Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Chrissy Teigen: ”Jag är MOTSATSEN till gravid”.
Chrissy Teigen: ”Jag är MOTSATSEN till gravid”.
Chrissy Teigen: ”Jag är MOTSATSEN till gravid”.
Chrissy Teigen: ”Jag är MOTSATSEN till gravid”. Foto: Privat

Chrissy Teigens uppmaning efter alla rykten: ”Sluta fråga”

Det har snart gått ett och ett halvt år sedan Chrissy Teigen förlorade sin son Jack i magen. Nu berättar hon att hon ännu en gång genomgår IVF – och hennes ärliga ord är en viktig påminnelse till oss alla.

Modellen och matprofilen Chrissy Teigen, 36, delar ofta ärligt med sig av mammalivet i sociala medier. På Instagram visar hon upp livet med barnen Luna, 5, och Miles, 3, och musikern John Legend. Genom åren har hon berättat öppenhjärtigt om hur barnen blev till med hjälp av IVF, hur hon kämpat med nya livet som mamma och förlossningsdepression.

I oktober 2020 delade hon även den sorgliga nyheten att lille Jack dött i magen efter ett antal komplikationer. ”Vi är chockade och i den sortens djupa smärta du bara hör om, den typen av smärta vi aldrig känt förut”, skrev hon efter den ofattbara händelsen.

Uppmanar alla: ”Sluta fråga om jag är gravid”

Nu uppmanar stjärnan alla att sluta fråga om hon är gravid igen. I ett känslosamt inlägg på Instagram säger hon att hon nämligen är motsatsen till gravid och visar hur hon ger sig själv en injektion. 

”Jag ville låta er veta att jag är inne i en ny IVF-cykel för att ta tillvara på så många ägg jag bara kan och förhoppningsvis få några starka, friska embryon”.

Chrissy Teigen visar på Instagram hur hon tar sprutor inför sin fertilitetsbehandling.

En av fertilitetsbehandlingens biverkningar är att hon blir uppblåst och svullen:

”Så jag ber er allra ödmjukast om att sluta fråga mig om jag är gravid, för även om jag vet att ni har goda avsikter så känns det bara så jobbigt eftersom jag är motsatsen till att vara gravid! Och snälla, tänk er för innan ni frågar folk om de är gravida.” 

Vad menas med IVF?

IVF är en förkortning av in vitro-fertilisering. Det betyder befruktning i laboratorium i glaskärl eller provrör. IVF kallas också för provrörsbefruktning.

Källa: 1177 Vårdguiden

Följarna tackar Teigen: ”Kommentarer om kroppar är förbjudna”

Tusentals av Teigens följare har kommenterat inlägget och tackat henne för hennes uppriktighet om ett ämne som de menar inte diskuteras tillräckligt ofta. 

En följare kommenterar: ”Tack för det här. Inte för mig, utan för alla fantastiska kvinnor i mitt liv jag vet som går igenom det här.”

”Tack. Alla oönskade kommentarer om kroppar är förbjudna,” tillade en annan.

”Folk som frågar om jag är gravid medan jag kämpar med infertilitet strör bara salt i såren. Jag hatar det. Tack för att du delar med dig av vad du går igenom. Så många av oss behöver höra att vi inte är ensamma”, kommenterar en annan.

https://www.instagram.com/p/CaLqsEBlkXa/

LÄS OCKSÅ: Chrissy Teigen och John Legend har förlorat barnet i magen: ”Chockade”

LÄS OCKSÅ: IVF, förlossningsdepp och en hel nanny-armé – här är ditt mammaliv, Chrissy Teigen!