontrar med att begära ett skadestånd på dubbelt så mycket. Samtidigt förlorar Depp ett stämningsmål mot den brittiska tabloiden The Sun, som har publicerat en text med formuleringen ”hustrumisshandlaren Johnny Depp” i rubriken.

2022: Rättegången mot Amber Heard i förtalsmålet inleds den 11 april i Fairfax, Virginia, med anledning av Washington Post-artikeln.

LÄS MER: ”Swedish family” om utlandsflytten: ”Barnen mår mycket bättre här”

LÄS MER: Elon Musks alla barn med olika mammorna – tvillingar, trillingar och en hemlig bebis