Foto: ©Rickard L. Eriksson/New Art Production AB (info@

Cecilia Blankens: "Jag älskar min mamablogg!"

mamas modeprofil Cecilia Blankens har prytt inte mindre än fyra mama-omslag. "Det är alltid mysigt och trevligt att bli plåtad av mama".

Tredje gången du är på mamaomslaget, fjärde om man räknar Gravidbibeln också –wow!

– Det är alltid mysigt och trevligt att bli plåtad av mama, man blir så omypysslad och alla är snälla. Flest reaktioner har jag förstås fått på mamaGravidbibelomslaget där jag var, eh ... lättklädd kan man kanske säga. Men bara positiva!

Sist, för ett par år sedan som nybliven tvåbarnsmamma, sa du att ”alla klyschor stämmer”?

– Det jag upplevt som absolut svårast med att bli tvåbarnsmamma är att dela uppmärksamheten rättvist mellan barnen. Det blir så lätt att den stora roffar åt sig av mig, och den lilla får nöja sig med att vänta. Jag tycker att det kan vara tricksigt att hålla balansen där. Att räcka till helt enkelt. Men i övrigt tycker jag att livet med barnen bara blir härligare, klyschorna stämmer fortfarande.

Du sa även att det kommer en självkänsla av att föda barn?

– Innan jag fick barn kunde jag liksom inte ens ta in att man faktiskt hade ett värde i sig själv, oavsett prestationer och till viss del yta. Jag blev liksom helt chockad när jag hörde det där om självkänsla första gången. Jaha? Man kan faktiskt få tycka om sig själv, även om man inte är bäst, 

bäst, bäst och faktiskt misslyckas i bland. Det låter inte klokt, men det var faktiskt en uppenbarelse.

Vad har hänt sedan?

– Inte jättemycket. Det har varit skönt att landa lite. Under 2008 till 2010 fick vi två barn, flyttade två gånger och gifte oss. Det var nödvändigt att pusta ut, leva vardagsliv liksom. På jobbfronten har det förstås hänt en del, jag gillar att jobba fritt och på olika ställen.

mamabloggen, då?

– Jag älskar min mamablogg! Kommunikationen med alla snälla läsare och lyxen att få skriva av sig om både stort och smått. Och att någon faktiskt läser! Det kan nog bli ändringar i bloggen framöver, inget är spikat än, så jag väntar med att avslöja vad.

Fotnot: Sedan intervjun gjordes har Cecilia Blankens och hennes familj flyttat till Los Angeles.

Av: Anna Björkman

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av mama här!