Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Claire Danes och maken Hugh Dancy på premiären av ”Fleishman Is In Trouble” i New York i november 2022.
Claire Danes och maken Hugh Dancy på premiären av ”Fleishman Is In Trouble” i New York i november 2022.
Claire Danes och maken Hugh Dancy på premiären av ”Fleishman Is In Trouble” i New York i november 2022.
Claire Danes och maken Hugh Dancy på premiären av ”Fleishman Is In Trouble” i New York i november 2022. Foto: Stephen Smith / TT NYHETSBYRÅN

Tv-profilen Claire Danes gravid med tredje barnet

Amerikanska skådespelaren Claire Danes väntar barn nummer tre med maken, den brittiska skådespelaren Hugh Danes, uppger People. 

Emelie Lindblom Dalén

Under hela nio år och åtta säsonger spelade skådespelaren Claire Danes, 43, rollen som CIA-agenten Carrie Mathison i thrillerdramaserien Homeland. För sina prestationer i serien fick Claire Danes Golden Globes och Emmy Awards, bland annat för bästa skådespelare.
– Jag kommer sakna att spela en så briljant, impulsiv och bristfylld hjälte. Hon är riktigt jobbig, men i slutändan har hon alltid rätt, sa Claire inför sista säsongen till sajten Porter.

Privat är Claire Danes sedan 2009 gift med skådespelaren Hugh Dancy, 46. Tillsammans har de barnen Cyrus Michael Christopher, 10 år, och Rowan, 4 år. Och nu uppger People att paret väntar barn nummer 3.

https://www.instagram.com/p/BfEGkusB7r2/?hidecaption=true

Att spela samma roll under så lång tid som Clarie Danes har gjort med Carrie i Homeland, innebär så klart en stor påverkan även på privatlivet.
– När jag började spela in Homeland, var jag knappt gift, och nu hade vi precis vårt 10-årsjubileum, har en sjuåring och ett litet barn, sa hon i en intervju med sajten Porter 2020, och fortsatte:
– Både våra söner har lärt sig krypa i Marocko (där stora delar av Homeland har spelats in), och jag har flera underhållande bilder där jag pumpar bröstmjölk i olika green room. 

https://www.youtube.com/watch?v=GNFacOwzmCk

”Har alltid velat bli mamma” 

Något som däremot skiljer Claire Danes från hennes rollfigur Carrie är inställningen till moderskap. 

– Jag älskar det och har alltid velat bli mamma. Så det var väldigt intressant att spela någon som inte älskade det och inte ville ha barn, sa hon till Porter, och syftade till när rollfiguren Carrie som frivilligt skrev över vårdnaden av sin dotter i säsong fyra av Homeland.

– Det var spännande att utforska det, just för att det fortfarande är väldigt tabu. Kvinnor har många möjligheter och rättigheter idag, i alla fall i jämförelse med hur det har varit, men det är fortfarande inte riktigt tillåtet att inte vilja bli mamma, berättade hon för Porter

Clarie Danes har alltid velat bli skådespelare och slog igenom i tv-serien ”Mitt så kallade liv” redan som 15-åring. Hennes senaste skådespelarinsats var i serien ”Fleishman is in trouble”, som hade premiär på Hulu den 17 november 2022. 

https://www.youtube.com/watch?v=2jyBu4xGeH4

 

LÄS ÄVEN: Gravida Penny Parnevik: ”Jag har aldrig mått så här illa förut”

LÄS ÄVEN: Pernilla Sjöholm satte dit ”Tindersvindlaren” – nu har hon fått tvillingar