Chrissy Teigen har barnen Luna, 6, och Miles, 4, tillsammans med maken John Legend. Hösten 2020 förlorade de ett tredje barn sent i graviditeten. Foto: TT/Instagram

Chrissy Teigen - här är ditt mammaliv!

Hon är modell, bästsäljande kokboksförfattare, tv-profil – och så är hon mamma till sötnosarna Luna, 6, och Miles, 4. Så här ser Chrissy Teigens liv ut – från första dejten med maken John Legend till det hektiska livet som superstjärna och tvåbarnsmor.

mamaredaktionen

Chrissy Teigen har gjort sig känd som en frispråkig kvinna med glimten i ögat. Så pass frispråkig att hon exempelvis blev blockad från president Donald Trumps Twitter-konto. På Instagram får vi inte bara se hennes gulliga barn Luna och Miles som hon har med musikern John Legend, utan också det verkliga livet som mamma. Chrissy har delat med sig om sin IVF, sin förlossningsdepression, sina bristningar och den jobbiga tiden efter att hon och maken förlorat ett barn i magen. Här är Chrissys liv som mamma. 

https://www.instagram.com/p/CDOzFSnp_Nm/?hidecaption=true

Chrissy Teigen

Ålder: 36

Familj: Gift med artisten John Legend, 41, och mamma till dottern Luna, 6, sonen Miles, 4.

Bor: Beverly Hills.

Gör: Modell, tv-personlighet, författare.

1. Kärleken spirar mellan Chrissy Teigen och John Legend

Chrissy Teigen och John Legend träffades för första gången i september 2006 när hon medverkade i musikvideon till Johns låt ”Stereo”. Det slog gnistor (eller snarare eldsvådor) mellan dem och när den 14 timmar långa inspelningen var över avslutade de dagen med att beställa upp hamburgare till Johns hotellrum. ”Jag ska inte ljuga, vi hookade”, säger Chrissy i en intervju. Men John åkte ut på turné och det tog ett år av intensivt sms:ande och många timmar i långa telefonsamtal innan de blev ett par. Fyra år senare friade John under en resa till Maldiverna och i september 2013 gifte sig paret i Italien. 

https://www.instagram.com/p/BCoDVHIpje5/?hidecaption=true

2. Baby on board… efter år av försök

I oktober 2015 kom nyheten om att paret väntar sitt första barn. Tillsammans med nyheten skrev Chrissy också texten ”Som många av er vet har vi försökt att skaffa barn ett tag nu. Det har inte varit lätt, men vi har fortsatt försöka. Vi kan knappt vänta på att få välkomna vårt första barn till världen och göra vår familj större. Vi är så glada att det äntligen händer.” Luna kom med storken den 14 april 2016 och blev till genom parets andra IVF-försök. 

https://www.instagram.com/p/BByrHGFJjRL/?hidecaption=true

3. Öppen med sin IVF-resa

Chrissy har många gånger öppnat upp sig om parets ofrivilliga barnlöshet för att visa att verkligheten inte är som på film. I talkshowen ”FABlife” berättar Chrissy för kollegan, tillika forna supermodellen, Tyra Banks att frågan om när hon och John faktiskt ska skaffa barn dyker upp i varenda intervju hon gör. Hon kan inte förstå hur man kan vara så nyfiken och ställa en sådan fråga när ingen vet hur det verkligen ligger till och att hon själv hade velat ha barn för fem år sedan om det hade gått. Tyra Banks säger att hon själv, som är barnlös, också är så less på att dagligen se frågan om varför hon inte har barn i hennes sociala medier. Med tårar i ögonen och en skakig röst säger Tyra att hon gärna vill ha barn, men att det helt enkelt inte går. 

https://www.instagram.com/p/BKbvd9aAMCv/?hidecaption=true

4. Välkommen Luna!

Chrissy beskriver sin graviditet med Luna som underbar och energirik. ”Luna satt i en Buddah-position med ansiktet mot min rygg i nio månader och vi lyckades aldrig se hennes ansikte under något ultraljud”, berättar hon i en intervju i Glamour. Under förlossningen var John med, men även Chrissys mamma och syster. John stod för musiken (såklart) och Luna föddes till låten ”Superfly”, en gammal dänga från 70-talet. Visste du att Barack Obama gav Chrissy massor av namnförslag? Kanske var det han som kom på namnet Luna (som betyder måne)? 

https://www.instagram.com/p/BHF58zvh-Rv/?hidecaption=true

5. Öppnar upp om sin förlossningsdepression

Chrissy har i flera intervjuer berättat om tiden efter att Luna föddes. Hur hon kämpade med det nya livet som mamma, samtidigt som hon var snabb med att återgå till jobbet som programledare på ”Lip Sync Battle” och dessutom behövde hantera känslor som hon till en början inte förstod var en förlossningsdepression. ”Jag hade allt jag behövde för att vara lycklig, men kände mig ändå olycklig. Det var mitt första barn och jag visste inte hur det skulle kännas efter födseln. Jag trodde att det var en del av moderskapet att känna sig låg. Att ta sig ur sängen för att åka till jobbet var smärtsamt. Jag hade ingen aptit och kunde gå två dagar utan att äta. När min läkare började rabbla symptom svarade jag bara ja på allt. Jag fick diagnosen förlossningsdepression och utmattning.” Heja Chrissy som vågar visa hur verkligheten kan se ut för många!

https://www.instagram.com/p/BXYn8PKjhld/?hidecaption=true

6. Blockad… av presidenten! 

Chrissy är känd för att säga vad hon tycker och tänker. Det är kanske inte så märkligt att Johns superhit ”All of me”, som är tillägnad Chrissy, inleds med orden ”What would I do without your smart mouth?”. Någon som inte är lika imponerad av Chrissys frispråkighet är president Donald Trump som både har blockerat henne från att kommentera på hans Twitter-konto och benämnt henne som Johns ”filthy mouthed wife”. Själv säger hon skämtsamt att det kändes euforiskt att bli blockerad av presidenten. 

7. Tre blir fyra - sonen Miles föds

I november 2017 kom nyheten om att paret väntar sitt andra barn och i den 16 maj 2018 föddes Miles, tre veckor tidigare än beräknat. ”Det är så mycket som är annorlunda nu med Miles. Till exempel om han inte kommer till mig först när det är andra folk runtomkring – hade det hänt när Luna var liten hade det absolut påverkat mig. Då hade jag trott att det berodde på att hon inte gillade mig, eller inte ville vara i närheten av mig, men det satt bara i mitt huvud.” Hon säger också att hennes största oro inför det andra barnets ankomst var att hitta balansen och se till att storasyster Luna inte kände sig åsidosatt, men hon menar också att båda barnen behöver olika typer av uppmärksamhet. 

https://www.instagram.com/p/BjAcHObH-Ex/

8. Med världen som åskådare

Att uppfostra två barn med hela världen som åskådare och paparazzifotografer hack i häl är ingen lätt uppgift. Men paret verkar självsäkra när det kommer till uppfostran. Chrissy säger att de, när barnen blir större, ska vara noga med att prata om droger, sex, rätten att äga sin kropp och feminism. ”Man måste se till att uppfostra sin son till att bli den ultimata feministen, att han älskar och respekterar kvinnor. Man måste uppfostra dem till att bli feminister. Det är vår framtid.” 

https://www.instagram.com/p/BjBoHHQH6ox/?hidecaption=true

9. No more mom-shaming

Chrissy har många gånger blivit ifrågasatt som mamma på sociala medier, men den kvicka tvåbarnsmamman har alltid svar på tal! Hon säger själv att hon känner sig lugnare med andra barnet och har lärt sig att inte bry sig om småsakerna som händer – som att blöjan hamnar bak och fram under blöjbytet mitt i natten (igenkänningsfaktorn hos alla trötta småbarnsföräldrar…). ”Det bästa med att vara mamma är att höra alla nya ord – det svåraste är att vakna upp supertidigt”, säger hon skämtsamt i en intervju.

https://www.instagram.com/p/Bkvwd_znskP/

10. Heja nannies!

Under en frågestund på Chrissys Instagram lät hon följarna ställa en drös med frågor. Bland annat om kändisar har den där typiska lådan med saker där all skit hamnade. Det finns tydligen i alla hem. Hon svarade också på frågan om paret har någon nanny. Och gissa vad? Dom har fyra! Inte samtidigt, men någon finns alltid på plats. Med varsitt fullspäckat schema, två barn och 75 miljoner dollar på bankkontot (parets gemensamma inkomst, sägs det), är det inte konstigt att det behövs en nanny. Eller fyra.  

https://www.instagram.com/p/B5drqTwBa7N/?utm_source=ig_embed

11. Tredje gången gillt

I augusti i år kom nyheten att paret väntar sitt tredje barn. Nyheten outades genom musikvideon till Johns låt ”Wild” där hela familjen medverkar. I slutet av videon kramas paret vid strandkanten och Chrissy håller sig om magen. 

https://www.instagram.com/p/CD0L59KpilD/?hidecaption=true

12. ”Vi kör hem från sjukhuset utan en bebis”

Chrissy och John var inställda att deras tredje barn, sonen Jack skulle födas i februari 2021. Fyra månader innan beräknad födsel förlorar paret barnet i magen: ”Jack jobbade så hårt för att bli en del av vår lilla familj, och det kommer han alltid vara, för evigt”, skriver Chrissy på Instagram efter den ofattbara händelsen. Efter händelsen delade hon flera starka och intima bilder från sjukhuset. ”Bilderna sa mer än något annat jag någonsin har postat och det har varit läkande för mig att få kontakt med andra”, förklarade hon vid ett panelsamtal i Miami, enligt tidningen People.

https://www.instagram.com/p/CFyWQLWpJ3u/?hidecaption=true

Text: Veronica Henriksson

Källor: Twitter, Instagram, Good Housekeeping,Vouge, FABlife, Glamour, The Today show, Cosmopolitan, The Ellen show, Good Morning America, E! News. 

 

LÄS OCKSÅ: Chrissy Teigen: Läkande att dela sorgen när vi förlorade vår son
LÄS OCKSÅ: Så skiljer du en förstagångsförälder från en flerbarnsförälder